Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Trussrod nøkkel og justering til Gibson Les Paul


gromit

Anbefalte innlegg

Halsen er muligens for rett, når jeg holder nede 1 og 22 bånd ligger strengen klistret til 12 bånd, og holder jeg nede 12 bånd er det under 1mm klarning ved 7 bånd. Sånn som jeg forstår det må jeg slakke littegrann på trussroden, right? Men mangler nøkkel, hvor får jeg disse? må jeg ha en spesifik Gibson nøkkel eller kan jeg gå på biltema og finne en som passer?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

har du nogen lunde øyemål kan du se på halsen ovenifra og lett merke om den er skeiv.

Øyemål kan være vel og bra, men noe diagnoseverktøy er det ikke. Men nå har jo trådstarter allerede konstatert at halsen muligens har en smule negativ relief (bue). Gromit: I tillegg til trussrod-verktøy kan du godt investere i en god stål-linjal (Biltema har noen billige, anbefaler 50cm lengde) for å sjekke buen. Verdt å tenke på i tillegg: har du gått kraftig ned på strengetykkelse i det siste? Tynnere strenger betyr mindre spenn.

Uansett, når du begynner å justere trussroden bør du bruke litt tid: en kvart/halv omdreining om gangen - gjerne over noen døgn.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke skru litt i en tilfeldig retning..

Sett en capo på førstebåndet og frett mørk E streng ved 22 båndet (trykk ned strengen ved siste bånd) Har du ikke klaring ved 8 bånd (halsen er for "rett") slakker du truss-rod litt ved å justere truss-rod mot venstre (mot klokka) sett ovenfra. 1/4 omdreining er mye. Juster litt og la det gå noen minutter - sjekk så igjen og se om du har fått noen glippe mellom 8 bånd og E streng. En liten glippe (som et veldig tynt plekter) er ofte passe. Som det nevnes så vil ofte halsen endre seg ytterligere etter en dag eller to, men det er ikke mye i de fleste tilfeller.

Jeg bruker en sånn slank kopp-nøkkel type som passer til bits-skrujern (ala den typen Castor linket til)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.