Web Analytics
Jump to content

"Staining"(Beising?) av gitar


Recommended Posts

Hei, har en gitar med dårlig og harry gjennomførte EVH striper, tenkte at jeg skal sande ned gitaren helt, beise den, og så få på olje (har tung-oil)

Når jeg har pusset ned gitaren helt, hva gjøre jeg da? Noen som hadde giddet å skrive en liten bruksanvisning?

Tenkte meg sluttprodukt i farge ala dette:

warwick-thumb-bass-6-string.jpg

Thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bare gjort dette en gang på gitar tidligere, og det begynner å bli noen år tilbake, men mitt beste tips er å vannbeise gitaren. Den gangen jeg gjorde det, fikk jeg tak i noe pigment som jeg blandet med vann til jeg fikk den fargen/toningen som jeg ønsket. Jeg regner med at fargehandlere eller forretninger som spesialiserer seg på treverk har eller vet hvor man kan få tak i det.

Du bør vurdere å bruke wax i steden for olje. Så vidt jeg vet, er det det Warvick bruker på sine basser.

Link to comment
Share on other sites

_p-bass.jpg

Her er P-bassen min, ikke det beste bildet da den ser litt matt ut her. Etter 2-3 strøk med bare vann og finpussing brukte jeg 2 omganger med svart beis, etterfulgt av 4 strøk med Danish Oil. Tung-Oil går også kjempefint. Skal du ha en transparent finish er det best å ta flere tynne/utvanna strøk med beis for å kunne justere fargen sånn som du vil ha den. Tar du på for mye farge er det ikke så greit å få den lysere etterpå. Jeg avsluttet med bivoks fra Warwick siden jeg hadde en boks på lur, og polerte med gamle t-skjorter :)

Ble ganske fornøyd med resultatet, den ble svart, men trefibrene er likevel synlige. Tar nok litt vedlikehold på den etter hvert med mer olje/voks og polering.

En annen gitar brukte jeg teakolje på, da var selve olja såpass mørk at jeg ikke trengte å beise først.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.