Web Analytics
Jump to content

Bugera 6262 "Blueprinting" / Modification


Recommended Posts

Hei..

Jeg sitter med en Bugera 6262 som jeg har kommet over for en billig penge, som har lyst til å gjøre litt "fikle litt med" :D Ettersom jeg fikk den billig så er det ikke helt den store katastrofen om dette prosjektet går lukt til Helv.... Mao fallhøyden er lav..

Man kan si mye skit om Bugera sine amper, men de låter faktisk rimelig bra og ligger ikke langt bak sine forbilder når det gjelder lydbildet. Ved først øyekast, så ser de ut som skikkelig utstyr og de virker som mye amp for pengene..

MEN, og det er jo alltid et men, skinnet bedrar når man begynner å kikke de litt nærmer etter i sømmene. Hvorfor klarer Bugera å selge dise ampene SÅ mye billigere enn originalene de etteraper.? De produseres i Kina, så kostnad til arbeidskraft er lav, og de har ikke noe utpreget Mojo effekt som gjør at de kan holde en høyere pris. Og så bruker de komponeneter fra absolutt laveste hylle, der de kan.. Etter å ha studert min 6262 så langt det mulig, så legger man merke til hvor de skorter inn på utgiftene. Potmetere, kondensatorer, trafoer og chassi-komponenter er åpenbare steder hvor det er skjært til beinet for å holde prisen nede.

Og det er her jeg har tenkt til å gjøre et stunt for å se hva denne konstruksjonen kan bli til, dersom man hadde valgt komponeneter fra et noe høyere kvalitets segment.

Før dere alle tror at jeg har et negativt bilde til Bugera, så vil jeg skyte inn at jeg syntes det er knallgode amper (lydmessig) til en overkommelig pris. De fleste av oss som har lest litt opp om disse ampene har lest skrekk historier om svært høy feilrate, og spesielt fra Unaiten (les USA) florerer det med forumsider som elsker å rakke ned på alt fra Behringer og Bugear. Årsak til høy feilrate ligger primært i måten de satt sammen på, igjen en metode for å holde kostnader nede.. Jeg kommer tilbake til dette senere.

Er Bugera for alle..? Hmm, nei.. Med et komponentvalget som er gjort i disse ampene, så er jeg rimelig sikker på at disse ampene ikke vil ha særlig lang levetid for en musiker som bruker sin amp aktivt (tøfft bruk). Spesielt valget av kondensatorer (elektrolytter) skriker ut at levetiden aldri vil nærme seg en amp fra f.eks Engl,Mesa,Marhall osv. Men for en ung jypling, (eller en gammel tulling som meg selv) som vil ha noe som spiller rått og brutalt på et lavt budsjett, så er dette glimrende utstyr. Kjøper man i tilleg utstyret nytt, så er man dekket i det minste i 5 år ihht Forbrukerkjøpsloven. Så for oss i Norge er dette gull verdt..

Som nevt over så ha jeg tenkt å "blueprinte" ampen så langt det er mulig sett ut fra et fornuftig og økonomisk perspektiv. Dvs, jeg kommer ikke til å gå helt av skaftet ved å dytte en formue inn i denne ampen, i form av eksotiske kondensatorer og NOS rør. Planen er som nevt før å se hva man kan få ut av en amp, derom man hadde brukt et fornuftig komponentvalg. Rent lydmessig så har jeg ikke noe stort håp om å oppnå et høyere nirvana, selv om jeg er rimelig sikker på at ampens voicing og spillbarhet vil endre seg noe. Men en ting som er 100% sikker, er at ampen ikke vil stå tilbake fra noe på markedet når det kommer til levetid. Dvs, målet er å få til en amp som "man kan stole på" i mange år.

Jeg har også et ønske om å redusere effekten på ampen fra oppgitte 120w, ned til 50/60w.

Dette innbærer bruk av kun 2 rør i utgangen, og det innbærer bytte av utg.trafo. Dette er det aller siste jeg kommer til å gjøre, da jeg ønsker å prøve den ut i originalt konfigurasjon før jeg endrer utgangen. Rent lydmessig vil nok bytte av utg.trfao (+ rør) ha den største effekten, så dette kommer senere...

Nå i første omgang skal alle kondensatorer i signalveien, dvs kobling- og filterkondensatorer byttes ut. Samt alle elektrolytt kondensatorere i power må ut. Disse er av absolutt billigste variant, og jeg kjenner de igjen fra andre Kinesisk produkter av billigste sorti. Og det da i produkter som feiler tidlig, nettop pga def. kondensatorer :rolleyes: 55 kondensatorer skal skiftes ut i denne prosessen.

