Web Analytics
Jump to content

Støy i monitor


Recommended Posts

Det spiller ingen rolle hvilken kabel du setter i? Og er det koblet til noe i den andre enden av kabelen? Setter du i for eksempel en jack-kabel og det ikke er noe i andre enden, kan det støye.

Er det en linjeinngang du kobler kabelen inn i? Er volumet høyt skrudd opp? Der det "musikklyd" iblandet støyen hvis man spiller på instrumentet/tilfører signal, eller er det bare støy? Hva slags støy, jorstøy, ca 50 Hz, eller annen type støy?

Som du kanskje skjønner, går det ikke an å gi deg tips når man har så lite info. Da bør du egentlig be folk gjette.

Link to comment
Share on other sites

Det er like mye skurring selv om kabelen er koblet til lydkortet og lydkortet er slått av, men det høres ut som om kabelen ikke er koblet i.

Det er bare i den ene høytaleren.

Lurer på om det er noen ledninger inne i høytaleren som er dårlige eller noe sånt.

Støyet blir borte når jeg skrur ned volumet på høytaleren, men har ikke noe effekt når jeg skrur ned volumet på lydkortet.

Link to comment
Share on other sites

Lydkort? Er det ikke snakk om en monitor?

Her må du stokke kortene litt, og koble til noe annet til den monitoren som tuller. For eksempel en mp3spiller.

Når man feilsøker, begynner man i den ene enden av kjeden og skifter ut en og en komponent til man finner den komponenten som lager problemet, uansett om det er snakk om elektronikk eller kabel. Det bør du også gjøre. Da vet du mye mer om hva som er feil, og du slipper for eksempel å levere inn noe som virker helt fint til service.

Altså- litt etter hva du har av tilgjengelig utstyr, så koble en lydgiver (mp3spiller, ce, etcetc til monitoren) og hør. Bruk gjerne en annen kabel enn den du benytter til daglig. Hør. Borte? OK- ulyd et annet sted, hvis ikke er det enten monitoren eller kabelen. Da kan du skifte ut en av de to delene.. Og så videre.

Uten at jeg kan si det helt eksakt, er det veldig sjeldent at man opplever at "ledninger blir dårlige eller noe sånt" inne i en monitor. Det er ikke noe som kommer til å stå som feil fra en servicetekniker.

Når du har lokalisert hva som er feil, kan vi kanskje hjelpe deg. Før det, blir det lotto.

Ser at monitoren du oppgir at du bruker har både mikrofon og linjeinngang. Hvordan er det du kobler? Detaljer er ikke bare fint, men en nødvendighet. Kobler du fra for eksempel en linjeutgang til en mikrofoninngang, bare fordi "pluggen passer", så er det klart at det blir støy..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.