Web Analytics
Jump to content

Marshall Combo til blues og metall?


Recommended Posts

Finnes vel ingen fasit på dette men håper på combo tips hovedsakelig rør eller muligens "hybrid" 5000-15000 ca.

Vet att dette er definitivt "ja takk begge deler, fra både pose og sekk" men det hadde vært veldig ønskelig.

Ønsker Marshall lyd og fortrinnsvis en Marshall til hjemme bruk. 30-100w.

Jeg er noe ukjent med Combo segmentet til Marshall både i gammel tid og nyere tid.

Ønsker en amp som kan gi både god og stor rør lyd som feks. bluesbreaker`n, men jeg spiller ganske variert dvs. både blues og metal, så hvis det var mulig å få noe tilnærmet metal (Megadeth, Metallica etc) i den samme ampen hadde det vært fint.

Har også sett litt på Engl classic combo E 350 C på youtube, men metal lyden stemmer vel kanskje ikke helt i denne..ikke helt Marshall, ren blues lyd var ok. Prøvde en eldre JCM 900 combo en gang for lenge siden, mulig det kan være godt alternativ.

Bruker forskjellige gitarer primært LP med Burstbuckers men også ES`er samt Jackson KV serie.

Edited by Lobsang Rampa
Link to comment
Share on other sites

Tror nok at både JCM800 og 900 kan hjelpe deg ett godt stykke på vei.

JVM fungerer godt til metall, men den mangler kanskje den store rørlyden som du sier.

Men kan kanskje påpeke at dersom du ønsker stor rørlyd...til hjemmebruk... så er kanskje ikke en 100W nødvendigvis det beste. Husk at 50W spiller ikke halvparten så høyt som 100W. 50W spiller nesten like høyt som en 100W faktisk... det er ikke mange db som skiller.

Jeg ville kanskje gått for en pedalvennlig amp på maks 30W som gir stor rørlyd og fin clean lyd... og gjort brukt pedaler til å oppnå metall-lyden.

Link to comment
Share on other sites

Er det ingen grenser for hvor høyt du kan spille hjemme? JCM800 er nok et bra alternativ. Har ikke testet JVM eller VintageModern, så de kjenner jeg ikke så godt. Forkskjellen lydmessig mellom 50w og 100w ligger på ca. 3db.

Hvis du ikke kan spille så høyt du vil, og fortsatt vil ha Marshall, så kan du jo se på 2061x (20w) eller 1974x (18w). Ikke nødvendigvis metallforsterkere, men en pedal her gjør susen. Da får du jo kombinert "transistor" med rør :)

Link to comment
Share on other sites

Orange Rocker 30. Låter ikke HELT Marshall, ligner litt, men låter alikevel driitfett! Adder du en OD på vrengen får du mer enn du noensinne vil trenge! Du kan også kjøpe en liten attenuator og kjøre cleankanalen oppimot full pupp og få en fin "stor rørlyd"!

Link to comment
Share on other sites

Hej, kanske

skulle kunna vara ett märke att checka ut om du tycker om Marshall-ljud (det är toppen som testas i videon men den finns i combo-version också)? Om du ska spela metal så behöver du kanske en boostpedal till den, men den är förhållandevis billig så även med en bra pedal så hamnar du på den nedre delen av din budget :) . Det är förresten inte säkert att du behöver en pedal på den, utan att ha gjort några A/B-tester så skulle jag tippa att den har "ungefär lika mycket vreng" som min JCM 900 och den verkade ju funka för dig om jag har förstått det riktigt. Jet Cityn spelar tillräckligt högt i en ganska stor replokal med en trummis som slår hårt, så den borde klara av att göra jobben hemma :) .
Link to comment
Share on other sites

Til metall? Bob-bob...

Er nok ikke noen metallamp nei, men har mer forvrengning å by på enn de fleste andre klassiske Marshall modellene.

Funker helt sikkert OK til metall, med en boks i front, og er også en meget anvennelig studioamp.

Originalen er jo en av de mest ettertraktede Marshallene for studiobruk gjennom tidene.

Link to comment
Share on other sites

Legg i 2-3 tusenlapper til og kjøp en Bogner Shiva. Det tror jeg er sånn ca det du er på utkikk etter!

(cleankanal)

(gainkanal)

(god blues/rock lyd)

(god demo, bruker volumkontrollen på gitaren for å få forskjellige mengder gain)

Jeg er litt i samme sko som deg, og dette er absolutt drømmeampen. Den har en nydelig clean (tenk Fender med Vox "shimmer"). Gainen låter kuler og krutt. Da jeg prøvde denne ampen ble jeg helt forskrekket av hvor ufattelig bra den låter. Den tar pedaler som en drøm, effekt-loopen er god og det store plusset: Den mister ikke dynamikk og "attack" når du bruker mastervolumet! For meg er dette den ultimate drømmeampen. Hadde jeg hatt 15000 å rutte med, hadde jeg spart noen uker til for å si det slik ;)

Dette er en "ja takk, begge deler" amp som funker PERFEKT!

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Masse gode svar, har sjekket "ut" alle forslag..mye spennede.

Tror jeg ender opp med en ny Fender b junior til 3950,- eller en billig Marshall combo for et halvårs tid, kanskje en Marshall class5 til 3900,-, blir uansett fine klassikere jeg kan ha med videre i vente på hva som skjer.

Velger å avvente blir for usikker. Oppdaterer evt. når kjøp skjer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.