Web Analytics
Jump to content

Jazzmaster istede for Les Paul


Jonathan H.
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Gibson les Paul standard og lurer på om jeg skal bytte den ut med en Fender american jazzmaster. Jeg spiller indie-rock, litt rock/pop-rock og litt coldplay style musikk. Jeg bruker en vox ac30h2 med en fulltone OCD og en ibanez ts9 (keeley modda). Håper dere har noen tips å gi.

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd en Jazzmaster? Det er veldig forskjellige gitarer, både spillemessig og lydmessig. Jeg valgte selv mellom en Jazzmaster og en Les Paul når jeg kjøpte meg ny gitar i fjor, og jeg syntes LP'n var bedre på alle punkter.

Vet ikke i hvor stor grad jeg vil si at Fender passer bedre til musikken, men det er som sagt vidt forskjellige, så jeg ville hvertfall ikke byttet uten å prøve først, såfremt du er relativt fornøyd med det du har. Omtrent alle gitarer funker til omtrent alt, og i veldig stor grad handler det om personlige preferanser, så lenge man holder seg til sjangre og ikke skal blåkopiere andre artisters lydbilde.

Klart, om du føler at du er misfornøyd med lyden, og vil ha en noe lysere tone som ikke er like "fyldig", og du ikker er helt komfortabel med å spille på LP'n, da kan jo selvsagt et bytte være en god plan. Er vel uansett instrumenter som det er relativt lett å bli kvitt/skaffe på nytt uten noe nevneverdig tap :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke byttet.

Men det er fordi jeg personlig ikke liker Jazzmaster.

Ellers er vel en Les Paul et dyrere instrument, så det blir litt dumt å degradere?. Forøvrig har jeg aldri likt alle kontrollene på Jazzmasteren. Det blir rett og slett for mye å forholde seg til for min del. Jeg synes også Jazzmasterene låter for tynt.

Hvis du bytter på grunn av spillefølelse og lyd, er byttet legitimt. Jeg ville ikke byttet fordi en Jazzmaster "passer" bedre til musikken. En Les Paul til alt (i alle fall i mitt hode).

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Om du er ute etter annen lyd i en like god gitar så kan du jo kjøpe min LP Special DC med P90's i ;)

Vet riktignok ikke hva slags LP du har, men jeg hadde en LP Studio Faded og den ovennevnte, og Studioen røyk når jeg måtte selge en. Den studioen var den jeg i fjor likte langt bedre enn jazzmasteren jeg prøvde den opp mot.

Link to comment
Share on other sites

Synes det er rart å lese at såpass mange synes at en Jazzmaster ikke er en god gitar. Det finnes sikkert hundrevis av modeller, og jeg har liten tvil om at det finnes Jazzmastere som er like gode som de beste Les Paulene.

Uansett, prøv først. Selv vil jeg veldig gjerne ha en Jazzmaster, men jeg får vente, i og med at jeg ikke har lyst til å selge noen av gitarene mine for en Jazzmaster.

Link to comment
Share on other sites

Synes det er rart å lese at såpass mange synes at en Jazzmaster ikke er en god gitar. Det finnes sikkert hundrevis av modeller, og jeg har liten tvil om at det finnes Jazzmastere som er like gode som de beste Les Paulene.

:lol: Det er bra du skriver "liten", og ikke "ingen" :)

Men jeg leser at Jazzmaster var tenkt å erstatte Telecaster, så da er det vel knallgitarer da...

Link to comment
Share on other sites

Hvorvidt den passer bedre, må du nok avgjøre selv. Jeg og mange andre ville nok ikke bytta ut en LP til fordel for jazzmaster, men det betyr ingenting. Jeg anbefaler deg i hvert fall å teste jazzmastere nøye, før du bestemmer deg. Det er jo også en ide å vente med å skaffe seg en Jazzmaster til du har spart opp nok penger til å kjøpe en uten at du trenger å kvitte deg med LP'en. Sjansen er stor for at du kommer til å angre før eller siden hvis du kvitter deg med LP'en.

Link to comment
Share on other sites

En Jazzmaster er en spesiell gitar, og jeg tror de hadde vært glemt og gjemt hadde det ikke vært fordi at grunge- og surfgutta brukte disse gitarene. I første rekke ble de jo tatt i bruk fordi de var billige hos pantelåneren, og ikke så mye fordi de er så veldig bra. Uansett- konstruksjonsmessige svakheter er:

- Støyskjerming mangler totalt. Det vil si at gitaren tar til seg all ulyd fra lysrør og trafoer i nærheten. Du kan jo selv finne ut om det er et større problem i dag enn da den ble lansert.

- Veldig kort sustain, og en lyd preget av mangel på overtoner, bortsett fra enkelte toner, grunnet det lange strengespennet bak stolen. Det kan selvsagt utnyttes som en effekt, for all del. Stolen er ikke videre stabil, gitaren er vond å holde stemt.

Når det er sagt- flere bruker dem med stort hell, så for all del, de er ikke ubrukbare, men det er som sagt en ganske spesiell gitar, så man bør vite hva man går til før man skal ha en slik som sin eneste gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.