Web Analytics
Jump to content

Legatoøvelsar?


Eddy
 Share

Recommended Posts

Vel, eg veit det her er gjerne slikt ein bør finne på sjølv, men nokre tips på 4-noter per streng legato(ikkje heilt sikker på korleis ein skal seie det her på norsk. Det er helst YouTube som har lært meg opp på musikalske omgrep)hadde vore greit.

For augneblinket går det helst i det her opp og ned strengane:

--7-9-10-12---

Det er vel sikkert greit det her vil eg tru, men nokre forslag som kan hjelpe til litt, kanskje? Det har ikkje vore så voldsomt med framgang, for ein blir gjerne fort lei av å spele det same om og om igjen.

Edit: Er det best å bruke plekter eller bare venstrehånda? Då meiner eg altså bare eit slag med plekteret per streng. Det blir jo gjerne meir lyd da, men eg vil tru ein klarer å komme opp mot det med bare venstrehanda etter kvart? Har sett at det er forskjellig frå gitarist til gitarist om korleis teknikk dei brukar, så det er vel opp til ein sjølv vil eg tru, eller?

Edited by Eddy
Link to comment
Share on other sites

hei, det handler kun om styrke og stamina. Tar lang tid å bli flink av denne grunn.

Beste øvelse er intervalltrening... Slite ut alle finga, vente 1 min, gjøre det igjen. 20 sett av dette 3-4 ganger i uka.

bruk av plekter er valgfritt, da det ikke handler om høyrehånd.

Gjør øvelser som tar i bruk alle fingre.

ville heller øvet på 3 og 3 noter om jeg var deg, og inkorporert sliding.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Du bør bruke plekter... blir mye lettere på hammer-on`s men på pull-off`s trenger du egentlig ikke bruke det.. jeg bruker plekter uansett, da blir det enklere å holde rytmen (den noten du slår med plekteret blir ofte litt skarpere og høyere) en litt hard accent som du følger rytmen med..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei hei! Har noen plekterbrett som ble til overs etter ferdigstillelse av en gitar. Kan overleveres per pote i nærheten av Trondheim, eller sendes per post.  Dette er ikke originale plekterbrett, og jeg aner ikke hvilke versjoner av Fender/Squire/annet de eventuelt kan passe på. Her er en lenke til selger: https://www.guitarpartsonline.com/SSS-Single-Single-Single_c115.htm Det plekterbrettet jeg endte opp med å bruke ble montert på en ny kropp. Se bildene for detaljer. Merk at det grønne plekterbrettet er tilpasset bryter med rund base. Det gjennomsiktige grønne selges ikke, men det er med for å vise passform til vanlige deler.     Pris: Kr 700,- inkl. frakt for alle fire.
  • Andre søndag i advent… byr på meg selv med Jingle bjelle råkk… Sånn i etterpåklokskapens navn burde jeg funnet ut i hvilken pitch jeg klarer å «synge» dette før jeg mekket arrangement og spilte inn, men rakk dessverre ikke gjøre om, så da… får vi legge vekk selvhøytideligheten og håper det bidrar litt til julestemning om ikke annet 🎅🏻  
  • Innser at gitarbyggar-karrieren er over, og selger diverse deler som eg har liggande. Beskrivelse og pris på bilder. Kjøper betaler frakt. Send PM!
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.