Web Analytics
Jump to content

Shredding


Noerart

Recommended Posts

Hei!

Lenge siden jeg var inne på forumet her, og nå har jeg en forespursel.

Jeg vil veldig gjerne lære meg å shredde. Ikke tankeløs retard-sweeping, men heller kunsten å spille fort. Noen som har noen fine øvelser? :)

~Noerart.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har spilt gitar roughly i to år, er relativt gjennomsnittlig, når det kommer til ferdigheter. Jeg er ikke veldig flink teknisk, og dette er en av tingene jeg vil forbedre.

Vil gjerne forbedre høyrehåndsteknikken min (tremolo-picking, economy-picking), samt noen greie måter å holde plekteret på når jeg spiller. Føler her jeg ikke er på topp.

Venstrehånda mi trenger hastighet og presisjon. "Up-and-down the scale"-shredding, både legato og picking vil jeg gjerne lære meg, bare for å lære meg det. Har i nyere tid fattet en interesse for klassisk musikk, og typiske neo-klassiske licks og liknendevil da være ønskelig.

Dette er nok litt mye på en gang, men jeg er ung og har mye tid.

~Noerart

Link to comment
Share on other sites

Vel sweeping er nå veldig tankefullt i forhold til meningsløs skalarunking. Da må du i det minste vite hvilken akkord du spiller! Men on topic, Paul Gilbert sine Intense Rock DVD'er er veldig bra. Alle øvelsene ligger ute til guitar pro en plass.

Link to comment
Share on other sites

Hva med sjefs-wankeeren på gitar: Michael Angelo Batio..? Han har etpar intruksjonsvideoer, mener de heter Speed kills.. Jeg synes de er ganske lærerike, og mannen er jo hysterisk morsom (eller slitsom :rolleyes: )

Link to comment
Share on other sites

spill skalaer opp og ned i ca 3 bånd. både med og uten å plukke.

Øv så du spiller helt presist, ellers vil du ikke oppnå noe fornuftig!

Fordi dette nesten kun er fysikk, vil det ta lang tid å bli veldig god, men brukbar kan du bli på kortere tid om du øver riktig.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Det beste er jo å ta dette med en lærer, eller gjør som jeg gjorde, prat med dyktige folk på nettet. Jeg har fått utrolig mye nyttig informasjon fra folk på forskjellige forums jeg er medlem av, Petrucci-forumet har mange kunnskapsrike folk som man kan spørre om råd.

I tillegg finnes det bra instruksjonsvideoer som gjerne inneholder årevis med nyttig informasjon. Til det formålet du snakker om vil jeg anbefale DVD'en som inneholder begge av Paul Gilberts Intense Rock-videoer. Jeg kjøpte min i Skottland for tre år siden, og har kost meg mye med Gilberts lærevillige stil og svært bra øvelser. I tillegg har man bøkene til Guthrie Govan, Creative Guitar 1 og 2. Kombiner videoene til Gilbert og bøkene til Govan, og du har alt du trenger for flere år fremover.

Supplér gjerne med en god lærer, helst en i lokalmiljøet, men det går også an å spørre flinke folk online om råd. Spill inn det du øver på, legg ut klipp her på GN slik at vi kan gi råd om hvor langt du har kommet, og hva du bør øve mer på.

Link to comment
Share on other sites

Glem nå heller ikke at det kan være lurt å lære seg låter som inneholder slikt gitarspill. Jeg synes f.eks. at "Black Star" er en knallgod låt å øve på, og også "Daydream" fra den første platen til Vinnie Moore. Sistnevnte inneholder både hurtig alternate picking og sweeps, og er således ypperlig til å lære seg å bruke disse teknikkene i en musikalsk kontekst.

Øvelser er en ting, men istedenfor å sitte og spille kromatiske skalaer oppover og nedover mens metronomen klikker ivei, hvorfor ikke øve inn faktiske licks fra sanger?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.