Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Sikringer i rør-amper


askret

Anbefalte innlegg

Kanskje litt nyttig info fra Mesa, men det burde egentlig være kjent for de fleste som har rør-amper.

Essensen er at det er en grunn til at sikringen ryker, og ikke tull med spiker og sånt i stedet for riktig type sikring!

Mesa: Sikringer

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hoho- ormebol. I det minste her i Norge. Uten å kommentere det som står i artikkelen, som jeg har lest, føler jeg for å fylle på litt info som gjelder eldre norskgodjente forsterkere. Stikkordet er NEMKO, som i en periode var aldeles paranoide når vi snakker sikringsstrørrelser. Resultatet var at man knapt nok kunne skru på en forsterker mer enn ti ganger før sikringen gikk. Forsterkere fra norske importører fra åttitallet hadde små, søte klistremerker over den "godkjente" sikringstørrelsen fra fabrikanten. Har man en slik forsterker, kan man pille vekk lappen, følge anbefalt størrelse, og spare seg for mye slit.

Norske musikere på åttitallet var storforbrukere av kvikklunsj. Sjokoladen var ikke tema, men vi var ute etter den tynne folien rundt sjokoladen. Den kledde vi sikringen med hver gang den gikk. Ikke smart, men stort sett gikk spillejobben slik den skulle. Sikringer er viktig, og kan betraktes som "omvendte selvmordsbombere" og bør ikke saboteres med kvikklunsj. Heldigvis er NEMKO ikke enerådende, og paranoidkameratene har gått av med pensjon.

Takk for meg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jo, værsågod :)

De fleste av mine amper har klistrelapp ved sikringen. Jeg har bare en amp fra 80-tallet, men sikringen ryker ikke for det????

Jeg trodde poenget med klistrelapp (les de gamle fra 60- 70) var at produsentene ikke trykket bakplater til europeisk standard.

Jeg tenker på at 110-120V må ha dobbelt så stor sikring som i en amp beregnet på 230V, for å kunne yte samme watt.

Nå har ikke jeg noen historie for å kjøre ampene mine konstant på 11 heller, men litt trøkk har jeg da gitt dem opp gjennom årene.

Men det kan jo hende at det er noe jeg ikke har fått med meg her også :rolleyes:

(jeg ser med årene at det er ganske mye)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.