Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Sikringer i rør-amper


askret

Anbefalte innlegg

Kanskje litt nyttig info fra Mesa, men det burde egentlig være kjent for de fleste som har rør-amper.

Essensen er at det er en grunn til at sikringen ryker, og ikke tull med spiker og sånt i stedet for riktig type sikring!

Mesa: Sikringer

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hoho- ormebol. I det minste her i Norge. Uten å kommentere det som står i artikkelen, som jeg har lest, føler jeg for å fylle på litt info som gjelder eldre norskgodjente forsterkere. Stikkordet er NEMKO, som i en periode var aldeles paranoide når vi snakker sikringsstrørrelser. Resultatet var at man knapt nok kunne skru på en forsterker mer enn ti ganger før sikringen gikk. Forsterkere fra norske importører fra åttitallet hadde små, søte klistremerker over den "godkjente" sikringstørrelsen fra fabrikanten. Har man en slik forsterker, kan man pille vekk lappen, følge anbefalt størrelse, og spare seg for mye slit.

Norske musikere på åttitallet var storforbrukere av kvikklunsj. Sjokoladen var ikke tema, men vi var ute etter den tynne folien rundt sjokoladen. Den kledde vi sikringen med hver gang den gikk. Ikke smart, men stort sett gikk spillejobben slik den skulle. Sikringer er viktig, og kan betraktes som "omvendte selvmordsbombere" og bør ikke saboteres med kvikklunsj. Heldigvis er NEMKO ikke enerådende, og paranoidkameratene har gått av med pensjon.

Takk for meg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jo, værsågod :)

De fleste av mine amper har klistrelapp ved sikringen. Jeg har bare en amp fra 80-tallet, men sikringen ryker ikke for det????

Jeg trodde poenget med klistrelapp (les de gamle fra 60- 70) var at produsentene ikke trykket bakplater til europeisk standard.

Jeg tenker på at 110-120V må ha dobbelt så stor sikring som i en amp beregnet på 230V, for å kunne yte samme watt.

Nå har ikke jeg noen historie for å kjøre ampene mine konstant på 11 heller, men litt trøkk har jeg da gitt dem opp gjennom årene.

Men det kan jo hende at det er noe jeg ikke har fått med meg her også :rolleyes:

(jeg ser med årene at det er ganske mye)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Er det noe jeg har lært, så bruk litt penger på korrekte plekterbrett, kina-varianter funker aldri. Original Fender, Warmoth og fra Crazyparts.de er gode.
  • Kjøpte dette plekterbrettet til en MJT-strat jeg har, men det var helt skivebom på hull-plassering.  Tenker kanskje på dette, da det er rimelig og jeg tror det skal stemme overens med hullene (må fram med målebåndet når jeg kommer hjem i kveld). Problemet er bare at det er fra eBay og Kina, slik at da har jeg vel ikke det plekterbrettet før etter jul.  Da er spørsmålet, finnes det noe kjappere alternativ enn det jeg har linket til fra eBay og som ikke koster skjorta? Er ute etter HSS, helst litt aget hvit eller mint.  EDIT:  Burde kanskje legge ved en beskrivelse av hvor feilen ligger. På bildet under ser dere et bilde av plekterbrettet. Ingen av hullene traff perfekt, de fleste lå litt feil (nok til å ikke få ned i en skrue), mens markeringene med rødt er der det er en ganske stor feil. Særlig ligger feilen i skruen over midtpickupen. Dette skulle vel tilsi at det plekterbrettet jeg har kjøpt tilsier 1962-plassering, mens jeg skulle hatt 1964-plassering? 
  • En kone skjermet etter alle kunstens regler
  • Nå er det vel ganske ofte slik at de fleste amper låter best (for gitaristen) off center. Det er jo derfor man som regel heller ikke plasserer mikk rett i senter på høyttalerkonen, og mange skjermer senter på konen med f.eks. tape.
  • Jeg laget en enkel jig for sliping av scarf joint på halsen /headstock.  Den kan enkelt justeres til hvilken grad jeg vil ha, her f eks, 10 grader.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.