Web Analytics
Jump to content

Strengehøyde.


Rudstar
 Share

Recommended Posts

Har en lp, men strengehøyden er mongo. Problemet er at 6. strengen skurrer som bare f***, men hvordan skal jeg fikse det? Har prøvd og stilt litt på høyden og sånt, men det blir aldri bra. Er det noen nettsider som jeg kan lære meg sånt på?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også akkurat samme problem på min gibson les paul studio.

Jeg har prøvd å stille på det meste men jeg får ikke bort skurringen, men nå begynner jeg å bli så vant til skurringen så jeg bryr meg nesten ikke lengre.

Du må jo ikke godta at den skurrer mann, få den til rep.

Link to comment
Share on other sites

Med mindre strengen er VELDIG lav, så er det noe som er galt her et sted, siden det kun er den ene strengen som skurrer. Skurrer den bare åpen, eller skurrer den på flere av båndene?

Her er hva jeg ville gjort:

-Kjøp nye strenger(og sett de på)

-Sjekk om sporet i nut'en ser uforholdsmessig mye slitt ut.

-Juster stolen litt opp ved hjelp av de hjulene du vet der bak.

-Funker ikke dette, er det mulig du må justere på halsen. Hvis det bare skurrer når strengen er åpen, så er det ikke noe problem. Skurrer det derimot på flere bånd oppover, er det mulig at bandene dine trenger en oppfriskning eller skift.

Detter er uansett et kompromiss jeg tror de fleste gitarister gjør, tone vs.spillbarhet. Det er en kjensgjerning at jo høyere strengene er over gripebrettet, jo fyldigere tone, men desto vanskeligere å spille. Jeg har aldri eid en gitar jeg kan sette opp helt og fullstendig uten en anelse skurr her eller der,uten at det går ut over spillbarheten. Men det går sikkert an.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Å selge gamle gitarer kan være god butikk det, men det forutsetter jo at man faktisk får betalt... 😔
  • Tok den i fresen, med binding fresestålet. Gikk som hakka møkk.
  • Veldig fint med trebinding! Hvordan fikk du ABSen av uten å skade treet?
  • I dag: tok av igjen abs binding, og limte på trebinding. Fordi; limet som jeg sikkert var for generøs med hadde lagt seg inn i sporet for bånd enkelte plasser. Fikk det ikke ut på en god måte, prøvde med varme på en tynn sondeog pirke det ut, , men usikkert på resultatet. Dessuten var der en glippe i underkakant binding ,  tror den hadde bydd på trøbbel senere.  Tok av igjen som sagt, tensket opp med sagbladet på fret-sagen og limte på med trelim igjen.  Tror jeg er fornøyd nå. Dessuten vakrere med treverk synes jeg.. 
  • Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig. Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.