Web Analytics
Jump to content

Opptak - noen spørsmål om kabler


Knewt
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Tenkte jeg skulle prøve å ta opp litt hjemme, bare for moro. Det er da snakk om bass-gitar. Jeg har ikke gjort dette før, og trenger bare litt hjelp nå helt i begynnelsen. Jeg har en Bugera BVP5500-forsterker. Legger ved et bilde av baksiden under her.

Hvis jeg bare skal ta noen amatør-opptak uten å tenke på at lyden blir optimal, kan jeg kjøpe en mikrofon-jack kabel å koble i "Line Output" og så kjøpe en overgang fra jack til minijack og koble i mikrofon-inngangen på PCen? Jeg vet at dette ikke blir optimalt med tanke på lyd. Finnes det eventuelt en mikrofon-minijack kabel?

Bilde av forsterkeren

BVP5500_P0767_Rear_XXL.png

Link to comment
Share on other sites

Nei. Du skal ikke bruke mikrofoninngangen på pcen, men line in. Line out skal til line in. Er det her snakk om en bærbar, så hadde jeg kjøpt et veldig billig usb- lydkort til noen hundrelapper. Det er mange ganger så bra som å bruke lydkortet på en bærbar. noe slikt, for eksempel. http://www.musikkinstrumenter.no/product_detail.asp?pkProduct=5760&pkCategory=660

Det er faktisk ikke så verst.

Det er mulig du kan få til et resultat som kan brukes ved å justere volum i begge neder og koble slik du foreslår, men det er altså langt unna optimalt.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Jeg hadde håpet å ikke bruke så altfor mye penger. Er kun for å prøve som sagt. Har mulighet til å ta opp med mye bedre kvalitet i øvingslokalet til bandet.

Den enkleste og billigeste måten er vel og plugge bassen rett i PC'n m.h.a en sån jack->minijack overgang :

hama_3.5_plug_to_6.3_socket_adapter.jpg

Testet med P-Bassen (passiv) rett in i laptopen : http://home.broadpark.no/~jolin/temp/bass_test.mp3

Brukte Audacity uten noe effekter eller plugins.

Den utgangen på ampen din er sikkert balansert ... Då kan du prøve å få tak i en slik kabel :

XLR-stereojack.gif

(tips : Google på 'balanced XLR to jack')

Men som Castorfiber sir så er ett USB lydkort den beste (budget) løsninga ! Ofta følger det jo med diverse programvare i di pakkene også !

Link to comment
Share on other sites

Så spørs det da, om mikrofoninngangen er balansert, noe den trolig ikke er.. :)

Et annet alternativ er jo å bruke tuner out- jacken. Det er bare å prøve, så lenge du ligger unna høyttalerutganger er det ikke noe som går i stykker, det er bare ikke sikkert det blir så bra lyd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.