Web Analytics
Jump to content

Forskjell på Jazz bass og Musicman


Bassist men ikke minst

Recommended Posts

Selvfølgelig var det litt upresist, du har helt rett.

Jeg tenker for Musicman Stingray sammenlignet med en Fender Jazzbass i samme prisklasse

Stingrayen er vel gjerne en del dyrere enn de fleste standard jazzene (hvertfall ny). Jeg er svært partisk til MM, dog, men generelt sett har vel gjerne SR'en litt "tøffere" lydbilde og, avhengig av pickupkonfigurasjon, litt mer alsidighet.

Jeg ville valgt Music Man Stingray over de aller fleste Jazz basser.

Link to comment
Share on other sites

De har veldig forskjellig lyd og spillefølelse. Stingrayene er definitivt mer punchy og kraftigere, og hvis du går for en med to humbuckere er de også mer allsidige mener nå jeg. De er en del dyrere enn jazzbassene, men absolutt verdt det.

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo prøve å søke på youtube for å finne demoar og slikt.

For Stingray kan du og sjekke ut Good Times med Chic, Another one bites the dust med Queen, Sledgehammer med Peter Gabriel, Rage Against the Machine, Pearl Jam (?)... Jazz bass finn du over alt ellers.

Edited by ErlendDL
Link to comment
Share on other sites

Du kan jo prøve å søke på youtube for å finne demoar og slikt.

For Stingray kan du og sjekke ut Good Times med Chic, Another one bites the dust med Queen, Sledgehammer med Peter Gabriel, Rage against the machine, pearl jam... Jazz bass finn du over alt ellers.

Jeff Ament har vel ikke brukt Stingray på så veeeldig mange PJ album, så det kan vel være en ide å nevne noen spesifikke sanger.

Link to comment
Share on other sites

Jeff Ament har vel ikke brukt Stingray på så veeeldig mange PJ album, så det kan vel være en ide å nevne noen spesifikke sanger.

Trur mykje av "10" vart spelt inn med ein fretless Stingray... kanskje... muligens...

Med forbehold om at eg har lest/hørt feil... :P

Edited by ErlendDL
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.