Samtlige rør og potmetre er printmonterte, Rørsoklene er keramiske, og ser faktisk ut til å være av god kvalitet. Å ha disse printmontert er ikke optimalt, men det funker stabilt så lenge selve printkortet er forankret/avlastet på en fornuftig måte. Noe de ikke er i denne ampen, så her må noe tenkes ut..

Potmetrer er alle printmonterte uten noen form for avlastning i frontchassi. Dette er ikke tilfredstillende, da dette skaper unødig belastning på printkortet de er festet til. Selve potene ser ut som kopier av Alps potmetre, og det er trolig akkurat det de er, kopier :lol:

Jeg er i tenkeboksen på hva jeg skal gjøre med disse, å bytte dem til Alps pot virker unødvendig da de får den samme mekaniske monteringen som de gamle. :unsure:

Jeg kommer tilbake med bilder, og forhåpentlig lydklipp litt senere..

Stay tuned, the madness continues :D

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 63
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Samme her. Kunne være fristende å prøve selv hvis det ikke ser for komlplisert ut.

Dette er ikke snakk om noen komplisert operasjon, men den vil bli relativt tidtrøttende.

Å demontere rundt 60 komponenter fra et gjennompletert (2 lags) printkort, krever godt loddeustyr og en smuuule tålmodighet :P Heldigvis er ampen veldig service-vennlig.. Mer om det når bildene kommer...

Link to comment
Share on other sites

Skulle akkurat til å spørre om bilder, he he. Lurer på hvordan de ser ut inni. De var jo en tråd for en tid tilbake om man kunne høre forskjell på en Behringer og en Boss pedal. Well, greit nok men det er jo litt mer man betaler for enn bare lyden. Det får bli opp til en selv å bedømme om dette er noe en verdsetter. Høre jo ut som de har kuttet der det kuttes kan.

Link to comment
Share on other sites

Kult prosjekt! :) Hørte om noen andre på et annet formu som hadde kjøpt seg en Bugera topp (lurer på om det kanskje var en 6262...) og byttet ut noen av de cheape delene. de sa ihvertfall at det var en heelt annen amp da, og at de var glad de hadde gjort det ;)

NB: Eller kanskje det var noen jeg snakket med..... husker ikke helt, er en stund siden... :P

Edited by Ralph Fenix
Link to comment
Share on other sites

Jaaa, bilder, ljudklipp och videos åt folket :) . Kul tråd.

Bara en tanke, finns det någon möjlighet för att du istället för att byta trafo och bara köra på 2 utgångsrör istället för 4(?) rör, kunde fortsätta att köra med 4 rör, men bara använda 2 av de, och göra de andra 2 rören till nån slags backup-rör slöyfa istället? Alltså det här har jag NOLL peiling på, men min Marshall JCM 900 har nån sån grej. Om ett rör går så fortsätter den att rocka på bara 2 av rören.

Link to comment
Share on other sites

Jaaa, bilder, ljudklipp och videos åt folket :) . Kul tråd.

Bara en tanke, finns det någon möjlighet för att du istället för att byta trafo och bara köra på 2 utgångsrör istället för 4(?) rör, kunde fortsätta att köra med 4 rör, men bara använda 2 av de, och göra de andra 2 rören till nån slags backup-rör slöyfa istället? Alltså det här har jag NOLL peiling på, men min Marshall JCM 900 har nån sån grej. Om ett rör går så fortsätter den att rocka på bara 2 av rören.

Hei Mathias..

Jeg gjør presis det pr i dag. Har napet ut 2 rør, og kjører på halv effekt. Det funker fint, men det er ikke optimalt. Utgangsimpedansen fordobbles, og det er en mismatch mellom impedansen fra selve rørene og utg.trafo. Å huske på å koble rett imp. til ampen skal man alltid klare, og for å være ærlig så vet jeg ikke om det spiller noen rolle om det er feil på impedansen mellom rør og utg.trafo. Uansett, så er dette siste trinn i modden av ampen, og da primært for å prøve å shape lyden til noe annet enn 5150 sound..

Når det gjelder back-up, kan man jo bare koble vekk spenning\signaler til 2 sokler og bruke disse som holdere for back-up rør.. Gløde gjør de ikke men det ser jo noe mer bad-ass ut med 4 utg.rør :D

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

Å huske på å koble rett imp. til ampen skal man alltid klare å huske på, og for å være ærlig så vet jeg ikke om det spiller noen rolle om det er feil på impedansen mellom rør og utg.trafo.

