Web Analytics
Jump to content

Fra 120w til 60w på røramper..?


Neros
 Share

Recommended Posts

Hei..

Jeg har en Bugera 6262 som jeg har tenkt å modde liv-skiten ut av. Jeg kommer til å lage en egen tråd for dette om kort tid, men jeg har et spørsmål til dere amp-guru`er her inne..

Pr. idag har jeg tatt ut 2 av de 4 6L6 utg.rørene for å redusere utg.effekten. Dette virker tilsynelatende ok, liten reduksjon i lydtrykk men ampen oppleves som mer anvendelig på moderat lydnivå.

Jeg mener å ha fått med meg at ved å fjerne 2 av rørene, så endres impedansen mellom utg.rør og trafo. Dvs at den dobbles på selve utgangen. Står utg.selector på 8 Ohm, så er faktisk utg.imp 16 osv.. Kan noen bekrefte dette..?

En av de modifikasjonene jeg har tenkt på med Bugera`n, er å kun bruke 2 utg.rør permanent og også bytte utg.trafo (f.eks Marshall) Mao, jeg ønsker å havne på 50-60w til slutt..

Kan kort nevne hva som skal byttes på ampen : Samtlige elektrolytter, alle koblingskondensatorer, likeretter dioder, alle pote`ene, rørene, samt allt av signalbærende kabling..

Hvorfor..? Just for fun... :D

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke bare kjøpe en powerbrake e.l?

Har en attunator fra før, og det trenges også pr. i dag hvor ampen yter rundt 60w (ref. 2 rør tatt ut)

Det er enklere (og billigere) å få tak i utg.trafoer, og det er meningsløst å dumpe så my effekt ut i varmegang i

attunatorern.. Det kommer en noe mer utfyllende begrunnelse i selve moddetråden litt senere...

Link to comment
Share on other sites

Kan kort nevne hva som skal byttes på ampen : Samtlige elektrolytter, alle koblingskondensatorer, likeretter dioder, alle pote`ene, rørene, samt allt av signalbærende kabling..

Nå kjenner ikke jeg Bugera, men hvorfor bytte alt dette? Er alt det der for dårlig, så synes jeg det virker som du trenger en ny amp :blush:

Men for all del, du kan jo tømme chassis og bygge deg en ny amp, og det er moro det :rolleyes: ,

men da er du vel mer over i DIY-tråden.

Link to comment
Share on other sites

Nå kjenner ikke jeg Bugera, men hvorfor bytte alt dette? Er alt det der for dårlig, så synes jeg det virker som du trenger en ny amp :blush:

Men for all del, du kan jo tømme chassis og bygge deg en ny amp, og det er moro det :rolleyes: ,

men da er du vel mer over i DIY-tråden.

Årsaken står vagt forklart... Just for fun.. Jeg har det meste av komponenter liggende, og dette er bare et moro-forsøk på å vrenge mest mulig ut av en "dritt" amp.. Men enig, denne burde kanskje ha ligget i DIY tråden..

Kommer en egen tråd på selve moddingen der, ink lydklipp før og etter :P

Link to comment
Share on other sites

Har 50/100 W switch på Triamp'en. Denne står alltid på 100 W da 50 W bare gir marginalt lavere lyd. Mister også mye punch og klarhet i lyden ved 50 W.

Vel, nå er det jo ikke akkurat dette jeg spør om. Jeg VET hvordan Bugera`n låter med 2 rør ute, så hvordan andre amper

låter er noe off-topic :rolleyes:

Mitt spørsmål går på impedans endring i utg.trinnet ved å fjerne 2 rør. Er det tilfelle at utg.impedansen dobles

når man fjerner 2 av utg.rørene..?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.