Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Lakkering av jazzgitar med matt finish?


EinarG

Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe meg en Furch Durango a17 jazzgitar.

Men, jeg lurer på om det er mulig å lakkere om denne til en klarere glossy finish?

Den har en matt finish akkurat nå, en såkaldt open-pore satin finish.

http://www.furch.cz/eng/furchdurango/radaa17.php

Ville det blitt gode resultater etter et par runder med lakk eller olje?

En dypere farge med en klar topp ville vært flott, men det spørs vel hvor mye man får ut av en gitar med denne typen utgangspunkt?

Noe ala dette resultatet ville vært storartet :)

http://jazzgitarren.k-server.org/lang-01.jpg

Vil det påvirke lyden noe særlig?

/E

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du ikke har erfaring fra lakkering fra før, så tror jeg garantert du ikke vil bli fornøyd med å lakkere en helt ny gitar selv. Nå har det seg slik at bil- lakkfolk lakkerer med klarlakk ganske ofte, og det å gi din gitar, som da er helt nye og ikke trenger stort grunnarbeid, litt klarlakk mens man holder på med noe annet, sånn på "skvetten som er igjen i sprøyten", burde være ganske enkelt å få til rimelig hvis du treffer de rette folkene og du er villig til å la de ha den noen dager.

Jeg synes nå den var fin slik den var, jeg da..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror noe slikt:

"open pore" innebærer at porene i treverket ikke er "lukket" med en "sealer", dette gir ikke jevnt nok grunnlag til en speilblank overflate. Med andre ord må man på med en sealer, så klarlakk og eventuell polering. Dette øker mengden finnish på giten med mange 100% noe som vil endre lyden i gitaren. I hvor stor grad er det vanskelig å si så mye om, men jo mer lakk/sealer, jo mindre crisp og levende tone ville jeg tørre å påstå.

Angående fargetone på gitaren, så ser treverket slik ut det gjør, og det kan du ikke "bleke", så fargetonen er du stuck med, med mindre du pusser av all lakk (og litt treverk) og farger opp treverket (mørkere, eller an "lasuraktig" farge - transparent hvit e.l.) Du kan også blande litt farge i klarlakken, men ofte ser det best ut om selve treverket er farget opp under en klar sealer og klarlakk, da får du en bedre dybde/glød.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare for å si det sånn, jeg ville aldri gjort dene jobben selv ! :)

Har ingenting i mot finishen på gitaren selv, lurer bare litt på om den ville blitt penere med klarlakk :)

Jeg har rimelig svette hender, og hvis finishen er så matt og åpen som den ser ut på bildet, kan jeg se for meg

at fuktigheten vil trekke inn i treverket og lage flekker rundt kontrollene og ved strengene.

Kort sagt kan jeg si at jeg egentlig bare lurer på hva slags muligheter jeg har, gitaren er absolutt pen nok som den er :)

/Einar

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig det Greener skrev jeg også, og det er et klokt valg.

Om forskjellen i lyd er mulig å høre, eller blir til det bedre eller dårligere, se det tror jeg er vanskelig å si noe om uten å prøve. :)

Svetter du fælt, er kanskje løsningen å vaske hendene, samt å være flink med microfiberkluten på gitaren hver gang du har spilt. Jeg har en gammel bass jeg er veldig nøye med å tørke av etter bruk, og den er faktisk like fin den dag i dag. Svette ødelegger ikke lakk med en gang, den trenger tid for å drive med sin destruktive adferd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg er da ikke noe orakel, men stiller et spørsmålstegn ved å bruke "gammel" maskinvare når man må legge ned mange timer med jobb for å konfigurere maskinen. Trenger man en maskin for å surfe, lese e-post og andre ting man ikke må finkonfigurere, er det mange maskiner som er flere år gamle som duger. En avdanket laptop holder i mange år til med en SSD, så sant at lyset i skjermen ikke tar kvelden, eller at tastaturet slutter å virke. Noe helt annet blir det som sagt med en DAW, der man kan bruke mange dager på å finne riktige innstiller for latency og så videre. Ut over det, er jeg nok veldig enig med deg om at det er fint å slite ting helt ut. Det bærer hjemmet mitt preg av.
  • Frank Sinatra - Trilogy ! Dette hadde fortjent et myyyye bedre anlegg enn det jeg har, men låter krem og fløte uansett !    
  • Fikk hjelp på forumet til hifisentralen. En 180 grams vinyl er jo en del tykkere enn vanlig vinyl så armen løftet seg ikke høyt nok ved retur. Så det var bare å justere høyere armløft så funka det helt fint.  Har også fiksa lokket som ikke ville holde seg oppe, med ett par shims i dag. Og ny Riaa. Så nå er alt tipp topp! 🙂
  • Ja, dette er en interessant side om hobbygitarister👍
  • Ikke helt det samme problemet. Min returnerer men løfter seg ikke nok eller tidsnok. Men som sagt så er det bare på picture-discen problemet oppstår. På alle andre jeg har testet funker det helt optimalt. Så jeg er redd hvis jeg begynner å justere så blir det feil på de andre også. Så jeg får bare sveve over spilleren når jeg spiller Opeth-plata og trykke stopp-knappen når musikken slutter. Da funker det helt fint. Eller så får jeg spille Opeth bare på Spotify.  🙁 Men det er synd fordi den vinylen er så fet
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.