Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

shortscale (30") vs standard bass (34")


dominus

Anbefalte innlegg

Etter mine erfaringer taper du en del i tonekompleksitet. Shortscale har en "dumpere" lyd. Videre taper du sustain. En god del. Du må nesten prøve selv, og finn ut om det er noe for deg. Det er ikke uten grunn at den lengre skalaen er mest utbredt.

Det betyr ikke at det går an å lage flott musikk på en shortscale.

Dette blir ren synsing, men jeg synes ikke Gibson har fått helt taket på det der med bass. Forventer ikke at alle andre er enige.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Regner med vi snakker EB-0 her? Er du ute etter BASS så får du det der, og jeg må si meg uenig med CF, Tidligere hadde værtfall Gibson kontroll på bassene sine, Og en 60talls Thunderbird er ofte beregnet som den "hellig gral" av mange.

For å si det sånn, Hvor mye skryt har ikke Jack Bruce og John Entwistle fått for tonen sin? Personlig er jeg og glad i lyden til Pete Way (UFO), som og spiller en Thunderbird.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

har prøvd ett par shortscale basser. men de manglet pondus.. jeg tenkte nå på en Epiphone EB-0 bare for å ha en litt rimelig portabel bass (for fest/reisebruk) som samtidig låter akseptabelt ok.

MEN, om jeg taper alt for mye "bunn" i lyden faller det kjøpet gjennom. da blir det å finne en rimelig bass i 34" scala

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har to short scale basser og begge er veldig forskjellig i karakter.

Den ene er en Epiphone EB-1 reissue (felebass). Denne har humbucker i halsposisjon og gir derfor mye basstone, selv om kroppen er liten gir det ganske bra trøkk. Mister selvfølgelig noe diskant pga plasseringen av mikrofonen men likevel god lyd.

Den andre er en japansk sak fra 60-tallet. Denne har dessverre noe elektronikkproblemer, men uansett. To singelcoil mikrofoner, ganske tykk hals (muligens mahogni) og kropp som veier veldig mye selv om den er veldig tynn (ca. sg tykkelse). Denne har veldig kort lyd, litt ullen og får litt Beatles-vibber av denne.

Altså med andre ord, to short scale basser, like vel, forskjellig lyd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hahah.. Det er NULL sjangs for å tape bunn med en EB-0 bass ;) Den der pickupen kalles ikke en mudbucker bare for gøy, Hør noe Cream.

Mener du at en EB-0 kan måle seg med en 34"? i tyngde? den kan umulig bli like tung i soundet som eksempelvis en tbird.. eller??

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med shortscale mener man vanligvis 32". Hvilken 30" bass er det du vurderer?

32" er vel strengt talt en mid-scale.. short scale er vel nede på 30" eller 30,5".

jeg vurderer å kjøpe en Epiphone EB-0. eller kanskje en duesenberg.. om jeg liker shortscale

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mener du at en EB-0 kan måle seg med en 34"? i tyngde? den kan umulig bli like tung i soundet som eksempelvis en tbird.. eller??

En 34" er nok mer punchy, men det skal godt gjøres å konkurere med "wofferen" i EB-0, den er bygd for å være bassete, men sustain og punch er nok ikke det de har mest av.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Sound har vel mer med hvor på strengene pickupen fanger opp vibrasjonene, enn hvor lang scala der er. Ganske enkelt er det jo mer bunn og woof, som Thunder Fingers sier, jo nærmere halsen(nøtta om du vil) den kommer, mens mot brua så blir lyden tynnere og skarpere.

Men sustain hviler vel mer på skalaen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg er da ikke noe orakel, men stiller et spørsmålstegn ved å bruke "gammel" maskinvare når man må legge ned mange timer med jobb for å konfigurere maskinen. Trenger man en maskin for å surfe, lese e-post og andre ting man ikke må finkonfigurere, er det mange maskiner som er flere år gamle som duger. En avdanket laptop holder i mange år til med en SSD, så sant at lyset i skjermen ikke tar kvelden, eller at tastaturet slutter å virke. Noe helt annet blir det som sagt med en DAW, der man kan bruke mange dager på å finne riktige innstiller for latency og så videre. Ut over det, er jeg nok veldig enig med deg om at det er fint å slite ting helt ut. Det bærer hjemmet mitt preg av.
  • Frank Sinatra - Trilogy ! Dette hadde fortjent et myyyye bedre anlegg enn det jeg har, men låter krem og fløte uansett !    
  • Fikk hjelp på forumet til hifisentralen. En 180 grams vinyl er jo en del tykkere enn vanlig vinyl så armen løftet seg ikke høyt nok ved retur. Så det var bare å justere høyere armløft så funka det helt fint.  Har også fiksa lokket som ikke ville holde seg oppe, med ett par shims i dag. Og ny Riaa. Så nå er alt tipp topp! 🙂
  • Ja, dette er en interessant side om hobbygitarister👍
  • Ikke helt det samme problemet. Min returnerer men løfter seg ikke nok eller tidsnok. Men som sagt så er det bare på picture-discen problemet oppstår. På alle andre jeg har testet funker det helt optimalt. Så jeg er redd hvis jeg begynner å justere så blir det feil på de andre også. Så jeg får bare sveve over spilleren når jeg spiller Opeth-plata og trykke stopp-knappen når musikken slutter. Da funker det helt fint. Eller så får jeg spille Opeth bare på Spotify.  🙁 Men det er synd fordi den vinylen er så fet
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.