Web Analytics
Jump to content

inspirasjon?


Kjutte
 Share

Recommended Posts

Hei dere,

nå har jeg spilt i ca 6 år, og har spilt omtrent hver dag i denne perioden. Alt fra 1-10 timersøkter...

De siste månedene derimot, har jeg kanskje spilt 2-3 ganger / mnd.

Er fortsatt like glad i musikk, så jeg skjønner ikke hva som har skjedd.

Det har foregått i kanskje 3 mnd nå.

Noen som har opplevd noe liknende? Hver gang jeg tar opp gitaren, føler jeg bare null.

Eventuelle tips til å få gløden tilbake vil bli veldig godt mottatt.

(ikke for å være stygg, men ønsker helst svar fra litt erfarne folk.)

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 39
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Slikt er ganske naturlig.

Jeg har spilt i mange år, men har hatt perioder der jeg knapt nok har tatt i et instrument. For min del har kanskje disse periodene vært mer enn lange nok, og det påvirker selvsagt prestasjonene.

Andre instrumenter kan være en døråpner. Jeg heiv meg for eksempel over ukulele for noen år tilbake, og hadde mye moro med det.

Det samme med Digeridoo. Skjønner godt at urinvånerene følte seg i kontakt meg gudene etter en økt med det instrumentet. Fantastisk påvirkningskraft det har.

Noe jeg vet motiverer meg, er spillejobber, det å opptre, uansett hvor dårlig betalt eller hvor få tilhørere det er. Da har men plutselig motiv for å øve. Det å spille sammen med andre, gjerne også som mål om en eller annen opptreden er også motiverende.

Link to comment
Share on other sites

Hver gang jeg har hatt en slik (helt normal) periode, har jeg prøvd meg på en ny sjanger. Da har du alltid noe nytt å jobbe med, det er det som gir meg den gode inspirasjonen. Ellers er det å spille med folk som er bedre en deg også veldig inspirerende, da "må" man jo bli like god som dem! Ellers har jeg også prøvd meg litt på andre strengeinstrumenter, det funker også.

Link to comment
Share on other sites

Å finne et band er absolutt en stor inspirasjonskilde for min del. Du vil spille låter du ikke har hørt før, nye impulser fra andre som spiller. For min del synes jeg det å spille i band er noe helt annet enn å sitte å spille alene. Jeg har minimal bruk for det jeg har øvd på, får større innblikk i hva som er "viktig". Avhenger selvfølgelig av hvilket band det er, så lenge det er morsomt er det lærerikt. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en sånn periode sjøl i fjor. Da gikk det fra mai-september uten at jeg rørte gitaren, og jeg holdt på å slutte i Seven Ends. Det er tungt når man elsker å spille gitar og man føler 0. Akkurat som et forhold som er på vei til helvete. Men jeg fant ut det at musikk er noe JEG driver med, og det er noe jeg er flink til. Musikken er med på å forme meg selv og min selvtillit. Jeg tror man kanskje kan ha godt av å ta en "pause" fra gitarspillinga. Ikke press deg selv til å spille. Det her er kun en hobby, og hobbyer skal man trives med. Ta tiden til hjelp og tenk igjennom ting, så løser det seg! :) Føler det svaret her passer bedre på et sex-og samlivsforum enn et gitarforum.. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jeg er inne i en slik periode selv. Jeg har verken tid eller motivasjon til å spille, dessuten står bandet uten mulighet til å øve, pga. mangel på lokale. Jeg tror mye av grunnen for min del er at jeg verken hører på eller ønsker å spille spesielt krevende musikk. Samtidig føler jeg at jeg har blitt bedre til å lage musikk og melodier. Det morsomme er at jeg fortsatt er gas-mester.

Link to comment
Share on other sites

Som de andre har sagt, prøv en annen sjanger eller test et nytt instrument. Å spille trommer gjør underverker for rytmesansen også. Spesielt om du ikke har spilt noe særlig i band fra før.

En metode som alltid funker for meg, som kanskje er litt verre for noen, er å skaffe noe nytt utstyr! Ny gitar, ny amp, you name it. Har du ikke penger så bytt ut noe annet du har.

Link to comment
Share on other sites

Join et band, det er det beste jeg har gjort for å finne både spilleglede og å kunne presse mine egne prestasjoner. Jeg henter også utrolig mye ved å gå på konserter, og gjerne med artister jeg vet svært lite om. Blir ofte smittet av entusiasme, ideer fra andre sjangre, slike ting. Sånn sett er festivaler sinnsykt bra, og når er jo festivalsesongen igang :)

EDIT: Jeg tror ikke fasiten er å gjøre "den ene rette tingen", men heller å gjøre litt av alt. Det er summen av flere faktorer som gir det beste resultatet, tror jeg.

Edited by Paul W
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.