Web Analytics
Jump to content

Forskjeller på telecastere


antos
 Share

Recommended Posts

Hvis du mener Fender sine, er det først og fremst variasjon i hals (gripebrettradius, fret-type, profil) mekanikk (moderne, vintage) type treverk i kroppen (i all hovedsak ask eller or) og type pickups. Det som gir størst variasjon i lyden er type pickups.

Å forklare lyd, eller å ha en god oversikt over variasjonene i et så stort modellprogram er vanskelig..

Kort forklart varierer Fenders modeller seg fra Re-issue aktige modeller produsert i både USA, Mexico og Japan (kopier av eldre gitarer) samt mer moderne utgaver (standard, deluxe, osv) samt en rekke mellomting, altså modeller som kombinerer nytt og gammelt - highway1, classic player, osv

Link to comment
Share on other sites

Tenkte da på usa modellen. Har nettopp kjøpt meg en fender telecaster highway one, og merker at denne har noe tjukkere hals enn hva jeg er vant til. Er dette spesielt for highway modellene, eller har alle tele'r en mer D-aktig form?

Link to comment
Share on other sites

De fleste Telene har relativt tykk hals egentlig, men både din og USA standard har vel en middels C hals med omtrent samme tykkelse om jeg ikke husker feil?

Ellers er jo forskjellene at USA Standard har moderne bro, høydejusterte stemmeskruer, blank lakk, andre pickups og et gripebrett som er mer avrundet i ytterkantene for en "mykere feel" samt mindre bånd.

Men angående tykkelse på hals - hva er du vant til da?

Link to comment
Share on other sites

Jeg sammenlignet den med min Fender Stratocaster Standard, kan ikke sees med det blotte øye, men når jeg spiller på de forskjellige gitarene føler jeg at tele'n er noe tjukkere. Ser det står super size bånd på nett, hva ligger i dette? Breiere bånd? Dette har ingenting med tykkelsen på halsen å gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Glemte skrive at låtene er lastet opp på InstaFaceTube kontoene mine… alle under navnet Jks Guitar Cave… om noen gidder følge så har jeg nettopp åpnet for flere følgere 🤪 Første søndag i advent: Let it Snow  
  • Tenkte spille sånn lett inn en ny julelåt hver søndag i advent… laget for morro en liten trailer på det…  
  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.