Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Skinny top Heavy Bottom


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg kjøpte nye strenger som jeg tenkte å prøve, og det var Ernie Ball Skinny top Heavy Bottom (10,13,17,30,42,52)

Jeg prøvde de på "reserve" gitaren min, og den har strat type vibsystem. Planen var å stemme den til D-standard, og det gikk fint. Så tenkte jeg at jeg skulle stemme den til standard. Når jeg hadde stemt den opp, så så jeg at vibsystemet var løftet veldig mye opp av kroppen. Da tenkte jeg, hell no, så stemte jeg den tilbake.

Etter litt research på nettet så var det noen som hadde skrevet: "You WILL need to make a truss-rod adjustment for those skinny top heavy bottom strings."

Hvor mye skal jeg stille, og hvilken vei? :P

Jeg har veldig lyst å bruke disse strengene på hovedgitaren min også, i standard tuning, og det er en Gibson LP studio. Vil dette gå bra?

- Rikart

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Brukar sjølv både standard og Skinny Top Heavy Bottom, du treng sannsynlegvis ikkje å justera truss-rodden :)

Gitarar med vibbsystem kompenserar spenninga frå strengane med fjører "bak" i gitaren (den delen som kviler mot magen). Du må stilla på desse for å jevna ut spenninga, slik at brua blir flat igjen.

Og ja, det bør også fungera på ein Gibson LP studio, men om du må stilla på truss-rodden i dette tilfellet veit eg ikkje.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke tro på alt som står på Internett.

Utsagn av typen "You WILL need to make a truss-rod adjustment for those skinny top heavy bottom strings." faller jo på sin egen urimelighet. Det avhenger selvsagt av hva som har sittet på gitaren fra før. Har du tatt det ut av sammenhengen fra en diskusjon der det har sittet et 09- sett på gitaren fra før er det ikke helt feil, men generelt sett er det tåkeprat.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Problemet med slike sett er at de gjerne er beregnet for drop-type stemming. Om du stemmer opp de tykkeste i vanlig stemming vil de trekke mye mer på den siden enn på den "lyse" siden. Det kan gjøre at halsen blir skjev over tid. Sett heller på et "jevnt" sett med .011-strenger for å få et greit kompromiss :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter litt research på nettet så var det noen som hadde skrevet: "You WILL need to make a truss-rod adjustment for those skinny top heavy bottom strings."

Hvor mye skal jeg stille, og hvilken vei? :P

Når den er stemt i standard D istedenfor E, vil strengene være slakkere, og du trenger kanskje ikke justere truss rod eller vibrato.

Den uttalelsen om at du må justere truss rod er sannsynligvis basert på at du bruker standard E tuning, og som CastorFiber sier at du har brukt tynnere strenger før.

Endret av sarge
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, jeg brukte .10 før, og det skal jeg fortsette med på reserve gitaren. Syntes det var en helt rar opplevelse å spille med de.

Jeg blir nok mest sannsynlig å holde meg til .10 eller .11 på gitarene :D

Takk for alle svar :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Problemet med slike sett er at de gjerne er beregnet for drop-type stemming. Om du stemmer opp de tykkeste i vanlig stemming vil de trekke mye mer på den siden enn på den "lyse" siden. Det kan gjøre at halsen blir skjev over tid. Sett heller på et "jevnt" sett med .011-strenger for å få et greit kompromiss :)

Jeg vil vel hevde at de ikke er designet for drop-type stemming, med mindre man dropper alle de tre dypeste strengene. Allerede i standard-tuning har den dypeste (6.) strengen i tradisjonelle "heavy top"-sett mindre tension enn streng 4 og 5. Skal du drop-tune vil man få enda slakkere streng. Hadde de vært designet for drop-tuning ville 6. strengen vært enda tykkere.

Endret av sarge
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg merker én ting nå, det er at strengene kom veldig langt fra halsen. PS, jeg har en louder strat model, men jeg vet ikke om det kan ha noe å si

Hvordan har du justert fjærer og truss rod etter at du monterte nye strenger?

Det kan være to grunner til at strengene kommer høyere, den ene er at fjærene er justert for slakt, slik at broen har hevet seg litt, den andre at du faktisk har større totalt spenn i strengene nå, slik at halsen krummer seg mer enn før.

Ikke begynn å tulle med truss rod før du har justert fjærene slik at broen er i riktig stilling.

Om du fortsatt har problemer med strengehøyden etter dette må du vurdere om halsen krummer for mye, i så fall er det en forsiktig stramming av truss rod som må til. Om halsen krummer riktig, og fjærene er riktig justert, så skal det egentlig ikke være forskjell i strengehøyden fra tidligere oppsett.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.