Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Fordeler / ulemper med P90 pickups?


sarge

Anbefalte innlegg

Hei

Lurer litt på fordeler og ulemper med P90-type pickups.

Jeg har bare erfaring fra humbuckere, men vurderer nå P90-pickups i en ny gitar (2 stk med 3-veis velger, der midtposisjon blir humbuckende).

Hvordan er lyden i en P90-utstyrt gitar sammenlignet med f.eks. klassiske humbuckere (som i Gibson LP) og Fender Stratocaster type single coils?

Er det andre ting jeg bør vite om P90-pickups når jeg ikke har brukt det før?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

P90 blir som en slags mellomting mellom single-coil og humbucker, men kan kanskje best beskrives som en "beefy and growly" single-coil. Det finnes jo ulike varianter av P90, men de fleste har vel noe høyere output enn single-coil. En ulempe er at P90 kan ha lett for å plukke opp støy.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en gitar med P90s, og er enig i lydkarakteristikken. Mellomting. Det jeg ikke er helt enig i, er at de støyer så skrekkelig. De er ikke verre enn vanlige singecoils, og det er det da mange som lever godt med. Nå sitter mine i en "335", og det er vel ikke den gitaren jeg forer med higainsetting på forsterkeren, så det er mulig det er noe der.

Alternativt finnes de jo i stacked, http://www.seymourduncan.com/products/electric/specialized/progressive/stkp1_p90_stack/ og P-rails. http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/prails_shpr1/

Den siste der synes jeg ser skikkelig spennende ut.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

De låter fett. Mer dirty enn en SC. Skikkelig fete til crunch lyd. Men som nevnt over de støyer som helvete.

Støyer de mer enn standard single coil (sånn som f.eks. de i Fender Stratocaster)?

Edit: Fikk visst svaret av CastorFiber! :)

Om jeg går for P90, så blir det nok av standardtypen for å sjekke hvordan det fungerer. Seymour Duncan er jo fine ting, men de koster jo en del i tillegg... Men man kan jo evt. oppgradere til stack-versjonen ved behov, og da er det jo greit å vite at det går an uten å måtte fram med håndoverfresen på lakkert gitar.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Støyer de mer enn standard single coil (sånn som f.eks. de i Fender Stratocaster)?

Edit: Fikk visst svaret av CastorFiber! :)

Min erfaring er at de gjør det for de er enda hot'ere og plukker da også opp mer støy. Men nå bruker jeg endel vreng da. Vet ikke hva han figur'n i green day bruker for P90 han har jo endel vreng.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bygget megselv en baritone med p-90 i halsposisjon for noen år siden, og det funker særdeles bra. Bruker omtrent ikke singlecoilen (tele-type) i bridge. Akkurat denne p-90'en er håndlaget, så jeg vet ikke om den kan sammenlignes med feks SD sine. Jeg kjører baritonen superclean, og tonene fra P-90'en er mektige og svært fyldige, men allikevel glassklare. Nesten som et grand piano til tider.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet ikke hva han figur'n i green day bruker for P90 han har jo endel vreng.

Mener han sa i et intervju han hadde i forbindelse med lanseringa av signaturgitaren hans at han selv spilte på stock Gibson-pickups (selv om signaturgitarene har hum-cancelling(stacked) pickups), og gitarene hans er jo fra 50- og 60-tallet (:

Ellers må jeg få føye til at P90 låter drittøft. Tøffeste som er, utvilsomt!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har et par stock gibson p90's i goldtopen min. De har mye høyere output enn stratten min, men bråker allikevel betraktelig mindre. Låter dritkult! P90 i bridge låter ikke noe bra på clean syntes jeg da, men i neck låter flott!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg prøvde to les pauler her forrige dagen.. en med burstbucker og en med p90.

jeg var ute etter er litt rocka sound ala bonamassa, gibbons.. da synstes jeg burstbuckern var litt mer knitrene i lyden, litt mer trøkk. og p90'n var MYE rundere og smothere i lyden. perfekt til crunchy blues. jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg har lyst på.. :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg er da ikke noe orakel, men stiller et spørsmålstegn ved å bruke "gammel" maskinvare når man må legge ned mange timer med jobb for å konfigurere maskinen. Trenger man en maskin for å surfe, lese e-post og andre ting man ikke må finkonfigurere, er det mange maskiner som er flere år gamle som duger. En avdanket laptop holder i mange år til med en SSD, så sant at lyset i skjermen ikke tar kvelden, eller at tastaturet slutter å virke. Noe helt annet blir det som sagt med en DAW, der man kan bruke mange dager på å finne riktige innstiller for latency og så videre. Ut over det, er jeg nok veldig enig med deg om at det er fint å slite ting helt ut. Det bærer hjemmet mitt preg av.
  • Frank Sinatra - Trilogy ! Dette hadde fortjent et myyyye bedre anlegg enn det jeg har, men låter krem og fløte uansett !    
  • Fikk hjelp på forumet til hifisentralen. En 180 grams vinyl er jo en del tykkere enn vanlig vinyl så armen løftet seg ikke høyt nok ved retur. Så det var bare å justere høyere armløft så funka det helt fint.  Har også fiksa lokket som ikke ville holde seg oppe, med ett par shims i dag. Og ny Riaa. Så nå er alt tipp topp! 🙂
  • Ja, dette er en interessant side om hobbygitarister👍
  • Ikke helt det samme problemet. Min returnerer men løfter seg ikke nok eller tidsnok. Men som sagt så er det bare på picture-discen problemet oppstår. På alle andre jeg har testet funker det helt optimalt. Så jeg er redd hvis jeg begynner å justere så blir det feil på de andre også. Så jeg får bare sveve over spilleren når jeg spiller Opeth-plata og trykke stopp-knappen når musikken slutter. Da funker det helt fint. Eller så får jeg spille Opeth bare på Spotify.  🙁 Men det er synd fordi den vinylen er så fet
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.