Web Analytics
Jump to content

Tilpasse gitarkasse - gode utgangspunkt?


Recommended Posts

Hei

Jeg har jo laget ferdig min første gitar med egendesignet kropp, og lurer nå på hvordan jeg best kan oppbevare og transportere den.

Eller for å si det kort: Jeg trenger en kasse.

Er det noen som har modifisert gitarkasser til å passe spesielt utformede gitarer her? Hva bør i så fall tilpasses?

Og er det noen kasser som er mer "fleksible" (passer flere gitartyper) og evt. lettere å tilpasse enn andre?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Du kan jo eventuelt bruke en standard gitarkasse og tømme den for innmat. For så å fylle den med skumplast av noe salg som du konturskjærer så den passer perfekt. Da kan du og velge om du vil trekke skumplasten med ett stoff eller ikke også, og evt om du vil ha lommer til stæsj.

Link to comment
Share on other sites

Ja, om det er nødvendig, så er det jo "ny innmat" som er greia. Ellers kan man jo håpe at det finnes kasser som er fleksible nok til å passe mitt uvanlige gitarkroppdesign uten for mye modding.

Men om man må modde en kasse, er det i så fall produkter det er lettere å plukke ut innmaten i? Kassen til min gamle Ibanez er for eksempel konstruert med en fast festet støtte til halsen, og jeg ser for meg at den også er med på å stabilisere selve kassen.

Det er sannsynligvis lurt å gå for en rektangulær kasse, ihvertfall...

Link to comment
Share on other sites

Mener å huske at du får noen sånne myke hardcases med innmat som er rimelig lett å gjøre noe med. Men det er lenge siden jeg drev å funderte på custom kasse selv, så jeg husker ikke helt hvilke merker jeg sjekket ut.

Det vanskelig med formen din er vel, som det ser ut, at den er mye mindre enn standard kropp. Og det er jo mye lettere å fjerne litt innmat enn å legge til...

Edited by haze1305
Link to comment
Share on other sites

Tror jeg skal ta med gitaren til instrumentforhandleren og teste... Så får jeg heller ta de hevede øyenbrynene og overbærende blikkene som måtte komme.

Jeg kikket på en sånn myk hardcase sist jeg var innom, og de var ikke så grusommelig dyre heller (ihvertfall under 1000 kroner om jeg husker rett).

Link to comment
Share on other sites

Hva med en litt slank flight-type? de får du med skumgummi i lag som kan skjæres til. Ikke så billig kanskje, men solide er de jo da. Det er noen Fender type kasser i plast også som bare har skumgummi (som du delvis kan skifte ut) men jeg husker ikke hvor jeg har sett de.

Link to comment
Share on other sites

Flight-kasser er jo ihvertfall solide. Og det er kanskje et godt tips om jeg finner en dimensjon som passer godt. Gitaren min er jo faktisk ganske liten, og vil nesten drukne i en standardkasse som er laget for å passe alle gitarer.

Min vil jo passe i en kasse helt ned til 88x36cm i innvendige mål (+ litt for polstring)

Edit: Faktisk er ikke gitaren min så liten i bredde. Om halsen skal ligge parallelt med kasseveggene, så er jo 36cm ganske mye... Ser at en del rimelige standardkasser er kun 13" = 33cm innvendig... Men om jeg legger halsen litt på skrå, så...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.