Web Analytics
Jump to content

shortscale (30") vs standard bass (34")


dominus

Recommended Posts

Etter mine erfaringer taper du en del i tonekompleksitet. Shortscale har en "dumpere" lyd. Videre taper du sustain. En god del. Du må nesten prøve selv, og finn ut om det er noe for deg. Det er ikke uten grunn at den lengre skalaen er mest utbredt.

Det betyr ikke at det går an å lage flott musikk på en shortscale.

Dette blir ren synsing, men jeg synes ikke Gibson har fått helt taket på det der med bass. Forventer ikke at alle andre er enige.

Link to comment
Share on other sites

Regner med vi snakker EB-0 her? Er du ute etter BASS så får du det der, og jeg må si meg uenig med CF, Tidligere hadde værtfall Gibson kontroll på bassene sine, Og en 60talls Thunderbird er ofte beregnet som den "hellig gral" av mange.

For å si det sånn, Hvor mye skryt har ikke Jack Bruce og John Entwistle fått for tonen sin? Personlig er jeg og glad i lyden til Pete Way (UFO), som og spiller en Thunderbird.

Link to comment
Share on other sites

har prøvd ett par shortscale basser. men de manglet pondus.. jeg tenkte nå på en Epiphone EB-0 bare for å ha en litt rimelig portabel bass (for fest/reisebruk) som samtidig låter akseptabelt ok.

MEN, om jeg taper alt for mye "bunn" i lyden faller det kjøpet gjennom. da blir det å finne en rimelig bass i 34" scala

Link to comment
Share on other sites

Har to short scale basser og begge er veldig forskjellig i karakter.

Den ene er en Epiphone EB-1 reissue (felebass). Denne har humbucker i halsposisjon og gir derfor mye basstone, selv om kroppen er liten gir det ganske bra trøkk. Mister selvfølgelig noe diskant pga plasseringen av mikrofonen men likevel god lyd.

Den andre er en japansk sak fra 60-tallet. Denne har dessverre noe elektronikkproblemer, men uansett. To singelcoil mikrofoner, ganske tykk hals (muligens mahogni) og kropp som veier veldig mye selv om den er veldig tynn (ca. sg tykkelse). Denne har veldig kort lyd, litt ullen og får litt Beatles-vibber av denne.

Altså med andre ord, to short scale basser, like vel, forskjellig lyd.

Link to comment
Share on other sites

Hahah.. Det er NULL sjangs for å tape bunn med en EB-0 bass ;) Den der pickupen kalles ikke en mudbucker bare for gøy, Hør noe Cream.

Mener du at en EB-0 kan måle seg med en 34"? i tyngde? den kan umulig bli like tung i soundet som eksempelvis en tbird.. eller??

Link to comment
Share on other sites

Med shortscale mener man vanligvis 32". Hvilken 30" bass er det du vurderer?

32" er vel strengt talt en mid-scale.. short scale er vel nede på 30" eller 30,5".

jeg vurderer å kjøpe en Epiphone EB-0. eller kanskje en duesenberg.. om jeg liker shortscale

Link to comment
Share on other sites

Mener du at en EB-0 kan måle seg med en 34"? i tyngde? den kan umulig bli like tung i soundet som eksempelvis en tbird.. eller??

En 34" er nok mer punchy, men det skal godt gjøres å konkurere med "wofferen" i EB-0, den er bygd for å være bassete, men sustain og punch er nok ikke det de har mest av.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Sound har vel mer med hvor på strengene pickupen fanger opp vibrasjonene, enn hvor lang scala der er. Ganske enkelt er det jo mer bunn og woof, som Thunder Fingers sier, jo nærmere halsen(nøtta om du vil) den kommer, mens mot brua så blir lyden tynnere og skarpere.

Men sustain hviler vel mer på skalaen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.