Web Analytics
Jump to content

Skal lage amp! [er nå ferdig!]


Recommended Posts

Hei igjen.

Har nå lenge lurt på hvilken gitarforsterker jeg skal ha hjemme, og vurdert mye rart. Så sa kjerringa "hvorfor bygger du ikke bare en selv?".Og som den utstrakte tøffelen jeg er, kunne jeg ikke gjøre annet enn å tråle nettet etter kits som jeg ville ha. Jeg så på Plexi-kits, men jeg synes de ble for dyre rett og slett.

aa15mk2.jpg

Jeg endte opp med å bestille et Madamp A15Mk2 deluxe-kit fra Das Musikding, og nå er pakken på vei med DHL så jeg bør vel ha den i løpet av neste uke.

Jeg skal lage en topp av denne, ikledd hvit tolex med utskjering i frontplaten on leds og greier og greier. En skikkelig fjållete sak :D

Jeg lurer nå på om det er andre som har bygget noen kits fra Madamp? De har jo alt fra G2 som er en ènkanals kosegutt på 2W, til et tokanals "monster" på 15W som er det jeg har bestilt.

Jeg har lest litt på diverse tyske fora, og de virker (ja selv med min svært begrensede tyskkunskap og ved hjelp av gTranslate) ganske så oppspilte når det gjelder byggekvalitet og lyd.

Jeg gleder meg! Skal poste masse bilder i løpet av bygget, men kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å rase fort gjennom hele driten og gjøre dumme feil og angre litt på det i ettertid.

Nå er det trevirket jeg tenker på. Ikke er jeg noen møbelsnekker av rang, og ikke har jeg masse verktøy fot 45gradersvinklinger osv....

Jeg tenker bare bruke MDF eller hobbyplater av verste sort, da jeg skal trekke det i tolex uansett.

Andre innspill på dette? Og for de som lurer: Ja, det DIY-kabinettet jeg maste og maste om for en stund siden skal også være trukket i hvit tolex når den tid kommer :D

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 95
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kult, gleder meg til oppdateringer bilder og lyd-klipp :D

Hvordan type veiledning får man med?

step by step med bilder, eller kun skjema?

Det vet jeg faktisk ikke, men det er ikke noe jeg bekymrer meg så altfor mye over. Et kit er et kit, og instruksjoner følger med. Kvaliteten av disse har jeg ikke peiling på... De kommer på e-post så jeg kan dele disse om det er ønskelig og tillatt av mods

Link to comment
Share on other sites

Er alltid skeptisk til kits, jeg. Dersom det ikke er reine kloner av kjente amper.

Derfor måtte jeg sjekke litt rundt denne, og fant skjema på hjemmesiden.

Så langt jeg kan se må dette være noe du bør få mye glede av. To kanaler hvorav en er en type brownface clean og den andre er en higain. Sistnevnte minner meg mye i oppbygning om Soldano SLO-100, som er kjent for å låte grisebra!

Uansett om du ikke er 100% fornøyd i starten, så er dette et kit du helt sikkert kan "bøye din vei".

Gleder meg til å følge utviklingen, og det som gleder meg mer er at det er flere på forumet her som bygger amper selv. Det har vært min store lidenskap i alle år :)

Link to comment
Share on other sites

Joda, jeg gjorde litt research før jeg bestemte meg. Fant noen klipp på youtube også. Imponerende lyd, til en rimelig penge. Om du er amp-jens, kan jeg spørre deg om råd om jeg ikke er fornøyd? Rør-lære var ikke pensum da jeg gikk elektro, og det er så uendelige mengder stoff å sette seg inn i på egen hånd...

Link to comment
Share on other sites

Moro å følge alle slike prosjekter. Gleder meg til føljetong. er det lov å spørre hva frakten ble fra Tyskland?

De har en rimelig dovetailrig på Clas.. :)

Dem hadde rimelig dovetailrig på Clas..

Innen jeg endelig knuste sparegrisen og stilte i sjappa med lomma full av 20 kronere var dem slutta å selge greiene.

Om jeg husker riktig kostet den like under 900,- Samme sak kan fortsatt kjøpes på eBay for US$39. Men fakten på ca 600,- gjør øvelsen mindre moro.

Link to comment
Share on other sites

Jeg innså fort mine begrensninger innen treforedling og kjøpte en hobbyplate og noen plugger og skruer og banka skiten sammen til en boks.

Det fins endel hobbysnekkere rundt omkring som lager ordentlige fine kasser. En ordentlig kasse koster fort like mye som kit'et.

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.