Leste et eller annet sted at impedansen inn på marshall sine gamle 100W utgangstrafoer er helt feil og eneste grunn til at røra overlever er at strømforsyninger sagger ned til godt under 400V når man drar på.....

Link to comment
Share on other sites

Ok, nok chit-chat Her er ampen for de som ønsker en kikk under panseret. Og det er noe ALLE som eier en Bugera bør gjøre ASAP. Som nevnt tidligere så florerer det med skrekkhistorier om at disse ampene er utrolig dårlige, og at de sjelden lever mer enn en ukes tid. Årsakene til dette bunner ut i 3 feilårsaker: Dårlige rør, dårlige loddepunkter og bruk av hurtigkontakter av elendig kvalitet. Feil på rør kan alle ha, loddepunkter og kabling kan sjekkes og utbedres relativt enkelt.. Det er spesielt rørsokklene til utg.rørene som er noe man bør sjekke, og er man usikker så er det bare å lodde over på ny. Som dere ser av bildene er er alle kort og trafoer satt sammen med hurtig-kontakter. Dette gjør at produksjonen kan gjøres hurtig for hånd, og det gjør ampen servicevennlig. Men de gjorde en brøler når de bruker kontakter av laber kvalitet mellom nett-trafo og mainboard. Dårlig kontakt og store strømmer skaper varmegang, og kontaktene smelter...KA-BOOM...Full kortsluttning :rolleyes:

Dere ser at min amp er fabrikk-moddet, og denne kontakten er klippet ut, og kablene er loddet direkte til PCB, som seg hør og bør.. Denne modden er lett å sjekke ut og er uhyre viktig at blir gjort. Ignorer dette og ampen VIL feile..

Som dere også ser så er det brukt elektrolytt kondensatorer fra Xunda.. De skal på hue-og-ræva ut... Har sett alt for mange av disse feile i andre Kina produkter..

Dersom man i første omgang lodder alle strømførende kabler til PCB, og bytter disse elektrolyttene i power, så er jeg overbevist om at man har en amp som man kan ha glede av i like mange år som hvilken som helst annen high-end amp... Lydbildet fra ampen er hva den er, og det blir for subjektivt å diskutere.. Noen elsker soundet, andre hater den. Men allmen oppfattning er at disse ampene låter skamgodt..

Jeg vil ikke starte med å plukke ampen i filler før jeg har alle delene i hus, det vil ta ca. en ukes tid. Så stay tuned... :D

Edit: Lydklipp skal jeg forsøke å få til. Har dessverre ikke tilgang på noe bra opptak utstyr, men skal prøve å få lånt noe. Jeg er realistisk med tanke på hva dette kommer tl å gjøre for lyden, og det er jeg redd er svært lite. Men jeg tror responsen fra ampen kommer til å være merkbar. Den kommer til å få et "stivere" power, og det vil nok gjøre en merkbar forskjell, men det er ikke sikkert at dette er bare av det gode, noen amper er glimrende nettop pga at powere "sagger" litt.. Amper med likeretter rør er vel mest kjent for dette.. Så dette kan slå begge veier.. :rolleyes:

Håper også å få dempet ned egenstøy i ampen, og dette bør være målbart med et følsom dB meter..(som jeg har ;-)

post-4617-127248437931_thumb.jpg

post-4617-127248438935_thumb.jpg

post-4617-127248439591_thumb.jpg

post-4617-127248440177_thumb.jpg

post-4617-127248440961_thumb.jpg

post-4617-12724844163_thumb.jpg

post-4617-127248442374_thumb.jpg

post-4617-127248443124_thumb.jpg

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

Huff og huff. Soldano designet no amper for Yamaha eller no en gang og de hadde samme greia. Ble fort berykta for at hurtigkontaktene tok fyr. Soldano var ikke veldig begeistret å få navnet sitt dratt ned i søla av noen blåruss som skulle kutte kostnader. Hans egne amper er vel noe av det peneste som finns å oppdrive.

Link to comment
Share on other sites

Deler begynner å trille inn i i mekkebua.. Trøste å bære, dette blir litt jobb :rolleyes:

Noen av kondensatorene var i rest, og de får jeg ikke før i slutten av neste uke.. Skal prøve å få lånt noe opptakutstyr i helgen og gjøre noen opptak av Clean, Crunch og Lead kanalene.

Skal også ta noen db målinger av egenstøy, for å se om denne oppgraderingen gjør noen forskjell..

post-4617-127261127634_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.