Web Analytics
Jump to content

Jaguar eller Jazzmaster bygge om


TheBoss
 Share

Recommended Posts

Mornings :-)

Har latt det gå litt sport i å kjøpe billige, men bra gitarer for så å bygge dem om med tanke på lakkering, mic-skifte o.s.v.

Har derfor lyst til at neste prosjektet skal innebære en jaguar eller jazzmaster type gitar, men ikke med dårlig treverk. Det orker jeg ikke. Tenkte på å smelle inn et par P90, lakke litt og evt. leke treskjærer.

Noen som kan anbefale merker som lager grei kvalitet av disse gitarene, eller er Squier veien å gå?

Må innrømme at jeg helst er interessert i Jazzmasteren, da jeg elsker tremoloen på dem. Retrohjertet banker for tida.

Link to comment
Share on other sites

Warmoth, USAcg og Guitar Mill lager alle Jazzmaster/jaguarkropper. Kikk på MJTele og. Prismessig noe under f.eks Warmoth (som jeg syns er litt stive i prisen med tanke på at de ikke bruker nitrolakk). Jeg har en partso-tele med Musikraft hals og kropp, men lakkert og reliced av Mark Jenny hos MJTele. Tar litt ekstra tid hvis man skal gå for custom lakkjobb, men det er til gjengjeld moro å få ta skikkelig del i prosessen (men det er kanskje ikke så aktuelt siden du tydeligvis har tenkt å lakke selv).

Allparts kan også være veien å gå. Kan være lurt å kontakte forhandler for å be lete frem et godt eksemplar.

Link to comment
Share on other sites

Dette ser jo knall ut :-) Takker for alle svar hittil, ser ut til at det blir en del utforskning før jeg velger, men gleder meg til å begynne. Skal få lagt ut bilder når jeg begynner med prosjektet :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.