Web Analytics
Jump to content

Hvilken mini-amp til alt annet enn metal?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Tror jeg skal handle inn en liten amp som kan brukes til alt det 6505 ikke kan brukes til en gang (ergo alt unntatt metal og hard rock :P). Ser etter en god cleantone, god svakvreng/rockevreng, pedalvennlig, god effektsløyfe, trenger ikke være mange watt (5-30), rør, låte godt med både buckers og singlecoils, helst portebal, og det er ingen ulempe at den låter greit til tyngre saker med en OD i front heller. Topp eller combo spiller liten rolle men topp er å foretrekke.

Budsjett: Helst under 4000kr (kjøper fra utlandet/eBay)

Lydønsker: Bør være mulig å produsere en varm cleantone (ser for meg at Hot Rod-serien til Fender er skarp og tynn), varm vreng osv.

Har sett på/vurderer/forslag dere kan kommentere:

Egnater Tweaker (ledende kandidat)

Jet City JCA20H (ser spennende ut)

Fender Champ (dersom noen europeere selger en på eBay)

Orange Tiny Terror

Link to comment
Share on other sites

Hej, varken Jet Cityn eller TT:n har effektsløyfe så de kan du radera från dina tankar :) . Blackstar HT 5:an kanske? Eller lägg på några tusenlappar och go ENGL, vettja :) . Screamer eller Thunder.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Legge på prisen er uaktuelt. Blackstar er heller ikke så interessant, denne er vel laget mest for metal og hard rock (det jeg ikke trenger).

Da står jeg igjen med Tweaker og Jet City. Jet City er kanskje mest rock og br00talz den og?

Edit: bomma der, ser at JC ikke har sløyfe. Får tenke mer på Tweaker da :P

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Bare en sånn liten tanke som du kan ta til etteretning eller ignorere akkurat som du føler for...

Det å sette som ett krav at en forsterker skal ha effektsløyfe kan være det som hindrer deg i å få tak i forsterkeren du blir mest fornøyd med.

Det kommer litt an på hvilke pedaler du har tenkt å benytte sammen med denne forsterkeren.

Svært mange pedaler trives svært godt foran ampen... og det gjelder pedaler av alle typer...akkurat som mange pedaler rett og slett ikke klarer å levere varene i sløyfa.

Dette varierer fra forsterker til forsterker... Den knallkjekke pedalen du har sverget til de siste fem årene kan plutselig høres ut som du kjøpte den på Nille på din nye amp... uansett om du setter den i sløyfe eller ei. Det var en fire-fem pedaler som ble eksludert fra videre engasjement hos meg etter at jeg kjøpte meg min siste amp i allefall. De drepte hele rørvarmen...også i bypass mode.

det er mulig dette har du tenkt igjennom og har en plan med det hele... men jeg vet i allefall med megselv at det er meg likegyldig om en forsterker har effektsløyfe eller ei.

Men det er greit at en forsterker passer sammen med de pedaler jeg har tenkt å bruke til den... slik at jeg slipper å investere i enda flere pedaler.

Link to comment
Share on other sites

Det å sette som ett krav at en forsterker skal ha effektsløyfe kan være det som hindrer deg i å få tak i forsterkeren du blir mest fornøyd med.

Faktum er at mange av dem som designer amper og som er regnet for å ha gode ører for gromlyd unngår effektloop av den grunn at loopen for at den skal virke etter hensikten må ha implementere flere komponenter som i mange tilfeller gjør ampen mindre responssive - mer steril og livløs.

...men nå er heldigvis ikke alle forsterkere laget så bra at vi dødelige hører forskjell på dette ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.