Web Analytics
Jump to content

Skal lage amp! [er nå ferdig!]


Recommended Posts

Hei igjen.

Har nå lenge lurt på hvilken gitarforsterker jeg skal ha hjemme, og vurdert mye rart. Så sa kjerringa "hvorfor bygger du ikke bare en selv?".Og som den utstrakte tøffelen jeg er, kunne jeg ikke gjøre annet enn å tråle nettet etter kits som jeg ville ha. Jeg så på Plexi-kits, men jeg synes de ble for dyre rett og slett.

aa15mk2.jpg

Jeg endte opp med å bestille et Madamp A15Mk2 deluxe-kit fra Das Musikding, og nå er pakken på vei med DHL så jeg bør vel ha den i løpet av neste uke.

Jeg skal lage en topp av denne, ikledd hvit tolex med utskjering i frontplaten on leds og greier og greier. En skikkelig fjållete sak :D

Jeg lurer nå på om det er andre som har bygget noen kits fra Madamp? De har jo alt fra G2 som er en ènkanals kosegutt på 2W, til et tokanals "monster" på 15W som er det jeg har bestilt.

Jeg har lest litt på diverse tyske fora, og de virker (ja selv med min svært begrensede tyskkunskap og ved hjelp av gTranslate) ganske så oppspilte når det gjelder byggekvalitet og lyd.

Jeg gleder meg! Skal poste masse bilder i løpet av bygget, men kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å rase fort gjennom hele driten og gjøre dumme feil og angre litt på det i ettertid.

Nå er det trevirket jeg tenker på. Ikke er jeg noen møbelsnekker av rang, og ikke har jeg masse verktøy fot 45gradersvinklinger osv....

Jeg tenker bare bruke MDF eller hobbyplater av verste sort, da jeg skal trekke det i tolex uansett.

Andre innspill på dette? Og for de som lurer: Ja, det DIY-kabinettet jeg maste og maste om for en stund siden skal også være trukket i hvit tolex når den tid kommer :D

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 95
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kult, gleder meg til oppdateringer bilder og lyd-klipp :D

Hvordan type veiledning får man med?

step by step med bilder, eller kun skjema?

Det vet jeg faktisk ikke, men det er ikke noe jeg bekymrer meg så altfor mye over. Et kit er et kit, og instruksjoner følger med. Kvaliteten av disse har jeg ikke peiling på... De kommer på e-post så jeg kan dele disse om det er ønskelig og tillatt av mods

Link to comment
Share on other sites

Er alltid skeptisk til kits, jeg. Dersom det ikke er reine kloner av kjente amper.

Derfor måtte jeg sjekke litt rundt denne, og fant skjema på hjemmesiden.

Så langt jeg kan se må dette være noe du bør få mye glede av. To kanaler hvorav en er en type brownface clean og den andre er en higain. Sistnevnte minner meg mye i oppbygning om Soldano SLO-100, som er kjent for å låte grisebra!

Uansett om du ikke er 100% fornøyd i starten, så er dette et kit du helt sikkert kan "bøye din vei".

Gleder meg til å følge utviklingen, og det som gleder meg mer er at det er flere på forumet her som bygger amper selv. Det har vært min store lidenskap i alle år :)

Link to comment
Share on other sites

Joda, jeg gjorde litt research før jeg bestemte meg. Fant noen klipp på youtube også. Imponerende lyd, til en rimelig penge. Om du er amp-jens, kan jeg spørre deg om råd om jeg ikke er fornøyd? Rør-lære var ikke pensum da jeg gikk elektro, og det er så uendelige mengder stoff å sette seg inn i på egen hånd...

Link to comment
Share on other sites

Moro å følge alle slike prosjekter. Gleder meg til føljetong. er det lov å spørre hva frakten ble fra Tyskland?

De har en rimelig dovetailrig på Clas.. :)

Dem hadde rimelig dovetailrig på Clas..

Innen jeg endelig knuste sparegrisen og stilte i sjappa med lomma full av 20 kronere var dem slutta å selge greiene.

Om jeg husker riktig kostet den like under 900,- Samme sak kan fortsatt kjøpes på eBay for US$39. Men fakten på ca 600,- gjør øvelsen mindre moro.

Link to comment
Share on other sites

Jeg innså fort mine begrensninger innen treforedling og kjøpte en hobbyplate og noen plugger og skruer og banka skiten sammen til en boks.

Det fins endel hobbysnekkere rundt omkring som lager ordentlige fine kasser. En ordentlig kasse koster fort like mye som kit'et.

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.