Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Bytte fra rør- til diodelikeretter


hkon

Anbefalte innlegg

Skal skaffe nye rør til en Orange AD15/12 og vurderer å prøve en diodelikeretter siden ampen har mer "sag" enn hva jeg ønsker.

Etter å ha lett litt har jeg funnet noen som virker fristende, men kjenner ikke til disse diodelikeretterne så godt og jeg vet ikke hva jeg burde gå for.

Ønsker å forminske "sagget", men forhåpentligvis ende opp med noe som ikke låter komprimert eller kaldt.

Noen som kjenner til gode diodelikeretter-erstattninger for en GZ34 rørlikeretter? Noe info om dette, og om det har noe for seg i en 1x12 kombo?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg mener Weber (og sikkert en del andre) har erstatninger som du bare setter i sokkelen til likeretterrøret.

Burde være enkelt og greit.

Edit:

Her er et eksempel: http://www.webervst.com/ccap.html

Lest at det krever en del justering ved bytte til en coppercap. Og at den skal ha en del av kompresjonen og siget som man har i tradisjonelle rørlikerettere.

Weber skriver selv at det er en mer holdbar løsning i forhold til bla. varme om jeg leste riktig.

Noen som kjenner til TubeDepot sin SS-rectifier?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bestilte to sett rør fra tubedepot. De hadde en diode-likeretter, så prøver den. Låter det for stivt, så la jeg med et rør. Takk for infoen. Jeg kunne fort funnet på å dytta doidelikeretteren rett i, for så å fyre opp ampen. Kanskje en ide å ha den hos en fagman

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg er da ikke noe orakel, men stiller et spørsmålstegn ved å bruke "gammel" maskinvare når man må legge ned mange timer med jobb for å konfigurere maskinen. Trenger man en maskin for å surfe, lese e-post og andre ting man ikke må finkonfigurere, er det mange maskiner som er flere år gamle som duger. En avdanket laptop holder i mange år til med en SSD, så sant at lyset i skjermen ikke tar kvelden, eller at tastaturet slutter å virke. Noe helt annet blir det som sagt med en DAW, der man kan bruke mange dager på å finne riktige innstiller for latency og så videre. Ut over det, er jeg nok veldig enig med deg om at det er fint å slite ting helt ut. Det bærer hjemmet mitt preg av.
  • Frank Sinatra - Trilogy ! Dette hadde fortjent et myyyye bedre anlegg enn det jeg har, men låter krem og fløte uansett !    
  • Fikk hjelp på forumet til hifisentralen. En 180 grams vinyl er jo en del tykkere enn vanlig vinyl så armen løftet seg ikke høyt nok ved retur. Så det var bare å justere høyere armløft så funka det helt fint.  Har også fiksa lokket som ikke ville holde seg oppe, med ett par shims i dag. Og ny Riaa. Så nå er alt tipp topp! 🙂
  • Ja, dette er en interessant side om hobbygitarister👍
  • Ikke helt det samme problemet. Min returnerer men løfter seg ikke nok eller tidsnok. Men som sagt så er det bare på picture-discen problemet oppstår. På alle andre jeg har testet funker det helt optimalt. Så jeg er redd hvis jeg begynner å justere så blir det feil på de andre også. Så jeg får bare sveve over spilleren når jeg spiller Opeth-plata og trykke stopp-knappen når musikken slutter. Da funker det helt fint. Eller så får jeg spille Opeth bare på Spotify.  🙁 Men det er synd fordi den vinylen er så fet
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.