Web Analytics
Jump to content

Alternativ til iRig-interfacet


as-man
 Share

Recommended Posts

AmpliTube iRig til iPhone/iPod touch/iPad!

I stedet for å bruke mange hundre kroner på å kjøpe iRig-adapteren (ja, det er bare en adapter) så kan du vel mekke noe selv?

Minijack-pluggen som skal i enheten er en 4-polet kontakt, med felles jord + signaler for left og right + input! Her kan du kjøpe komponentene selv, eller rett og slett lete frem audio/video-kabelen som fulgte med et av digitalkameraene dine (jeg hadde 4 liggende - fulgte med digitalt kompaktkamera, digitalt speilreflekskamera, digitalt videokamera - og i tillegg Nokia-telefonen min). De har den også på Dustin til 49 kroner. Det er riktignok RCA-kontakter på denne (rød, hvit og gul) men du finner nok ut av det! Den røde kabelen er Line In, den hvite og gule gir høyre og venstre stereokanaler.

Programmet er jo gratis (i hvertfall basisversjonen) i AppStore, så det er bare å finne frem digitalkamera-esken og plukke ut audio/video-kabelen! :)

Dustin Home har: http://www.dustinhome.no/pd_5010309495.aspx

Clas Ohlson har: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=104375063

Biltema har: http://www.biltema.no/no/Kontor---Teknikk/Radio-og-TV/Kabler/35-mm--3-RCA1/

post-60-018804100 1280955441_thumb.jpg

Edited by as-man
Link to comment
Share on other sites

Utrolig stilig tips det der, takker for den du : )

men man trenger vell litt mere plugger og knotter for å få en gitar jack på den røde og et headset på de to andre? Har du et eksempel på hvordan du satte det opp selv eller? hadde vert fint, hvis det ikke bare er meg som er håpløst dum og ikke ser løsningen med en gang...?

Link to comment
Share on other sites

Vel, nå hadde det seg slik at jeg hadde liggende en RCA-til-Jack overgang (Clas Ohlson: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=146305622 ) slik at jeg kunne plugge den rett i gitaren. Og tilfeldigvis hadde jeg RCA-innganger både på lydkortet og på min lille miksepult så for meg gikk det ganske smertefritt.

RCA-kontaktene har bare to kontaktpunkter, dvs. jord (sleeve/kappe) + signal (tip/tupp). En stereo minijack-kabel har to signaler og felles jord, der jord ligger innerst (sleeve), så kommer ene stereokanalen (ring/midterste seksjon på kontakten) og så den andre stereokanalen (tip/tuppen på kontakten). Til sammenligning er 1/4" Jack kontakter på gitarkabler bare i mono, og kan sammenlignes direkte med RCA-kabelen.

Dvs. at du kan kjøpe deg en løs stereo minijack-kontakt, og lodde på kontaktene fra de gule + hvite RCA-kontaktene. Eller du kan kjøre på med overganger, det finnes jo overganger til alt mellom himmel og jord :)

Billigste måten blir jo å bare kutte av RCA-kontaktene og skru ledningene på en sukkerbit, og så gjøre tilsvarende med en gammel gitarkabel - og en gammel hodetelefon-kabel!

Edit: Jeg googlet "female minijack to female RCA" og fikk opp dette: http://www.livedigitally.com/wp-content/logitechwire600.jpg

Den kan du bruke rett mellom gul+hvit RCA, slik at du kan plugge headset med minijack rett i enden der.

Edited by as-man
Link to comment
Share on other sites

Se der ja. Jeg googlet litt jeg også, men fikk ikke opp noe av interesse <_<

På den siden der ble det nevnt "GuitarBud by PRS or of iRig by Amplitube". Jeg hadde ikke hørt om den første der, men jeg fant info om en annen sak fra Peavey - som tydeligvis er på lanseringsstadiet for tiden. Tror den heter AmpKit - jeg fant den ikke i AppStore ennå, men det er sikkert bare et spørsmål om tid!

Skal prøve den GuiarBud-saken på padden når jeg kommer meg hjem fra jobb!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.