Web Analytics
Jump to content

Mikrofon-spørsmål


Garry
 Share

Recommended Posts

Føler dette er rimelig unødvendig spørsmål da spørsmålet er blitt stilt mange ganger, men får ikke helt til å tolke et svar som passer til det jeg lurer på når jeg søker opp mikrofon i forumet, så here it goes (again):

Jeg har lyst å spille inn både akustisk (unplugged) og elektrisk gitar, kanskje en vokal, men det er sisteprioritert da jeg låter som ei kråke.

Har gitarer, PC og amp. Med andre ord ikke særlig mye stæsj.

Ønsker da litt tips om hva som hadde vært en bra løsning med tanke på mikrofon(er) for et budsjett på ca 2000,-.

Jeg spiller alle mulige sjangre og kan gjerne finne på å fyre inn et munnspillriff i ny og ned, men dette er ikke prioritert.

Har snakket med en jeg kjenner som talte om USB-kondenser-mic. Altså jeg trenger ikke noe eksternt lydkort, bare plugge inn i USB og så er man good to go(?).

Dette høres veldig flott ut for meg, men da det er skrevet ganske lite om det i forumet er jeg ganske clueless angående dette.

Kan også gå for andre muligheter for innspilling enn mikrofon, som å plugge rett inn i pc om dette gir en ok lyd. Er ment til hobbyinnspillinger, altså ikke noe påkrevd studiokvalitet.

For å oppsummere: Jeg har lyst på en mic-løsning (en eller flere) for rundt 2000,- som kan ta opp både akustisk og elektrisk gitar. Lyst å kunne ta opp høy elektrisk amp-lyd uten skurring.

Da satser jeg på lydopptak lignende det man finner på youtube.

på forhånd takk : )

(gjerne link til en tråd hvor det er diskutert før, for jeg finner bare en tråd som er ment til vokal)

Edited by Garry
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke prøvd en sånn USB- mikrofon selv, men snakket med et par karer som er meget fornøyd. Et par tusenlapper vil holde lenge slik du beskriver det.

Det du bør gjøre for å få så gode opptak som mulig, er for det første å spandere på deg et stativ. Deretter bør du finne deg det mest rotete rommet du kan finne. Bokhyller, tykke gardiner, stoppede møbler, teppe på gulvet og slikt er flott.

Et minimalistisk ryddig rom med stål, glass og store veggflater er ikke å foretrekke, for å si det slik. Du vil ha så lite romklang som mulig. Har du et "glatt" hjørne, vil det hjelpe veldig å sette opp for eksempel en madrass i det hjørnet mens du holder på.

En stormembranmikrofon kan brukes til alt det du ønsker å ta opp, men den er nok ikke førstevalg til bluesmunnspill.

Når deg gjelder elgitar, synes jeg det er like lett å få kurant gitarlyd ved å plugge gitaren rett inn i lydkortet til PC-en (du bør ha et lydkort beregnet på musikk, ikke et innebygget lydkort som det er på de fleste PC-er), og så bruke en simulator i stedet for å mikke opp forsterkeren. Guitarrig eller Amplitube er bra programvare til dette, men har du som sagt kun en mikrofon, kan du bruke den.

Hvis jeg ikke husker feil, er det en slik stormembranmikrofon med USB til salgs her på forumet. Jada-

Har som sagt null erfaring med den der, men folk ser jo ut som om de er fornøyd. http://www.zzounds.com/productreview--CADU37

Link to comment
Share on other sites

Hm det med rommets interiør osv har jeg ikke tenkt på.. men et rotrom skal ikke være noe problem :)

Har sett en del youtube-opptak med div USB-mikrofoner og det virker ganske kurant for mitt bruk, så bestiller nok en idag.

"En stormembranmikrofon kan brukes til alt det du ønsker å ta opp, men den er nok ikke førstevalg til bluesmunnspill."

Regner med at når du sier "alt" også mener å sette micen fremfor amp og ta opp? Har ikke noe brukbart lydkort, så det må eventuellt kjøpes hvis dette er bedre løsning.

mvh Garry

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Glemte skrive at låtene er lastet opp på InstaFaceTube kontoene mine… alle under navnet Jks Guitar Cave… om noen gidder følge så har jeg nettopp åpnet for flere følgere 🤪 Første søndag i advent: Let it Snow  
  • Tenkte spille sånn lett inn en ny julelåt hver søndag i advent… laget for morro en liten trailer på det…  
  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.