Web Analytics
Jump to content

Får ikke stemt gitaren skikkelig


antos
 Share

Recommended Posts

Har nettopp skaffet meg en Gibson Les Paul Studio. Sliter litt med å få stemt den skikkelig. Må stemmes flere ganger i løpet av dagen. Har det noe med at gitaren er splitter ny, altså ikke brukt, vil det da forbedre seg etterhvert? Eller må det en justering til?

Link to comment
Share on other sites

Kanskje en nybegynner som har satt på nye strenger... Prøv å strekk strengene litt, ikke ta i med all din styrke, men dra i strengene litt, ved 12.te bånd, deretter stemmer du til pitch... Se om det holder seg bedre da.

Link to comment
Share on other sites

1. Lær deg å strenge gitaren skikkelig - lås strengen og ikke linn på for mange omganger på pålen:

http://www.fretnotguitarrepair.com/stringing.htm

2. Du kan smøre sporene i oversadel litt med "glidemiddel" eller grafitt fra en blyant, men få heller en "gitardoktor" til å finjustere sporene i oversadel litt, det er en god sjanse for at sporene heller ikke er riktig dype nok. Høres sikkert merkelig ut dette, men det er en av de vanligste problemene på spesielt de rimelige gitarene fra de to store (Fender/Gibson)

Link to comment
Share on other sites

Ok. Takk for råd og tips! Det er spesielt G strengen som krangler, gjerne ikke ukjent. Har nå dratt litt i strengene, å drysset grafitt fra en blyant i sporene i oversadelen. Får se i løpet av dagen om dette kan ha hjulpet noe.

Link to comment
Share on other sites

Det hjalp å strekke strengene litt, og drysse litt grafitt i sporene på oversadelen. Men jeg ser at strengene ikke er montert riktig fra butikk. Må nok ett strengeskifte til for å få den helt hundre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns det alltid er greit å skifte strenger på nye gitarer. Du vet aldri hvor lenge strengene har sittet på, og ofte er gripebrettet veldig tørt.

Prøvde denne måten sist for moro skyld.

^approved :D

Edited by MDRattle
Link to comment
Share on other sites

Denne karen låser ikke strengene. Jeg synes denne måten å feste strenger på er langt mindre bra enn "låsemetoden". Dessuten- tre- fire runder rundt stemmeskruene er for mye, helt unødvendig og gjør gitaren vanskeligere å stemme. Sånn gjorde vi for mange år siden, dette er gammeldags.

Viser vel kanskje at det er flere måter å feste strenger på, men etter min mening er det en langt dårligere teknikk enn det for eksempel D'Addario viser.

D'Addarioversjonen:

Nærbilde:

Restring%20A%20Guitar.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fins nok ikke noen fasitsvar på hva som er mest riktig. Den måten du viste, er den jeg vanligvis bruker. Begge måtene holder stemmingen like bra, men det ser penere ut med den måten du viste. Når det gjelder å stemme, er det ikke noe vanskeligere om den går to runder, eller tre runder.

Det som er litt av greia med den første videoen, er at den viser hvordan du kan strekke de, og hvordan de høres ut etter du har strukket de. Er man nybegynner og ikke har skiftet strenger før, er det greit å få med seg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.