Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Sikringer i rør-amper


askret

Anbefalte innlegg

Kanskje litt nyttig info fra Mesa, men det burde egentlig være kjent for de fleste som har rør-amper.

Essensen er at det er en grunn til at sikringen ryker, og ikke tull med spiker og sånt i stedet for riktig type sikring!

Mesa: Sikringer

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hoho- ormebol. I det minste her i Norge. Uten å kommentere det som står i artikkelen, som jeg har lest, føler jeg for å fylle på litt info som gjelder eldre norskgodjente forsterkere. Stikkordet er NEMKO, som i en periode var aldeles paranoide når vi snakker sikringsstrørrelser. Resultatet var at man knapt nok kunne skru på en forsterker mer enn ti ganger før sikringen gikk. Forsterkere fra norske importører fra åttitallet hadde små, søte klistremerker over den "godkjente" sikringstørrelsen fra fabrikanten. Har man en slik forsterker, kan man pille vekk lappen, følge anbefalt størrelse, og spare seg for mye slit.

Norske musikere på åttitallet var storforbrukere av kvikklunsj. Sjokoladen var ikke tema, men vi var ute etter den tynne folien rundt sjokoladen. Den kledde vi sikringen med hver gang den gikk. Ikke smart, men stort sett gikk spillejobben slik den skulle. Sikringer er viktig, og kan betraktes som "omvendte selvmordsbombere" og bør ikke saboteres med kvikklunsj. Heldigvis er NEMKO ikke enerådende, og paranoidkameratene har gått av med pensjon.

Takk for meg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jo, værsågod :)

De fleste av mine amper har klistrelapp ved sikringen. Jeg har bare en amp fra 80-tallet, men sikringen ryker ikke for det????

Jeg trodde poenget med klistrelapp (les de gamle fra 60- 70) var at produsentene ikke trykket bakplater til europeisk standard.

Jeg tenker på at 110-120V må ha dobbelt så stor sikring som i en amp beregnet på 230V, for å kunne yte samme watt.

Nå har ikke jeg noen historie for å kjøre ampene mine konstant på 11 heller, men litt trøkk har jeg da gitt dem opp gjennom årene.

Men det kan jo hende at det er noe jeg ikke har fått med meg her også :rolleyes:

(jeg ser med årene at det er ganske mye)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Sikla på en slik, lå en lokalt ute på Finn. Men så røk jeg på nye pickups på en annen gitar i stedet.  
  • pacifica 611 er en nydelig gitar, med det perfekte pickupsetupet. humbucker i bro, og p90 i hals. nydelig gitar. spesielt den med fast bro. henger en sg2000 til salgs her i bergen (på hagstrøm/4sound). har vært svært nær å slå til på den flere ganger. nydelig gitar. brukte ikke santana en slik i flere år, før han gikk over til prs? sg 3000 er drømmegitaren min, om jeg noensinne kommer over den til en overkommelig pris. men de er ikke akkurat vanlige. sjekk denne perfekte gitaren: https://www.youtube.com/watch?v=_Elmh5Y_ndg   har likt alle revstar-gitarene jeg har prøvd. synes de har god balanse (vektmessig) også. personlig foretrekker jeg modellene til yamaha over det meste gibson har kommet med. min erfaring er også at yamaha har suverent kundeservice. aldri noe tull. vet veldig lite om trommer, men når det gjelder tangenter, er yamaha nydelige ting (også her når man kommer over entry level - nivået). testet et yamaha cp4 stage piano her om dagen. nydelige, nydelige ting.
  • Ja, du får bla.a. en Duesenberg Berlin... 🤪
  • 40 laken... får mye amp for det. 
  • Har ikke prøvd den selv, men det er vel nærmest opplest og vedtatt at Boss Katana er ledende blant denne typen forsterkere.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.