Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Vurderer å kjøpe amp(metal)


Anbefalte innlegg

Hej! Jeg vil bare høre folk sine forskjellige synspunkter. Jeg vurderer å kjøpe meg ny amp, den skal hovedsaklig brukes til metal, så vil ha noe med trøkk i. Gjør forsåvidt ikke noe om clean kanalen er god også, men det er ikke superviktig.

Budsjettet er jeg ikke 100 % sikker på, da jeg må vente til jeg får lønn i slutten av august, men jeg vet at jeg kan strekke meg til ~11-12k. Gjerne noe jeg kan få brukt i den prisklassen. Grunnen til at jeg kjøper er fordi jeg må ha en som er dugelig til bandøving/konsert, så trenger ikke å være så stuevennlig, selv om det kunne vært litt greit da jeg har lyst på en god amp jeg kan bruke på rommet, men da får jeg heller kjøpe meg en attenuator.

Foretrekker egentlig også om det er topp+cab, men egentlig kun fordi jeg syns det ser bedre ut, så en god combo gjør vel heller ikke noe.

Så da er det bare fritt frem å torpedere meg med meninger. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er ganske keen på troll sitt, men problemet er vel at jeg ikke får penger før om en måneds tid. Vet ikke helt hva jeg skal si om hvilken type vreng. Er veldig glad i typ..lyden til mange metalcore band. Architects, Parkway Drive osv. :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Moderne metal: ENGL Fireball m/ 212 V30-kabinett

Moderne metal med brøl: Peavey 6505 m/212 V30-kabinett

Gammel metal med masse brøl: JCM 800 m/212 V30-kabinett

ENGL:

+ Bra cleankanal

+ God lyd på lavt volum også

- Litt glatt vreng (fungerer best til moderne metal av typen death IMO)

6505:

+ Enorm vrenglyd (hør på Gojira og Machine Head)

- Dårlig cleanlyd (kommer veldig ann på pickupene du bruker, singlecoils gir fin clean mens hotte humbuckere gir vrengt clean :P)

- Spiller høyt, trenger attenuator for å låte bra hjemme

JCM800:

+ Mer allsidighet

+ Bedre clean enn 6505

+ Dekker alt fra rock til metal med en Tubescreamer foran

- Versjonen med én kanal låter best visstnok, og den har bare én kanal (d'oh)

- Trenger vel attenuator her og tenker jeg

Av V30-kabinetter så er det mange som liker Harley Benton 212 vintage (ekstremt billig kabinett med V30-elementer). Orange PPC212 er også svært populært, men 2-3 ganger så dyrt som HB212V. Mesa, Diezel og andre dyre merker er i samme prisklasse som Orange-kabinettene. Vil tro at et HB eller et Framus 212 med V30-elementer fra www.thomann.de gir god nok lyd i lange baner.

Cirka-pris på pakkene nevnt ovenfor (tar utgangspunkt i brukt):

ENGL + cab = 8000-9000kr

6505 + cab = 10.000kr

JCM800 + cab = 8000-1000kr

Edit: Til core-vreng anbefaler jeg 6505, og den låter fett til all annen metal og.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Morten. Jeg har ikke hastverk med å selge riggen egentlig. Har en del ting jeg må gjøre i militæret + flytte ut i hybel og sånn. Så om du bestemmer deg 100% til å kjøpe ampen, så holder jeg den igjen en liten stund siden jeg vet hvem du er. Og rabatt fikser vi vet du.

Eneste er at jeg ikke har så lyst å sende den med Posten :P

Bare ta deg god tid til å bestemme deg hva du vil ha og hva du er ute etter siden du skal bruke så mye penger, så gir jeg deg heller en lyd hvis nonen andre er interessert i toppen min :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for fyldig og informativt svar! :D Jeg skal sjekke ut 6505 og slikt! :)

Edit:

Hehe, jeg er ganske keen ja, Rustam :D Jeg skal tenke i et par dager. Og tror jeg kan stikke opp til Bergen å hente den, for jeg har jo tenkt meg oppover en tur for å besøke gamle klassekamerater og slikt uansett! ^^

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er ganske keen på troll sitt, men problemet er vel at jeg ikke får penger før om en måneds tid. Vet ikke helt hva jeg skal si om hvilken type vreng. Er veldig glad i typ..lyden til mange metalcore band. Architects, Parkway Drive osv. :P

Architects spilte inn med JCM800 på førsteskiva, 6505 på andreskiva og Diezel VH4/6505 på tredjeskiva. Nå bruker de div ny Orange og 6505. Parkway Drive var 6505 frem til sisteskiva.

6505/5150 er nok definitivt mest brukt, men JCM800, Orange Rockerverb/Thunderverb er alle gode valg. Selv bruker jeg en Tiny Terror, og med en boost kan det spilles metalcore fra Parkway Drive til Converge. Jeg planlegger dog å oppgradere til Thunder 30 når den kommer, fordi jeg vil ha to kanaler og effektloop. Den blir antageligvis billig nok til at du får den og et Harley Benton G212V til under 11-12000.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Fin pris på dem ja, så kjempefint om du skriver en liten omtale hvis du har kjøpt.
  • Skal se hva jeg får til i dagslys.
  • Jeg begynner å bli nysgjerrig på hvordan den ser ut🙂 Er det mulig å få se på bilder?
  • Fridag, og ferdig montert gitar. (uten elektronikk, venter på noe hakket bedre enn kina-tingene i settet). Det gikk overraskende kjapt. Det lønner seg å legge arbeid i halsen. Grundig level/crown og polish gjorde susen, og den responderte godt på trussrodjustering etter å ha stått med strenger på i noen dager. Jeg bytta toppsadelen (plast), og lagde en ny av en graph tech blank (dette trenger også litt arbeid, og gjerne dedikert verktøy. Jeg har det). Som tidligere nevnt var alle hull og utfresninger helt på plass, og jeg trengte heller ikke å shimme halsen. Broa er grei nok, den intonerer helt greit. Halsen er av den litt solide c-varianten, og kjennes bra ut. Plekterbrettet kunne nok ha vært bedre tilpasset, men siden alle hull allerede var der..... Paulownia er et artig treslag, det er enormt resonant (har ingen betydning i ampen, men hyggelig når man noodler unplugged), og tåler ikke at man skrur til for hardt. Jeg anbefaler å legge litt CA i skruehullene om man regner med å demontere hyppig. Jeg brukte Tung olje for både hals og kropp. Halsen ble som vanlig meget behagelig (tilsvarende satin finish) og viser frem noen fine små flammer her og der. Kroppen er tørst på olje, så jeg måtte bare si stopp på et tidspunkt. Hadde dette vært verdt noe ville jeg nok ha brukt en siste bivoksbehandling på toppen, men jeg gadd ikke. Kroppen er ikke pen, tre deler paulownia med vidt forskjellig struktur....velvel. I sum: Det ble en god gitar. Edit: det eneste jeg irriterer meg over er den tåpelige svarte bindingen. Skal en telecaster ha binding skal den da ikke være svart. For h*lv*t*.
  • Er på jakt etter telekropp av god kvalitet. Åpen for det meste, både av finish og pickupkonfigurasjon. Bilde for oppmerksomhet.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.