Web Analytics
Jump to content

Lakkering av jazzgitar med matt finish?


EinarG

Recommended Posts

Vurderer å kjøpe meg en Furch Durango a17 jazzgitar.

Men, jeg lurer på om det er mulig å lakkere om denne til en klarere glossy finish?

Den har en matt finish akkurat nå, en såkaldt open-pore satin finish.

http://www.furch.cz/eng/furchdurango/radaa17.php

Ville det blitt gode resultater etter et par runder med lakk eller olje?

En dypere farge med en klar topp ville vært flott, men det spørs vel hvor mye man får ut av en gitar med denne typen utgangspunkt?

Noe ala dette resultatet ville vært storartet :)

http://jazzgitarren.k-server.org/lang-01.jpg

Vil det påvirke lyden noe særlig?

/E

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke har erfaring fra lakkering fra før, så tror jeg garantert du ikke vil bli fornøyd med å lakkere en helt ny gitar selv. Nå har det seg slik at bil- lakkfolk lakkerer med klarlakk ganske ofte, og det å gi din gitar, som da er helt nye og ikke trenger stort grunnarbeid, litt klarlakk mens man holder på med noe annet, sånn på "skvetten som er igjen i sprøyten", burde være ganske enkelt å få til rimelig hvis du treffer de rette folkene og du er villig til å la de ha den noen dager.

Jeg synes nå den var fin slik den var, jeg da..

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror noe slikt:

"open pore" innebærer at porene i treverket ikke er "lukket" med en "sealer", dette gir ikke jevnt nok grunnlag til en speilblank overflate. Med andre ord må man på med en sealer, så klarlakk og eventuell polering. Dette øker mengden finnish på giten med mange 100% noe som vil endre lyden i gitaren. I hvor stor grad er det vanskelig å si så mye om, men jo mer lakk/sealer, jo mindre crisp og levende tone ville jeg tørre å påstå.

Angående fargetone på gitaren, så ser treverket slik ut det gjør, og det kan du ikke "bleke", så fargetonen er du stuck med, med mindre du pusser av all lakk (og litt treverk) og farger opp treverket (mørkere, eller an "lasuraktig" farge - transparent hvit e.l.) Du kan også blande litt farge i klarlakken, men ofte ser det best ut om selve treverket er farget opp under en klar sealer og klarlakk, da får du en bedre dybde/glød.

Link to comment
Share on other sites

Bare for å si det sånn, jeg ville aldri gjort dene jobben selv ! :)

Har ingenting i mot finishen på gitaren selv, lurer bare litt på om den ville blitt penere med klarlakk :)

Jeg har rimelig svette hender, og hvis finishen er så matt og åpen som den ser ut på bildet, kan jeg se for meg

at fuktigheten vil trekke inn i treverket og lage flekker rundt kontrollene og ved strengene.

Kort sagt kan jeg si at jeg egentlig bare lurer på hva slags muligheter jeg har, gitaren er absolutt pen nok som den er :)

/Einar

Link to comment
Share on other sites

Enig det Greener skrev jeg også, og det er et klokt valg.

Om forskjellen i lyd er mulig å høre, eller blir til det bedre eller dårligere, se det tror jeg er vanskelig å si noe om uten å prøve. :)

Svetter du fælt, er kanskje løsningen å vaske hendene, samt å være flink med microfiberkluten på gitaren hver gang du har spilt. Jeg har en gammel bass jeg er veldig nøye med å tørke av etter bruk, og den er faktisk like fin den dag i dag. Svette ødelegger ikke lakk med en gang, den trenger tid for å drive med sin destruktive adferd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.