Web Analytics
Jump to content

Hvordan har vinteren behandlet instrumentet ditt?


huskerikke
 Share

Recommended Posts

Som vestlending kan man trygt si at vi har vært gjennom en helt uvanlig vinter denne sesongen. I den anledning har jeg gjort en litt interessant observasjon. Har måtte justere halsen på samtlige gitarer bortsett fra en av en av dem rimeligste i samlingen. Min Edwards Les Paul har vært dønn stabil i hele vinter. Jeg gikk tidlig til at den holdt godt på stemmingen de første ukene jeg fikk den. Og føler at vinterens manglende behov for justering er med å bekrefter denne positive egenskapen. Tror den fortjener litt mer spilletid :)

Har du kommet deg gjennom vinteren uten skader og justeringer på gitaren(e) din(e)?

Link to comment
Share on other sites

I vinter har det vært ekstra tørt og kaldt, så flere av mine gitarer har hatt skjegg. Da har jeg passet på å fjerne det, for da kommer det trolig aldri igjen. Jeg har gitarene i et rom med luftfukter, så de har ikke hatt det så tørt. Kjenner flere som har fått skadet kassegitarer i vinter.

Link to comment
Share on other sites

Med "skjegg" mener man at båndene stikker såvidt ut på siden av halsen.

Det kan være et tegn på dårlig setup, men er ikke nødvendigvis det, bare et tegn på at vi har meget tørre forhold om vinteren her i Norge. Det kan fjernes når det er som tørrest ved å slipe det vekk med en diamantfil, keramisk stick eller slipepapir (ikke sandpapir), alt etter hvor mye det er snakk om. Har man gjort det en gang på det mest ekstreme, er det veldig liten sjans for at det skjer igjen. Dette er lettest å utføre på gitarer uten binding på halsen, tenk type Fenderhals. Har man en flott og fjong Gibson med binding over enden av båndene, er resultatet at denne sprekker i stedet for.

Link to comment
Share on other sites

For de som har muligheten for det sånn rommessig sett, vil jeg anbefale den billige luftfukteren Biltema selger. Koster 250 kroner. Har fungert perfekt i to år her hos meg, i et rom på snaut 40m2. Ulempen med den er at vannbeholderen er så liten at den må fylles med vann hver dag, og man må være nøye med å fylle den slik at den går hele tiden. Vegger og innredning tar også til seg fuktighet. Jeg har holdt fuktigheten på rundt 40%, og det virker for meg som et greit alternativ mellom det ideélle som visstnok er en del høyere, og det at man slipper å få følelsen av å leve i en tropisk regnskog.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.