Web Analytics
Jump to content

Favorittstrenger!


Thunder Fingers
 Share

Recommended Posts

Da det ble etterspurt en "Beste strenger" tråd, så tar jeg meg denne friheten slik at vi kan få litt synspunkt rundt saken, men er uenig i at vi kan kalle noe beste, da en bassists gull er en annen bassists møkk.

Personlig har jeg vært innom mye forskjellig, men ender alltid tilbake til Rotosound Swingbass (Forholdsvis RS66LE og RS665LD).

Jeg kan egentlig ikke forklare hvorfor, men jeg antar at de rettogslett bare føles rett for meg, de er ikke de strengene som varer lengst, og må nok byttes etter en månde eller 2, men for min del så er det ikke så ekstremt med merarbeid at jeg klager på det, Er forøvrig Rotosound jeg vil anbefale for Flatwound og.

Verste strengene jeg har vært borti må være Warwick Red Label, Nå er det mange år siden jeg brukte de, men mener å huske at de ble veldig raskt daffe og kjipe og at de røk raskt.

Utenom det så er jeg av den tro at det er bare å finne et merke som duger og høres bra ut for deg, og holde deg til det.. så slipper du å være usikker på hvordan strengene vil reagere på din spillestil og lydinnstillinger hver gang du bytter, og du kan bare kjøre plug and play rett etter at strengene er byttet.

Noen andre synspunkter? Hva er DINE favorittstrenger?

PS: Gitarister bes å sjekke hvilket forum de er i :) Men de kan lage en egen tråd i gitarforumet :)

Edited by Thunder Fingers
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 64
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg er enig med deg i Warwick Red Label. Hadde de på en bass for mange mange år siden, og måtte bytte de etter noen få uker. De var helt daue.

Mine favoritter er og blir DR HiBeams. Foretrekker .025-.040-.060-.080-.100-.120. På noen basser bruker jeg SunBeams (som er samme strengen men med nikkel), som er en litt varmere streng i klangen. HiBeams er spunnet på rund kjerne som gir en myk og fleksibel streng. Har prøvd forskjellige merker og strengetyper, men som Martin ovenfor, så kommer jeg alltid tilbake til favorittene mine.

Har også TI Jazz Flats på en fretless, men blir ikke fortrolig med dem helt. Så jeg er nok DR HiBeams-mann, ja! :)

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd en god del forskjellige strenger, men Dunlop 30-130 nikkel strenger er en favoritt sålangt. Har noen Warwick Yellow Label nikkel på Modulusen for øyeblikket, synes de låter fint foreløpig. Kan ikke si noe om holdbarheten foreløpig, though.

Jeg vurderer å prøve Circle K strenger neste gang jeg skal bestille fra usa.

Link to comment
Share on other sites

Ingen som er fan av D`adaraio nickel round wound?

Nja... Jeg er vel ikke u-fan, men synes ikke de utmerker seg noe spesielt i positiv retning, hvertfall, og så synes jeg de dør litt for fort.

Link to comment
Share on other sites

Nja... Jeg er vel ikke u-fan, men synes ikke de utmerker seg noe spesielt i positiv retning, hvertfall, og så synes jeg de dør litt for fort.

Amerikanerene bruker D'addario i et sett, ca alle basser jeg har kjøpt der i fra kom utstyrt med D'addario.. Er forsåvidt helt enig med deg, de dør raskt og de føles billige ut.

Link to comment
Share on other sites

Amerikanerene bruker D'addario i et sett, ca alle basser jeg har kjøpt der i fra kom utstyrt med D'addario.. Er forsåvidt helt enig med deg, de dør raskt og de føles billige ut.

Samme er det med Ernie Ball slinky strenger. De har god lyd, syntes jeg, men de varer bare ~en måned. Dunlop sine nikkel-strenger har jeg gode erfaringer med. SS'ene syntes jeg ble litt for "klankete" though. Og de har brukbar holdbarhet.

DR High Beam har jeg også god erfaring med. God holdbarhet og god lyd, men de er aaalt for dyre.

Link to comment
Share on other sites

DR HiBeams er ikke så dyre når man kjøper i bulk fra USA :-)

Jeg har strengene lenge, heldigvis er jeg ikke så svett på fingrene, og jeg er helt manisk til å vaske hendene før jeg spiller. Så strengene varer i månedsvis (for ikke å si årevis). Spørs jo selvsagt hvor mye jeg spiller. Men siden jeg har et par basser fordeler det seg jo utover *hehe*

Litt morsomt, jeg kjøpte et sett med FatBeams (Marcus Miller signatur-strenger), og de er altfor rå og grove for meg. :D HiBeams, for sure!! :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har akkurat kjøpt inn en bulk (6 strengesett i pakka) med HotWire strenger fra Status Graphite og er strålende fornøyd, så langt. Skal ikke si for mye om holdbarheten, men ryktene sier at tonen holder lenge. Har også kjøpt sort-nylonstrenger til fretlessen, men ikke fått teste de ut enda.

Så nå er vel egentlig HotWire mine favorittstrenger :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.