Web Analytics
Jump to content

Effektplaner :-)


MrWalker
 Share

Recommended Posts

Har lest litt om hvordan å bruke effektpedaler, og har kommet opp med et glimrende (om enn ganske omfattende) oppsett på effekt-brettet mitt.

Må bare dele dette her! :) Og kom gjerne med innspill!

Jeg har på noen av instrumentene mine en synth-controller, så helt først i kjeden kommer Roland GR-20 synthen. synth-lyden tas ut først og sendes til PA-en, og deretter går clean gitarsignal til en Lehle 3-veis switch boks.

Fra Lehlen går signalet inn på en MicroPOG (polyfon octaver). Derfra deler jeg signalet i ett effekt-signal og et clean-signal.

Clean-signalet skal jeg kjøre gjennom en Boss ME-50B effektprosesser.

Effekt-signalet kjører jeg gjennom en Danelectro Cool Cat chorus,og deretter ut til en Behringer BO100 Blues Overdrive (jeg har også en Marshall Gov'nor Distrotion, men synes den blir litt voldsom av og til, så derfor har jeg kjøpt en BO100 og håper den kan gi meg litt renere lyd). Deretter kjører jeg dette gjennom en Morley bass WAH-pedal og en Ibanez delay-pedal. Tanke: Burde WAH-en vært tidligere i clean-kjeden? Og bør chorus være før vreng?

Deretter samles signalene i en liten 4-spors linjemikser (Behringer MX400) og deretter inn på en Tech21 Sansamp Deluxe. Her er en effektsløyfe hvor jeg planlegger å sette inn EBS Reverben og en Behringer VD-400... eller kanskje de skal komme etterpå. Har også et par volum-pedaler som jeg skal sette inn på fornuftige eller ufornuftige steder. :D

Og helt til slutt Roland RC-2 Loop Station, før det hele mates inn på min Genz Benz Shuttle 6 :)

Innspill og tanker?

EDIT! Jeg glemte jo å si HVORFOR alt dette! Tanken er å i hovedsak bruke den øverste oktaven (en oktav høyere enn det opprinnelige signalet) og dermed simulere en ekstra gitar i bandet. Det kan være tøft, og samtidig har jeg clean og god basslyd som ikke blir trøbblet til av alt effektstyret som trengs for å lage "gitarlyden".

Nå blir det jo litt "overkill" å ha både en ME-50B og en Sansamp i samme kjeden, men ser for meg at de kan brukes litt separat. Jeg har to forskjellige pedalbrett som jeg bruker, og tenker at det ene kan være sattt opp for dette formålet og at Sansampenog ME50-en kan brukes enkeltvis enkelt om jeg skulle ønske å ta med et enklere oppsett.

Ja, jeg er vel medlem av "mer penger enn talent"-klubben. *hehe*

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville vel hatt chorus før overdrive, men det er jo bare å prøve og se hva du liker best.

Hvis du først skal leke deg med effekter bør du prøve ut med fuzz eller octafuzz som effektlyd - kan bli ganske tøft! Det som er utfordringen er å ikke drukne grunnlyden i festlige effekter...

En annen ting du kan prøve: Tremolo + delay, synkronisert til samme tempo (funker fett på fingerspill på gitar, og gir god groove).

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips!! :)

Ja, skal forsøke litt, og som du sier, viktig å ikke drukne ut alt. Men på den andre siden, her snakker vi om et utgangspunkt som låter litt "kunstig", så det er om å gjøre å trimme det litt med smakfulle effekter for å få det til å låte bra. :)

Får dra til med en behringer tremolo også, da. *hehe* Man kan si hva man vil om Behringer, men BILLIGE er de ihvertfall, egner seg ypperlig til den type testing!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Skal forsøke å få opp et lydklipp. Det låter ganske kult. :)

el_roffo, nei for all del.... til 90% av jobbene er det mer enn nok med en bass... kanskje evt. et effektbrett eller bare en volumpedal. Dette oppsettet er for et prosjekt jeg har med en kamerat som spiller gitar.

Det er heller ikke så volumiøst som det kan virke. Men det blir 4 kofferter, da. 1 x synth, 1 x etterprosesseringsbrett, 1 x tonetrunk "gitaroppsett" og 1 x Boss Me50B. Og så selvsagt bassen og anlegget. Så joda... ikke noe lettvint oppsett. Men moro er det, og det låter faktisk gganske kult! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.