Web Analytics
Jump to content

Skal PowerGuitar ta inn nytt pickup-merke?


rocktrond
 Share

Recommended Posts

Jeg er i kontakt med en "ny" pickup produsent. Her er hva han skriver selv:

I have 17 years of experience in pickup designing and manufacturing. I use only top quality materials to make my pickups. No “cutting corners”, no substitutes, just “real pickups”.

All my pickups are in 100% hand made, hand wound, hand assambled. All pickups are made personally by me. All pickups are vacume wax saturated against microphonic feetbacks. Mounting screws and springs included in each pickup.

Prisene ser ut til å kunne blir rundt 500,- for standard single coil, og ca. 750,- for humbucker. Kanskje litt mer. Uansett vil dette være grisebillig for håndlagde pickups av god kvalitet, men jeg tror kanskje det faktum at det er et ukjent/uhørt merke gjør at folk ikke vil kjøpe disse. Begynner å få en viss erfaring med at det er utfordrende å jobbe inn nye merker på det norske markedet.

Hva tror folket?

På forhånd tusen takk for alle innspill.

mvh Trond

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror, hvis jeg hadde vært buisnessmann, som deg, ville jeg tatt inn ett sett, testa de, og vurdere om det er "mye for pengene" eller ikke... Hvis du mener pickupene er noe utenom det vanlige, ville jeg tatt de inn og markedsført dritten utav de!

Link to comment
Share on other sites

Lager han P90-varianter også?

Lager classic strat, tele, og MP90 - samt humbuckere fra classic P.A.F til super hotte metal pickups. Også classic JB og PB (bass) pickups.

Også noen 7 strengs og 8 strengs modeller.

Men i det hele tatt et mye mindre og standarisert utvalg en Bare Knuckle, både lydmessig og finish.

Link to comment
Share on other sites

"microphonic feetbacks"...

Informasjonen du gir og produsentens sedvanlige selvskryt sier meg ingenting om hva slags pickuper dette er. PAF-type eller hot ceramic, hva slags magneter, magnetstyrke, spolemotstand, wire-gauge etc eller om han lager alt etter custom specs. Da kan jeg ikke si om dette er interessant eller ikke. At de er håndlagd behøver ikke bety kvalitet. Hvis prisen er lav er det nesten mer betryggende om pickupen er masseprodusert av roboter.

Link to comment
Share on other sites

Det viser seg gang på gang at det er vanskelig å selge noe som ikke er en merkevare, det antyder du jo også selv. Mange synes det er en god idé, men når det gjelder å kvitte seg med penger, så er det verre.

Et eksempel er for eksempel tskjortene her på GitarNorge, de er av god kvalitet, og bra priset, synes vi. Mange syntes det var en god idé da vi spurte, men hvor mange har vi solgt? Veldig få, faktisk.

Vi kjøper merkevarer og tror vi skal låte som de store artistene fordi vi har det samme utstyret. Ofte er disse produktene av semmer kvalitet, og man kan få mye mer for pengene hvis man handler ting der man ikke skal bidra til store reklamekampanjer og endorsementavtaler i kjøpesummen. Men så er det det å få få folket til å gjøre det, da.. Det er ikke lett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes du skal be om noen vareprøver. En av hver type f.eks. og få dem testet. (evt. om du kanskje må betale noen kroner for dem....) Er det bra varer og mange nok går god for dem etter hvert, skulle prisen tilsi at du kan få omsetning på dem.

Link to comment
Share on other sites

Entusiasten i meg sier: "Kjør på, utrolig spennende!".

Skal jeg være veldig pragmatisk, så ville jeg nok heller foreslå en mer forsiktig tilnærming. Jeg ville:

1. Spurt om et par prøveeksemplarer som dere selv forsøker i egne gitarer, slik at dere har mulighet til å stå inne for kvaliteten, og kan bistå kundene deres med erfaring rundt produktene.

2. Om lydkvaliteten virker god i forhold til prisen, så ville jeg spurt om det er greit å føre produktet som bestillingsvare. I markedsføringen må dere selvfølgelig påberope forbehold om leveringstid.

Dette mener jeg er en tryggere og mer forsiktig fremgangsmåte. Og dersom dette er en leverandør i etableringsfasen, så tror jeg den forstår at man i salgsleddet mot kunden ønsker å ta en mindre risiko.

Link to comment
Share on other sites

2. Om lydkvaliteten virker god i forhold til prisen, så ville jeg spurt om det er greit å føre produktet som bestillingsvare. I markedsføringen må dere selvfølgelig påberope forbehold om leveringstid.

Å kjøre bestillingsvare på så billige ting - og dermed måtte betale frakt, fortollingsgebyr o.l enkeltvis er ikke veldig god business. Da blir det lite fortjeneste. Har gjort det på Bare Knuckle - fordi disse i veldig stor grad tilpasses - og kan bestilles i veldig mange forskjellige finisher - men det er ikke mange kronene jeg sitter igjen med pr. solgt enhet.

Og dersom dette er en leverandør i etableringsfasen, så tror jeg den forstår at man i salgsleddet mot kunden ønsker å ta en mindre risiko.

Dette er ikke en leverandør i etableringsfasen, har holdt på siden 91, men siden det er en enkeltperson har han ikke satset internasjonalt. Jeg skal forhøre meg litt, samtidig som jeg setter veldig stor pris på innspillene her.

Link to comment
Share on other sites

Hadde nok ikke kjøpt de pup'sene uten videre, men hvis jeg hadde hørt av noen av de rutte gutta her inne at de var et godt kjøp ville jeg ikke ha tvilt på å vurdere å gå til innkjøp av de hvis jeg skulle prøve noe nytt ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener nei. Fordi det er såpass ukjent at ingen vil ha det, og det leder mest sannsynlig til null salg. Du kan jo sammenlikne antall solgte SD pickuper med BKP. Det er ikke mange som bruker BKP i forhold til SD. Og et ennå mindre selskap, fører nok ikke til den store etterspørselen.

(pesimistisk, men realistisk)

Link to comment
Share on other sites

Ting tyder på at hvis folk skal kjøpe billig skit skal det være 100% ripoff av kjente ting. Så hvis han cloner SD og Dimarzio og EMG og Bareknuckle for en billig penge så er du inne på noe.

AHhhhhhhhhhh, the realities of retail always sucks....

Folk er skitzofrene. De sier en ting og gjør noe annet. Sier de vil ha T-skjorter, men kjøper dem ikke. Sånn er det med det meste. Vi vil ha noe bra men vi vil ikke betale for det....... så kjøper vi no crap og prøver å innbille oss selv at det er bra og hvis noen forteller oss at det er faktisk er crap så faen ta dem idiotene, de er bare misunnerlige eller uvitende. Vi vil har god service og handle av folk som "kan noe" men ingen er villige til å betale en krone ekstra for det, så vi handler istenden det billigste vi finner, helst på nettet og importere skiten selv.

Jeg avslutter med å si som John Suhr

Practise solves most tone issues...........

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.