Web Analytics
Jump to content

Gitaren, oppgraderingen, og resultatet.


skaarj
 Share

Recommended Posts

En kjølig og tåkefull sommerdag i San Francisco, året 2008, fant undertegnende ut om gå å til anskaffelse av sin første gitar. Lite hadde han peiling på om hvilken fjøl han burde kjøpe, og ei hadde han peiling på hvordan man så spilte på en slik fjøl. Men sikker, det var han, om at denne fjøla skulle være hans redskap på veien til lærdom rundt det populære instrumentet "gitar".

Ja, det første jeg gjorde var å søke etter et drevent, norsk gitarforum, som muligens kunne gi meg et par tips om noen gode gitarer i denne vakre, musikalske byen som jeg for tiden besøkte. Og jaggu meg fikk jeg ikke et par svar óg i forumtråden jeg opprettet, hvor et av de foreslo en Fender Mexican Stratocaster, brukt vel-og-merke, men pent brukt. Prisen var heller ikke så gal, 320$ kombinert med en dollarkurs på rekordlave 5,2 (eller noe slikt, hukommelsen min er ikke helt Rainman), gav meg et rimelig godt kjøp. Noen timer etter så satt jeg der da, på et hotellrom i San Francisco, med en pen og majestetisk gitar (i mine øyne), men som jeg ikke hadde anelse om hvorledes å lage lyd på. Senere kjøpte jeg en gitarbok, en liten microcube-forsterker, og vips så hadde to år passert ...

Gitar010.jpg

Gitar012.jpg

... til den dagen det var på tide å oppgradere fjøla. Microcuben var erstattet med en Fender Blues Jr, og gitarkunnskapene hadde forbedret seg betraktelig (noe det meste gjør når det går fra null kunnskap til .. noe kunnskap). Gehøret klarte å oppfatte at elektronikken i en slik gitar kanskje ikke var det mest påkostede innen instrumentalverdenen, og den nye forsterkeren hjalp betraktelig på å få dette faktumet frem. En må også klargjøre at undertegnendes musikksmak hadde tilspisset seg litt fra "rock generelt" til den mer blå sjangeren, over de siste to årene. Det var da at han fikk en idé at istedet for å selge sin kjære til en vilt fremmend skapning, så kunne den heller oppgraderes, så billig som mulig vel og merke. Atter en gang ble dette norske gitarforumet ved navn "forum.gitarnorge.no" tatt til bruk, og etter noen poster dukket denne personen ved navn "Greener" opp. Han virket som en opplyst og kunnskapsrik person, som ved i tillegg å besitte evnen "hjelpsom" resulterte i å få den ærefulle rollen som veileder for undertegnendes prosjekt.

Gitar015.jpg

Gitar016.jpg

Gitar017.jpg

Etter jeg og Greener hadde sendt et par meldinger frem og tilbake, kom vi frem til at Seymore Duncan´s SSL-1/2 pickups i neck / middle, i kombinasjon med SSL-5/6 i bridge, ville kunne gi min kjære fjøl en aldri så liten lydforbedring.

Penger ble spart, butikker ble søkt etter, priser ble sammenlignet, og etter litt om-og-men fikk undertegnende bestilt det utstyret som passet hans kjære barn best. Slik som gitaren, så kom dette utstyret ifra USA, og undertegnede var nødt til å smøre seg med tålmodighet mens en "FedEx express"-pakke som inneholdt en svart customised pickup-guard med Seymore Duncan pick-ups, fant veien til Kirkenes, Norge, over atlanterhav, askekriser og denslags.

Gitar019.jpg

Gitar020.jpg

Så i går fikk jeg endelig en pakke på døra fra en hyggelig Bring-mann ved navn John-Kåre. Og etter litt lodding, litt banning, litt feil-lodding, litt mer banning (som vi er så gode på her oppe i nord), ble elektronikken installert, truss-rodden justert, gitaren intonert. Og lyden. Vel, den kan jeg ikke beskrive med ord. La oss bare si at det ble en _markant_ forbedring.

Og slik så takker undertegnende dette så fabelaktige forumet for all dets hjelp, med en spesiell thænk-ju rettet ut til Greener.

Nå skal jeg spille blues! :)

Gitar032.jpg

Gitar036.jpg

Edited by skaarj
Link to comment
Share on other sites

Jessør... Personlig så synes jeg den finishen du hadde orginalt er noe av den fineste finishen du kan ha på en Strat... det ble du gjorde med den var å gi den den tøffeste finishen...

Sammen med den forsterkeren... det er vel som øl og peanøtter... god match :)

Link to comment
Share on other sites

En må også klargjøre at undertegnendes musikksmak hadde tilspisset seg litt fra "rock generelt" til den mer blå sjangeren, over de siste to årene.

...

Nå skal jeg spille blues! :)

Jeg trodde den "mer blå sjangeren" var jazz? Eller er jeg på bærtur?

Fin strat forresten, og antakeligvis et godt valg av pickups. Har noen SD's i en gitar selv, og det låter knall.

Link to comment
Share on other sites

Jeg trodde den "mer blå sjangeren" var jazz? Eller er jeg på bærtur?

Fin strat forresten, og antakeligvis et godt valg av pickups. Har noen SD's i en gitar selv, og det låter knall.

Hehe, det ligger jo litt i ordet, "BLUEs", blå ;)

Men ja, det lyder absolutt legit knall. Og takk for alle svarene, fint med positiv feedback! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.