Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Får ikke stemt gitaren skikkelig


antos

Anbefalte innlegg

Har nettopp skaffet meg en Gibson Les Paul Studio. Sliter litt med å få stemt den skikkelig. Må stemmes flere ganger i løpet av dagen. Har det noe med at gitaren er splitter ny, altså ikke brukt, vil det da forbedre seg etterhvert? Eller må det en justering til?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kanskje en nybegynner som har satt på nye strenger... Prøv å strekk strengene litt, ikke ta i med all din styrke, men dra i strengene litt, ved 12.te bånd, deretter stemmer du til pitch... Se om det holder seg bedre da.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

1. Lær deg å strenge gitaren skikkelig - lås strengen og ikke linn på for mange omganger på pålen:

http://www.fretnotguitarrepair.com/stringing.htm

2. Du kan smøre sporene i oversadel litt med "glidemiddel" eller grafitt fra en blyant, men få heller en "gitardoktor" til å finjustere sporene i oversadel litt, det er en god sjanse for at sporene heller ikke er riktig dype nok. Høres sikkert merkelig ut dette, men det er en av de vanligste problemene på spesielt de rimelige gitarene fra de to store (Fender/Gibson)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ok. Takk for råd og tips! Det er spesielt G strengen som krangler, gjerne ikke ukjent. Har nå dratt litt i strengene, å drysset grafitt fra en blyant i sporene i oversadelen. Får se i løpet av dagen om dette kan ha hjulpet noe.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det hjalp å strekke strengene litt, og drysse litt grafitt i sporene på oversadelen. Men jeg ser at strengene ikke er montert riktig fra butikk. Må nok ett strengeskifte til for å få den helt hundre.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg syns det alltid er greit å skifte strenger på nye gitarer. Du vet aldri hvor lenge strengene har sittet på, og ofte er gripebrettet veldig tørt.

Prøvde denne måten sist for moro skyld.

^approved :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Denne karen låser ikke strengene. Jeg synes denne måten å feste strenger på er langt mindre bra enn "låsemetoden". Dessuten- tre- fire runder rundt stemmeskruene er for mye, helt unødvendig og gjør gitaren vanskeligere å stemme. Sånn gjorde vi for mange år siden, dette er gammeldags.

Viser vel kanskje at det er flere måter å feste strenger på, men etter min mening er det en langt dårligere teknikk enn det for eksempel D'Addario viser.

D'Addarioversjonen:

Nærbilde:

Restring%20A%20Guitar.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fins nok ikke noen fasitsvar på hva som er mest riktig. Den måten du viste, er den jeg vanligvis bruker. Begge måtene holder stemmingen like bra, men det ser penere ut med den måten du viste. Når det gjelder å stemme, er det ikke noe vanskeligere om den går to runder, eller tre runder.

Det som er litt av greia med den første videoen, er at den viser hvordan du kan strekke de, og hvordan de høres ut etter du har strukket de. Er man nybegynner og ikke har skiftet strenger før, er det greit å få med seg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.