Web Analytics
Jump to content

"Rens" av RW-hals....


Recommended Posts

Har mulighet til å få kjøpt en -96 Std. Am. Strat, som i mine øyne et et rest. objekt.

Men jeg er litt usikker på gripebrettet, fordi at en eller annen eier på et eller annet tidspunkt skulle ha dette så mørkt som overhodet mulig. Ergo er halsen sauset inn med en slags lakkbeis, nesten svart, og dette er ikke pent. Kroppen må også lakkes om, men det er jo en grei sak.

Men det er altså halsen som gjør meg usikker. Er det noen her som vet om dette lar seg fjerne, og i tilfelle hvordan ? :huh:

På førehand takk for tips :)

Link to comment
Share on other sites

Det spørs jo om det ligger som en hinne utenpå, eller om det er trukket inn i treverket, det. Det må man nesten se, ev skrape litt på for å finne ut av. Jeg vil tro at mekanisk fjerning er det som gjelder. Skrape/pusse. Alternativt kan man jo refrette hele halsen. Da står man litt friere, det er til og med mulig å høvle av et tynt lag.

Link to comment
Share on other sites

Det spørs jo om det ligger som en hinne utenpå, eller om det er trukket inn i treverket, det. Det må man nesten se, ev skrape litt på for å finne ut av. Jeg vil tro at mekanisk fjerning er det som gjelder. Skrape/pusse. Alternativt kan man jo refrette hele halsen. Da står man litt friere, det er til og med mulig å høvle av et tynt lag.

Skal sjekke den litt nærmere, men vil vel tro at det både ligger utapå on ned i porer. Men ved å fjerne bånda, så går det vel greit å pusse ned ja, tenkte ikke på det... Hørtes litt skummelt ut med høvel syntes jeg... Ser for meg at høvelbladet da napper tak i fret-sporet og drar med seg litt ekstra materiale på andre sida.

Har du peiling på hva en refretting kan koste?

Link to comment
Share on other sites

Vel, bare vet at man en del ganger høvler så vidt det er. Enig i at det høres skummelt ut.

Tror en refret ligger på fra 1500 og oppover. Fenderhalser er enkle å refrette.

Jeg har kjøpt fretwire, men aldri mannet meg opp til å sette i gang. Har faktisk tenkt å prøve selv, det kan da ikke være romfartsteknologi.

Link to comment
Share on other sites

Du vil jo aldri få en "som ny" hals ut av dette utgangspunktet. Men selv om lakkbeisen (eller hva det nå er) har trukket litt inn, så kan det godt hende at du får en ganske fin og unik finish om du rett og slett pusser vekk det øverste lakklaget bånd for bånd (tidkrevende) og lar resten være i porene i treverket. Det er jo vanlig for gitarkropper å "sauses inn" i mørk farge som deretter pusses vekk for å få frem strukturen i treverket som grunnlag for sunburst-lakkering og lignende. Da slipper du jo re-fretting, og så kan det hende du får en lett skalloppert hals på den måten, noe mange heller ser på som en fordel enn en ulempe.

Men dette har jeg aldri forsøkt på et gripebrett selv, altså...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Men selv om lakkbeisen (eller hva det nå er) har trukket litt inn, så kan det godt hende at du får en ganske fin og unik finish om du rett og slett pusser vekk det øverste lakklaget bånd for bånd (tidkrevende) og lar resten være i porene i treverket.

Tja, kan kanskje bli fint det.... Jeg får ta den nærmere i øyensyn én gang til tror jeg... :)

Link to comment
Share on other sites

Om du får lov av selger til å pusse litt på et av bånda som kanskje er litt slitt likevel, så kan du kanskje finne ut av det...

Er allerede avtalt, henter den i kveld og får ha den til jeg har granska meg ferdig. Haster ikke sa'n, kan snakke om det til høsten.. eller no... ... :D

Link to comment
Share on other sites

Til høsten? Da haster det definitivt ikke :D

Hold oss oppdatert da, er spennende å følge med på litt oppussingsprosjekter og slikt :)

Kjenner jo selger godt, så det er vel forklaringen. Pluss at han bruker ikke Straten lenger, spiller bare B-bender han nå....

Om jeg "tar fatt" på den, skal jeg oppdatere her :D Må la det synke inn litt, har liksom ikke lyst til å herpe en Am. Std. heller ... :D

Link to comment
Share on other sites

Kjenner jo selger godt, så det er vel forklaringen. Pluss at han bruker ikke Straten lenger, spiller bare B-bender han nå....

Om jeg "tar fatt" på den, skal jeg oppdatere her :D Må la det synke inn litt, har liksom ikke lyst til å herpe en Am. Std. heller ... :D

Hmmm... Om det er som du sier at halsen og kroppen er "sauset til" av maling på "gjør det selv"-basis, så kan du ikke herpe den ved å pusse bort litt av "sausen" på gripebrettet. Men velg et pussepapir som ikke er FOR grovt. Prøv med 180-korning først, og går det for tregt kan du kanskje forsøke 120... Men ha finere papir tilgjengelig for å komme tilbake til finere finish på slutten (f.eks. 240-korning).

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hmmm... Om det er som du sier at halsen og kroppen er "sauset til" av maling på "gjør det selv"-basis, så kan du ikke herpe den ved å pusse bort litt av "sausen" på gripebrettet. Men velg et pussepapir som ikke er FOR grovt. Prøv med 180-korning først, og går det for tregt kan du kanskje forsøke 120... Men ha finere papir tilgjengelig for å komme tilbake til finere finish på slutten.

He he. Neida, gripebrettet er ferdig herpa det. :lol: Tenkte mer på resten, helheten. Den ser ut som den er lakkert også, og krakkelert. Må plukke opp litt og se hva som gjelder, og bestemme meg for hva og om jeg skal :D Nå skal jeg kjøre og hente den først :)

Link to comment
Share on other sites

Henta Straten i går kveld, og da kaffekoppen var skjenka opp i morges, så kunne jeg jo ikke vente lenger .....

I min uendelige visdom kom jeg frem til at en slik beis, eller annet som er påført med pensel, høyst sannsynlig er et én-komponent produkt. Ergo, oljebasert malingsfjerner, tørkerull, gnikk og gnu, vask og tørk, vanlig stålull, vask og tørk, fiin stålull, vask, tørk, og så på med litt olje tilslutt, etter ca 4 timers jobb ..... ;)

Voila ! Nesten som ny gitt !! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.