Web Analytics
Jump to content

Bytte elementer i vox ac30


Andr3as
 Share

Recommended Posts

Hei, noen som har erfaringer med bytte på disse? tenkte kanskje engang i tiden å bytte elementene på min vox ac30...

http://www.ljudia.no/hyttalerelementer-s82124/bass-s97514/12-tomme-c78392/celestion-blue-p78477/

vil disse fungere?

Bakpå amp'en kan jeg velge mellom 16ohm og 8 ohms impedans, vil dette ha noen betydning siden disse er beregnet for 8ohm?

Link to comment
Share on other sites

Den er vel utstyrt med 2stk 8ohm elementer koblet i serie. Impedanse velgeren bak på forsterkeren kan settes til 8 ohm hvis du skal koble et kabinett (16 ohm) i parallell med de eksisterende høyttalerne i comboen.

Link to comment
Share on other sites

Kjører jeg dem på 16 ohm så minker bassen :)

Har dem på 8 normalt, men mener å høre en endring på 16ohm...

Må vel være lagd for å kunne tåle begge deler, aldri hørt at for mye motstand kan ødelegge noe :P

Link to comment
Share on other sites

Kjører jeg dem på 16 ohm så minker bassen :)

Har dem på 8 normalt, men mener å høre en endring på 16ohm...

Må vel være lagd for å kunne tåle begge deler, aldri hørt at for mye motstand kan ødelegge noe :P

Ehhh. Du bør og skal sette ampen på den motstanden høytallerne har tilsammen. (Les brukermanualen...) Det kan i verste fall brenne utgangstrinnet ditt hvis det er mismatch mellom amp og høyttaler(e).

Link to comment
Share on other sites

Høyttalerne i den forsterkeren har vel en samlet impedanse på 16 ohm. Nå er ikke en dobling av impedansen noen kjempekrise på de fleste rørforsterkere, så med mindre du presser forsterkeren veldig, skal det litt til for at det skal øke sjansene for "destruksjon" egentlig. Du kan jo spørre vox support, eller noen som har skjema/god peil på akkurat din forsterker, men jeg vil anta at det jeg sier gjelder ganske godt for din amp.

Den "ohm-velgeren" lar deg jo bruk to ulike tappinger på utgangstrafoen normalt sett, og som sagt en dobling av lastimpedansen er ikke noen katastrofe her vanligvis.

Link to comment
Share on other sites

Mener å ha lest at å kjøre ampen på 16 ohm og høytallere på 8 ohm samlet, vanligvis ikke er noe problem, men at det kan føre til et større problem motsatt? Vet ikke om VOX-amper, men vet at Marshall-amper er følsomme for dette begge veier, og kan ryke ganske fort. Uansett, er det en grunn til at ohm-switchen er der, vil jeg tro.

Link to comment
Share on other sites

Joda som indikert, på noen forsterkere kan en dobling av lastimpedansen være et nesten like stort problem. På denne ampen vil jeg som sagt tippe at en halvering er langt skumlere enn en dobling, selv om den sikkert overlever begge delene hvis man ikke kjører ampen i full smekk kontinuerlig - noe de fleste vel sjelden gjør med en ac30 egentlig?

Men som nevnt, for å operere innenfor de sikre grensene er det best å bruke den tappingen/sette bryteren i samsvar med lasten. For tonale forskjeller er det bedre å justere bias/filter knappene som den forsterkeren vel også har?

Link to comment
Share on other sites

Slik jeg ser det er det vel bare å finne frem den gamle fysikkboka fra videregående og regne deg fram til hvor stor total impedans du får/vil ha og sette bryteren på den riktige..

(Serieimpedans plusses, mens parallell må plusses "under brøkstreken")

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.