Web Analytics
Jump to content

Fordeler / ulemper med P90 pickups?


sarge
 Share

Recommended Posts

Hei

Lurer litt på fordeler og ulemper med P90-type pickups.

Jeg har bare erfaring fra humbuckere, men vurderer nå P90-pickups i en ny gitar (2 stk med 3-veis velger, der midtposisjon blir humbuckende).

Hvordan er lyden i en P90-utstyrt gitar sammenlignet med f.eks. klassiske humbuckere (som i Gibson LP) og Fender Stratocaster type single coils?

Er det andre ting jeg bør vite om P90-pickups når jeg ikke har brukt det før?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

P90 blir som en slags mellomting mellom single-coil og humbucker, men kan kanskje best beskrives som en "beefy and growly" single-coil. Det finnes jo ulike varianter av P90, men de fleste har vel noe høyere output enn single-coil. En ulempe er at P90 kan ha lett for å plukke opp støy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en gitar med P90s, og er enig i lydkarakteristikken. Mellomting. Det jeg ikke er helt enig i, er at de støyer så skrekkelig. De er ikke verre enn vanlige singecoils, og det er det da mange som lever godt med. Nå sitter mine i en "335", og det er vel ikke den gitaren jeg forer med higainsetting på forsterkeren, så det er mulig det er noe der.

Alternativt finnes de jo i stacked, http://www.seymourduncan.com/products/electric/specialized/progressive/stkp1_p90_stack/ og P-rails. http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/prails_shpr1/

Den siste der synes jeg ser skikkelig spennende ut.

Link to comment
Share on other sites

De låter fett. Mer dirty enn en SC. Skikkelig fete til crunch lyd. Men som nevnt over de støyer som helvete.

Støyer de mer enn standard single coil (sånn som f.eks. de i Fender Stratocaster)?

Edit: Fikk visst svaret av CastorFiber! :)

Om jeg går for P90, så blir det nok av standardtypen for å sjekke hvordan det fungerer. Seymour Duncan er jo fine ting, men de koster jo en del i tillegg... Men man kan jo evt. oppgradere til stack-versjonen ved behov, og da er det jo greit å vite at det går an uten å måtte fram med håndoverfresen på lakkert gitar.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Støyer de mer enn standard single coil (sånn som f.eks. de i Fender Stratocaster)?

Edit: Fikk visst svaret av CastorFiber! :)

Min erfaring er at de gjør det for de er enda hot'ere og plukker da også opp mer støy. Men nå bruker jeg endel vreng da. Vet ikke hva han figur'n i green day bruker for P90 han har jo endel vreng.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bygget megselv en baritone med p-90 i halsposisjon for noen år siden, og det funker særdeles bra. Bruker omtrent ikke singlecoilen (tele-type) i bridge. Akkurat denne p-90'en er håndlaget, så jeg vet ikke om den kan sammenlignes med feks SD sine. Jeg kjører baritonen superclean, og tonene fra P-90'en er mektige og svært fyldige, men allikevel glassklare. Nesten som et grand piano til tider.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hva han figur'n i green day bruker for P90 han har jo endel vreng.

Mener han sa i et intervju han hadde i forbindelse med lanseringa av signaturgitaren hans at han selv spilte på stock Gibson-pickups (selv om signaturgitarene har hum-cancelling(stacked) pickups), og gitarene hans er jo fra 50- og 60-tallet (:

Ellers må jeg få føye til at P90 låter drittøft. Tøffeste som er, utvilsomt!

Link to comment
Share on other sites

Har et par stock gibson p90's i goldtopen min. De har mye høyere output enn stratten min, men bråker allikevel betraktelig mindre. Låter dritkult! P90 i bridge låter ikke noe bra på clean syntes jeg da, men i neck låter flott!

Link to comment
Share on other sites

jeg prøvde to les pauler her forrige dagen.. en med burstbucker og en med p90.

jeg var ute etter er litt rocka sound ala bonamassa, gibbons.. da synstes jeg burstbuckern var litt mer knitrene i lyden, litt mer trøkk. og p90'n var MYE rundere og smothere i lyden. perfekt til crunchy blues. jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg har lyst på.. :P

Edited by Thorris
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.