Web Analytics
Jump to content

Fordeler / ulemper med P90 pickups?


sarge
 Share

Recommended Posts

Hei

Lurer litt på fordeler og ulemper med P90-type pickups.

Jeg har bare erfaring fra humbuckere, men vurderer nå P90-pickups i en ny gitar (2 stk med 3-veis velger, der midtposisjon blir humbuckende).

Hvordan er lyden i en P90-utstyrt gitar sammenlignet med f.eks. klassiske humbuckere (som i Gibson LP) og Fender Stratocaster type single coils?

Er det andre ting jeg bør vite om P90-pickups når jeg ikke har brukt det før?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

P90 blir som en slags mellomting mellom single-coil og humbucker, men kan kanskje best beskrives som en "beefy and growly" single-coil. Det finnes jo ulike varianter av P90, men de fleste har vel noe høyere output enn single-coil. En ulempe er at P90 kan ha lett for å plukke opp støy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en gitar med P90s, og er enig i lydkarakteristikken. Mellomting. Det jeg ikke er helt enig i, er at de støyer så skrekkelig. De er ikke verre enn vanlige singecoils, og det er det da mange som lever godt med. Nå sitter mine i en "335", og det er vel ikke den gitaren jeg forer med higainsetting på forsterkeren, så det er mulig det er noe der.

Alternativt finnes de jo i stacked, http://www.seymourduncan.com/products/electric/specialized/progressive/stkp1_p90_stack/ og P-rails. http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/prails_shpr1/

Den siste der synes jeg ser skikkelig spennende ut.

Link to comment
Share on other sites

De låter fett. Mer dirty enn en SC. Skikkelig fete til crunch lyd. Men som nevnt over de støyer som helvete.

Støyer de mer enn standard single coil (sånn som f.eks. de i Fender Stratocaster)?

Edit: Fikk visst svaret av CastorFiber! :)

Om jeg går for P90, så blir det nok av standardtypen for å sjekke hvordan det fungerer. Seymour Duncan er jo fine ting, men de koster jo en del i tillegg... Men man kan jo evt. oppgradere til stack-versjonen ved behov, og da er det jo greit å vite at det går an uten å måtte fram med håndoverfresen på lakkert gitar.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Støyer de mer enn standard single coil (sånn som f.eks. de i Fender Stratocaster)?

Edit: Fikk visst svaret av CastorFiber! :)

Min erfaring er at de gjør det for de er enda hot'ere og plukker da også opp mer støy. Men nå bruker jeg endel vreng da. Vet ikke hva han figur'n i green day bruker for P90 han har jo endel vreng.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bygget megselv en baritone med p-90 i halsposisjon for noen år siden, og det funker særdeles bra. Bruker omtrent ikke singlecoilen (tele-type) i bridge. Akkurat denne p-90'en er håndlaget, så jeg vet ikke om den kan sammenlignes med feks SD sine. Jeg kjører baritonen superclean, og tonene fra P-90'en er mektige og svært fyldige, men allikevel glassklare. Nesten som et grand piano til tider.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hva han figur'n i green day bruker for P90 han har jo endel vreng.

Mener han sa i et intervju han hadde i forbindelse med lanseringa av signaturgitaren hans at han selv spilte på stock Gibson-pickups (selv om signaturgitarene har hum-cancelling(stacked) pickups), og gitarene hans er jo fra 50- og 60-tallet (:

Ellers må jeg få føye til at P90 låter drittøft. Tøffeste som er, utvilsomt!

Link to comment
Share on other sites

Har et par stock gibson p90's i goldtopen min. De har mye høyere output enn stratten min, men bråker allikevel betraktelig mindre. Låter dritkult! P90 i bridge låter ikke noe bra på clean syntes jeg da, men i neck låter flott!

Link to comment
Share on other sites

jeg prøvde to les pauler her forrige dagen.. en med burstbucker og en med p90.

jeg var ute etter er litt rocka sound ala bonamassa, gibbons.. da synstes jeg burstbuckern var litt mer knitrene i lyden, litt mer trøkk. og p90'n var MYE rundere og smothere i lyden. perfekt til crunchy blues. jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg har lyst på.. :P

Edited by Thorris
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.