Web Analytics
Jump to content

Produksjonsår på Fender Stratocaster


stensen
 Share

Recommended Posts

Har en Fender Stratocaster Usa mod med serienummer 555568

Trodde det var en 1976 model etter og ha sjekket på "dating your fender" nettside.

Men etter og ha prøvd siden http://www.guitardaterproject.org/fender.aspx

for jeg denne infoen :

Guitar Info

Your guitar was made at the

Fullerton Plant (Fender - CBS Era), USA

in the Year(s): 1974

Noen som kan bekrefte alderen.

Hadde vært kult om det var en 1974. (kjøpte den i 1981)

Link to comment
Share on other sites

Hvis det står der, stemmer det vel med ganske stor sannsynlighet. Man kan også se på pot'er, skrift i halslomme o.l. for å bekrefte årstall, men det har ikke jeg noe greie på.

Link to comment
Share on other sites

På fenders egne sider står det:

400,000s to 500,000s 1974 to 1975

500,000s to 700,000s 1976

Så jeg tipper 1976.. :)

red: ser nå at flere andre sider tilsier 1974.. Hva som stemmer nøyaktig er vanskelig å si, da det var mye overlapping i nettopp disse årene..

Edited by Mr. Blonde
Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd å skru av halsen og se hva som står i halslomma og bak på halsen?

Det kan være stemplet noe der også :)

edit:

Ser at Øyvind også nevner dette

Edited by ke2
Link to comment
Share on other sites

Den så jo.. Helt vanlig ut. Trodde den var skikkelig gulna og slitt i kantene, men neida! :lol:

Det hører med her at 70-talls Fendere har panserlakk. Dvs. tjukt lag! Jeg hadde en 79 en gang med noen ordentlige groper før man så treverk. Den hadde nok også vært adskillig hardere brukt, men likevel ikke slitt på den måten man ser enda tidligere Fendere er hvor lakken er slitt bort til treverket der den har vært i kontakt med hendene.

Den her virker som den har vært behandlet meget forsiktig, og det er det jo ikke noe i veien med.

Link to comment
Share on other sites

Sprekker i lakken og småsår kommer ikke så godt frem på bildet.

Den ser ganske sliten ut i virkeligheten.

Det regner jeg med, men sliten vet jeg ikke... Det er jo f.eks. ikke mye antydning til rust på hardware o.l.

Edit: Et par bilder av min gamle:

DSCF1098.jpg

DSCF1097.jpg

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Litt juling har den jo fått. Det er "værre" med en Fender Princton reverb fra 1978 som jeg har. Den ser ut som ny.

Der var det noen flere battlescars ja. Snedig at framsida har berget såpass.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.