Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Bastrubbel.


Anbefalte innlegg

Hej, vår basist hade litt problem med den ena volymratten (diskanten) på basen så vi öppnade den och det såg ut så här:

IMAG0270.jpg

IMAG0270.jpg

IMAG0270.jpg

IMAG0271.jpg

Jag vet inte om det går att få ut så mycket av bilderna här, men det är en lös ledning (en svart som kommer ut från ett "eget hålrum") som vi tänker borde lödas fast nånstans, men var?

Beklagar dålig förklaring och dåliga bilder men det gick litt fort i övningslokalen så jag hann inte sätta mig in i problemet så mycket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis den knitrer så bør den endten byttes eller renses, Jeg pleier å bytte de når de begynner slik, så jeg har ikke peiling på hvordan de renses, Men det er og bare å se på Fender sine schematics om hvordan det skal se ut ned i der.

Jeg vet ikke helt hva du mener med diskant, selve bassen er ikke aktiv, så det er ikke en preamp, men om du mener at lyden er lik slik den er når potmeteret er skrudd helt bak når den er skrudd helt frem også, så virker det som potmeteret må byttes, for da fungerer det ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tack för svar :) . Jag är lite känt med basar men jag såg på hennes bas litt raskt igår. Det var två pickups, och jag tänkte att den ena tog upp mest diskant (eftersom den satt mer under de nedersta strängarna) och den andra tog upp mest basfrekvenserna, men det är mycket möjligt att jag har fel. Basljudet innehåller för lite höga frekvenser, det blir liksom litt för ullent, litt för lite tryck. Hm, svårt att förklara.

Jag är litt osäker på om ljudet förändras när vi drar upp/ner volymen, men hon kommer till mig imorrn och då kan jag checka litt mer :) . Men då är det alltså inte bara ledningen som må lödas dit?

Om hon må köpa ny pickup, har du, eller någon annan, ett bra och billigt tips på vilken pickup hon borde köpa? Nån som har nån att sälja?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser ut som 2 pickuper ja, men det er bare en, Tenk på det som sen singecoil strat der den er delt på midten og flyttet til siden, skal visst ha en humbucking effekt, samtidig som det er litt mer bass i den en det vil være i, f.eks en Jazz bass pickup.

Den fremste knotten er volumkontroll, og den bakerste er tone.

Pickupen må nok neppe byttes, men det er mulig at potmeterene må.

http://support.fender.com/diagrams/basses/0136000B/SD0136000BPg2.pdf

Endret av Thunder Fingers
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at denne ledningen er løs, vil medføre at strengene mangler jord, og bassen vil bråke mer enn hvis den hadde sittet der den skulle. Det er snakk om såkalt "jordstøy", en jevn durelyd på 50 Hz, noe som også kan være plagsomt i større eller mindre grad på alle instrumenter med pickups. Bass blir ikke noe spesielt, det er "samme ulyden" som på gitar. Det er den samme lyden som man hører hvis man skrur på en forsterker med litt volum, kabelen er koblet til forsterkeren, og man ikke har koblet til noen gitar i det hele tatt i den andre enden. Jo mer gain, jo større problem.

"Knitrer" det i bassen, spesielt hvis man dreier på volum- eller treblepotmeteret, kan det tenkes at det kan løses med litt elektronikkspray, for eksempel CRC 2-26. Ikke bruk 5-56, det er glimrende til mye, men ødelegger potmetre ganske fort.

En slik potmeterrens er slik at den kan virke, men ikke bestandig. Kommer lyden tilbake relativt kjapt, er det å skifte potmetre som gjelder. Det er verdt et forsøk. Finnes ikke noen fasit, man må bare prøve.

TF har jo vært innom det viktigste, men jeg tviler på linje med han på at pickupene er ødelagt, eller at det er der problemet ligger. Fest ledningen til jord først, (det TF forslår funker utmerket), og så ta det derfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hej Castor, beklagar att jag inte svarat men jag såg inte ditt inlägg förrän nu. När hon öppnade basen så lossnade även en annans svart ledning så helt plötsligt var det inget ljud alls (inte så konstigt då, men :) ). Jag lödde fast den ledningen där den skulle vara och den första svarta ledningen i en potmeter och vips så var det ljud utan knittring. Halleluja och så fick vi ett stycke väldigt glad bassist. Stort tack för hjälpen :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.