Web Analytics
Jump to content

Gibson-mann VS Fender-mann?


drumageddon

Recommended Posts

For 2 måneder siden ankom min custom-bestilte Carvin 7-strenger fra Carvin i California.

Men etter en liten time med testing merket jeg at noe ikke stemte i forhold til de andre gitarene mine.

Etter en tur til fantastiske Eugen Guitars i Bergen fikk jeg vite noe som visstnok er utrolig avgjørende

når vi skal kjøpe gitarer...men som jeg overhodet ikke tenkte på.

Jeg fikk nemlig spørsmålet: "Er du en Gibson-mann eller en Fender-mann"?

Jeg skjønte ikke bæret av hva han mente, men fikk forklaringen etterpå.

Alle her på forumet vet sikkert dette, men det var HELT nytt for meg :D

Det handler om hvilken vinkel halsen har når den er limt eller skrudd til kroppen.

Gibson-gitarer har en viss vinkel på både hals og hodet, i forhold til Fender som har ingen vinkel og er en helt rett linje fra kropp til hodet.

Dette har også Carvin, det finnes ingen vinkel der halsen møter kroppen...og det gjorde at gitaren min føltes helt på trynet.

Ganske enkelt fordi jeg tydeligvis er en "Gibson-mann", jeg er vant til vinkel på halsen og tune-o-matic bro.

Jeg testet det etterpå frem og tilbake mellom gitarene og forskjellen ble mer og mer merkbar. Funny at noe så lite har så mye å si :D

Andre med meninger/erfaringer her?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 62
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Joda Gibson og Fender er to ganske ulike gitarer på mange måter - mensurlengde/strengelengde har også veldig mye å si. Avstanden mellom båndene er jo en annen og strengene på en Fender føles mer "gummi" enn på en Gibson, samtidig som de kan oppleves tyngre å bende på med samme strengedim som på en Gibson.

Jeg mener vel at Stratocastere er verdens beste gitarer i det store og det hele, men jeg spiller helt greit på en Gibson også altså. Gibson er jo noe annet, og de låter og føles på en annen måte også, noe som gjør de mer fristende å spille enkelte ting på. Når det er sagt, er jeg ingen stor gitarist, men veldig mange dyktige folk spiller jo gjerne på en bestemt type gitar gjennom mange år før de gjerne på et tidspunkt "utvider horisonten" litt.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge det ikke er Stratocaster så er jeg egentlig ikke så nøye på det. Synes Les Pauler og Telecastere er de beste gitarene. Ganske forskjellig å spille på, men liker begge deler veldig godt. SG'er er også knallgitarer, og det er vel mer estetiske grunner som gjør at jeg foretrekker LP fremfor SG.

Stratocaster derimot er jeg ikke overbegeistret for. Selvsagt, det er jo en gitar, så det er jo ikke som et helt annet instrument, men Strat'er føles ikke like riktige for meg som de nevnt over.

Link to comment
Share on other sites

Siden jeg ikke eier en eneste ekte Fender, kan jeg vel nesten ikke kalle meg ekte "Fendermann", men hvis boltonhals, 25"oglitt og ikke vinkel er kriterier, så er det der jeg er. Har en Epi Black beauty jeg forsøker å bruke litt, men den blir ryddet bort ganske fort. Tror jeg må selge den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.