Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Skal lage amp! [er nå ferdig!]


Anbefalte innlegg

Hei igjen.

Har nå lenge lurt på hvilken gitarforsterker jeg skal ha hjemme, og vurdert mye rart. Så sa kjerringa "hvorfor bygger du ikke bare en selv?".Og som den utstrakte tøffelen jeg er, kunne jeg ikke gjøre annet enn å tråle nettet etter kits som jeg ville ha. Jeg så på Plexi-kits, men jeg synes de ble for dyre rett og slett.

aa15mk2.jpg

Jeg endte opp med å bestille et Madamp A15Mk2 deluxe-kit fra Das Musikding, og nå er pakken på vei med DHL så jeg bør vel ha den i løpet av neste uke.

Jeg skal lage en topp av denne, ikledd hvit tolex med utskjering i frontplaten on leds og greier og greier. En skikkelig fjållete sak :D

Jeg lurer nå på om det er andre som har bygget noen kits fra Madamp? De har jo alt fra G2 som er en ènkanals kosegutt på 2W, til et tokanals "monster" på 15W som er det jeg har bestilt.

Jeg har lest litt på diverse tyske fora, og de virker (ja selv med min svært begrensede tyskkunskap og ved hjelp av gTranslate) ganske så oppspilte når det gjelder byggekvalitet og lyd.

Jeg gleder meg! Skal poste masse bilder i løpet av bygget, men kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å rase fort gjennom hele driten og gjøre dumme feil og angre litt på det i ettertid.

Nå er det trevirket jeg tenker på. Ikke er jeg noen møbelsnekker av rang, og ikke har jeg masse verktøy fot 45gradersvinklinger osv....

Jeg tenker bare bruke MDF eller hobbyplater av verste sort, da jeg skal trekke det i tolex uansett.

Andre innspill på dette? Og for de som lurer: Ja, det DIY-kabinettet jeg maste og maste om for en stund siden skal også være trukket i hvit tolex når den tid kommer :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 95
 • Created
 • Siste svar

Kult, gleder meg til oppdateringer bilder og lyd-klipp :D

Hvordan type veiledning får man med?

step by step med bilder, eller kun skjema?

Det vet jeg faktisk ikke, men det er ikke noe jeg bekymrer meg så altfor mye over. Et kit er et kit, og instruksjoner følger med. Kvaliteten av disse har jeg ikke peiling på... De kommer på e-post så jeg kan dele disse om det er ønskelig og tillatt av mods

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er alltid skeptisk til kits, jeg. Dersom det ikke er reine kloner av kjente amper.

Derfor måtte jeg sjekke litt rundt denne, og fant skjema på hjemmesiden.

Så langt jeg kan se må dette være noe du bør få mye glede av. To kanaler hvorav en er en type brownface clean og den andre er en higain. Sistnevnte minner meg mye i oppbygning om Soldano SLO-100, som er kjent for å låte grisebra!

Uansett om du ikke er 100% fornøyd i starten, så er dette et kit du helt sikkert kan "bøye din vei".

Gleder meg til å følge utviklingen, og det som gleder meg mer er at det er flere på forumet her som bygger amper selv. Det har vært min store lidenskap i alle år :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Joda, jeg gjorde litt research før jeg bestemte meg. Fant noen klipp på youtube også. Imponerende lyd, til en rimelig penge. Om du er amp-jens, kan jeg spørre deg om råd om jeg ikke er fornøyd? Rør-lære var ikke pensum da jeg gikk elektro, og det er så uendelige mengder stoff å sette seg inn i på egen hånd...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Moro å følge alle slike prosjekter. Gleder meg til føljetong. er det lov å spørre hva frakten ble fra Tyskland?

De har en rimelig dovetailrig på Clas.. :)

Dem hadde rimelig dovetailrig på Clas..

Innen jeg endelig knuste sparegrisen og stilte i sjappa med lomma full av 20 kronere var dem slutta å selge greiene.

Om jeg husker riktig kostet den like under 900,- Samme sak kan fortsatt kjøpes på eBay for US$39. Men fakten på ca 600,- gjør øvelsen mindre moro.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg innså fort mine begrensninger innen treforedling og kjøpte en hobbyplate og noen plugger og skruer og banka skiten sammen til en boks.

Det fins endel hobbysnekkere rundt omkring som lager ordentlige fine kasser. En ordentlig kasse koster fort like mye som kit'et.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive


 • Siste aktive tråder

  • Jeg er da ikke noe orakel, men stiller et spørsmålstegn ved å bruke "gammel" maskinvare når man må legge ned mange timer med jobb for å konfigurere maskinen. Trenger man en maskin for å surfe, lese e-post og andre ting man ikke må finkonfigurere, er det mange maskiner som er flere år gamle som duger. En avdanket laptop holder i mange år til med en SSD, så sant at lyset i skjermen ikke tar kvelden, eller at tastaturet slutter å virke. Noe helt annet blir det som sagt med en DAW, der man kan bruke mange dager på å finne riktige innstiller for latency og så videre. Ut over det, er jeg nok veldig enig med deg om at det er fint å slite ting helt ut. Det bærer hjemmet mitt preg av.
  • Frank Sinatra - Trilogy ! Dette hadde fortjent et myyyye bedre anlegg enn det jeg har, men låter krem og fløte uansett !    
  • Fikk hjelp på forumet til hifisentralen. En 180 grams vinyl er jo en del tykkere enn vanlig vinyl så armen løftet seg ikke høyt nok ved retur. Så det var bare å justere høyere armløft så funka det helt fint.  Har også fiksa lokket som ikke ville holde seg oppe, med ett par shims i dag. Og ny Riaa. Så nå er alt tipp topp! 🙂
  • Ja, dette er en interessant side om hobbygitarister👍
  • Ikke helt det samme problemet. Min returnerer men løfter seg ikke nok eller tidsnok. Men som sagt så er det bare på picture-discen problemet oppstår. På alle andre jeg har testet funker det helt optimalt. Så jeg er redd hvis jeg begynner å justere så blir det feil på de andre også. Så jeg får bare sveve over spilleren når jeg spiller Opeth-plata og trykke stopp-knappen når musikken slutter. Da funker det helt fint. Eller så får jeg spille Opeth bare på Spotify.  🙁 Men det er synd fordi den vinylen er så fet
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.