Web Analytics
Jump to content

Feit humbucker for LP


mary04
 Share

Recommended Posts

Hallo!

Har lenge syntes at min Gibson LP standard faded oppgradert med Seymore Duncans Antiquity humbuckere mangler litt trøkk og "størrelse". For kort tid siden kjøpte jeg en 2006 Fender Stratocaster Deluxe med såkalte noisless pick-uper (alt på gitaren er orginalt), og til min store overraskelse (og misnøye) leverer den både fetere og større lyd enn les paulen. LPèn "samler" nok vrengen litt bedre, men lyden totalt sett virker "spedere" og ikke så stor og mektig som på straten. Er dette normalt?

Nå er jo disse Antiquityène kopier av såkalte PAF buckere fra 50-tallet med lav output, og er håndwiret av mr Duncan selv. De skal etter det jeg forstår være av god kvalitet. Kunne vært interessant å høre andres erfaringer med disse humbuckerne, og ikke minst anbefalinger på andre humbuckere som leverer feit og mektig lyd i vintagesound gaten. Som opplysning er musikken vi spiller coverlåter fra 1970-tallet (stones, acdc, zz top,lynard skynard, blues, etc), og jeg spiller på et Divided by 13 ldw stack med 2x12 greenbacks. Jeg har også oppgradert elektronikken i lpèn med et RS Vintage kit.

Det sto burstbuckers pro i lpèn orginalt, og nå begynner jeg å angre på at jeg skiftet dem ut!?

Råd taes imot med takk!

Mary

Link to comment
Share on other sites

Er det sikkert at begge 'coilene virker? dersom mikrofonen er uten deksel kan du finne ut dette ved å dunke lett med f eks lite skrujern på polene/magnetene.

Er helt sikkert mer trøkk i Burstbuckerene enn Sd'ene i utgangspunktet.

Link to comment
Share on other sites

Satte Lollar Imperials i min LP for en tid tilbake. Omtrent samme output som mine Fendere. Fenderne er naturlig nok kvassere, men LP'en fikk mer snert i toppen den også. Samtidig som den er rund og fin under. Burstbuckerne er jo Gibsons PAF-kloner, og låter fett i mine ører. Jeg kan derimot ikke uttale meg om Noiselessene, dessverre, men innbiller meg at de komprimerer mer?

Opplevde litt det samme da jeg loddet inn RS-kit i LP Specialen (Den har riktignok P-90), men ved å "finpusse" loddingene litt, ble den bedre. Lurer likevel litt på at jeg var litt hard med pot'ene under lodding, så jeg burde kanskje sette inn et nytt sett da jeg fortsatt synes den er litt "trang".

Link to comment
Share on other sites

Som opplysning er musikken vi spiller coverlåter fra 1970-tallet (stones, acdc, zz top,lynard skynard, blues, etc), og jeg spiller på et Divided by 13 ldw stack med 2x12 greenbacks. Jeg har også oppgradert elektronikken i lpèn med et RS Vintage kit.

Det sto burstbuckers pro i lpèn orginalt, og nå begynner jeg å angre på at jeg skiftet dem ut!?

Råd taes imot med takk!

Mary

Plukk opp et par T-tops fra ebay eller prøv Burstbucker #3 i bridge og #2 i neck. Enig med deg i at Antiquities blir for pinglete for skikkelig rock'n'roll, det samme gjelder etter min mening Burstbucker #2/#1 i bridge/neck som mange Gibson Reissues leveres med.

Link to comment
Share on other sites

Eller hva med et par Bare Knuckles? Hånd-spunne pickuper fra Devon i England. De har mange modeller fra vintage til moderne lyd, og uten at jeg kjenner akkurat disse modellene i detalj, ville jeg kikka på Black Dog eller Mule til Les Paul. Eventuelt Abraxas. Hørtes veldig reklame ut dette her, men jeg har et par selv (kjøpt fra RockTrond her på forumet) og ser for meg at jeg kommer til å gå den veien flere ganger. Du får dem jo med de dekslene som måtte kle gitaren din best også B)

Link to comment
Share on other sites

Takk så langt folkens. Jeg sjekker alle tips så godt jeg kan med reviews og youtube klipp. Via et tips her snublet jeg bl.a over denne:

Steintøft!

Mary

Edited by mary04
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.