Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Viking-skala!


Noerart

Anbefalte innlegg

Kreativt forslag fra herr Fiber. :D Hadde neste vært lettere å sagt ren moll uten ters. :ninja:

Uansett, hva du forbinder med vikinger og tonalitet er vanskelig å si stort om. Sannsynligheten er stor for at de holdt seg til en pentaton skala. Finnes sikkert noen som vet mye om vikinger og deres musikk. De hadde vel horn, så naturtonerekka er jo et utgangspunkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Nettopp. Du er der inne på noe vesentlig. men en forstørret ters er ikke det samme som en kvart. Det er og blir en forstørret ters. :)

Husk at temperering ikke var oppfunnet da vikingene drev og blåste i hjallarhorn. Det var ikke teorien om kirketoenarter heller, men de var der like fordømt.

Kirketoneartsystemet ble vel innført en gang på slutten av 700-tallet da, så vikingene kunne jo ha snappet opp noe av dette på sine tokt rundt om i Europa.

Og ja, det blir en forstørret ters ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Mener å ha hørt om en middelalderhymne fra Orknøyene (som lå under Norge på den tiden), Magnushymnen(?), som var notert i parallelle terser. Dette var regnet som en dissonans ellers i Europa på denne tiden, og burde derfor gi et lite hint om musikken vikingene koste seg med.

Ellers er jo et viktig poeng at når man studerer musikk, lærer man at musikk er noe som er veldig fastlåst i alle kulturer. Men vanligvis er det jo ikke slik! Spesielt vikingene reiste jo som kjent mye omkring, og ble sikkert inspirerte av både det ene og det andre! Og dette er jo forsåvidt synlig: Norsk folkemusikk har mye til felles med britisk/ keltisk musikk, svensk folkemusikk har ofte et litt mer østeuropeisk preg over seg, ser man på vikingenes reiseruter er det jo nærliggende å tro at dette er noe som kanskje skriver seg helt tilbake til vikingtiden.

Musikken hadde nok uansett desverre mer til felles med Vikingarna enn med f.eks. Gummi Borgir o.l :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.