Web Analytics
Jump to content

Oppgradere mitt utstyr...men hvor begynner jeg?


Wreen

Recommended Posts

Hei og hopp dere ! :)

Har lenge lest på forumet her, men igrunn aldri registrert meg for å skrive stort.

Men nå måtte jeg rett og slett poste litt selv for å få svar på min "frustrasjon"

For å gjøre en lang historie kort;

Har spilt i mange år, i band og for meg selv. Har hatt endel konserter, spilt på fester, bryllup, bursdager, puber og andre utesteder...

Anyway, nå de siste åra har jeg sitte for meg selv og spilt på rommet. Alt jeg har plugget gitaren i har vært en PODxt som jeg har brukt hodetelefoner på (Har tatt hensyn til naboer og andre folk i huset :P )

Har i lang tid hatt en Marshall AVT50H topp og Marshall AVT412 kabinett som jeg før brukte ute på spillejobber.

Men nå i det siste har interessen for å spille ute igjen kommet tilbake og jeg er i band som allerede har spillejobber forann seg, så her kommer problemet mitt:

Har som sagt denne PODxt'n, syntes det blir litt "jalla" å spille på den mot forsterkeren min ute da jeg ved flere anledninger trenger å bytte fra clean til vreng og gjerne booste litt av og til for å spille solo osv osv...

Jeg syntes POD'n låter helt greit på forstereken, og selve amp overdriven syntes jeg er helt forferdelig i forhold. Blir gjerne litt pinglete.

Imorgen skal jeg til en musikkbutikk for å prøve litt pedaler, for planen nå er å bygge mitt eget pedalbrett så jeg får litt bedre kontroll over effektene.

Men jeg har litt lite erfaring med amp'er, er så lenge siden sist jeg spilte på noe annet. Får jeg noen dist/od pedal som i det heletatt får min Marshall til å spille bra og ikke bare høre ut som en gitar som fiser? :P Vrengen i ampen min har veldig lett for å bli litt sånn "oppblåst og tam'"

Jeg har en Boss DS-1 stående fra gamledager, men den alene blir ikke mye bedre syntes jeg. Må nok få tak i en reverb pedal, kanskje en helt annen distortion pedal også ? DS-1'n er jo tilnærmet det som er i ampen min.

Ikke at det betyr så mye i denne sammenheng, men har også en Dunlop Wah-wah GCB-95 og en Digitech Whammy pedal som skal inn på det nye pedal brettet jeg vil bygge meg.

Tenkte å bygge det selv på en egen plate jeg mekker. Må bare få kjøpt strøm forsyning og litt andre småting...

Noen som har noen ideer å komme med valg av pedaler osv for å få litt mere liv i ampen med single effekter så jeg slipper å bruke POD når jeg skal spille ute? Jeg skal i butikken og prøve alt jeg finner av saker imorgen, men tar veldig gjerne imot tips av dere som har litt erfaring på det området her.

Bruker litt forskjellig gitarer, men stortsett bruker jeg en Ibanez JS-1200 (regner med noen sikkert måtte vite det også for å gi noen råd :) )

Håper noen kan hjelpe og beklager for litt lang post

Link to comment
Share on other sites

Det første jeg ville tenkt på, er ny amp. Med en god rør-amp, kommer du nok nærmere det det virker som du søker.

Edit: I forhold til gode råd, kan du gjerne utdype hva slags lyd(er) du trenger, hva slags musikk du skal spille osv.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Det første jeg ville tenkt på, er ny amp. Med en god rør-amp, kommer du nok nærmere det det virker som du søker.

Edit: I forhold til gode råd, kan du gjerne utdype hva slags lyd(er) du trenger, hva slags musikk du skal spille osv.

Ah ja sorry, glemte å nevne hva jeg spiller.

Joda, jeg må nok gå til innkjøp av en skikkelig rør amp om det skal bli liv i leiren.

Jeg er igrunn veldig allsidig når det kommer til hva jeg spiller da, alt fra hard rock til stille og rolig pop omtrent.

Bandet jeg spiller covrer fortiden litt Foo Fighters greier f.eks

Er på utkikk etter en mye tightere og "råere" vreng enn det jeg har nå, men jeg er veldig glad i å ha muligeten til å få en veldig løs og rolig vreng også ved å skru ned volumet på gitaren f.eks...

Når jeg sier det sånn som jeg gjør nå så høres det kanskje ut som jeg virkelig trenger multieffekt boks :P Men jeg må innrømme at jeg liker single effkter mye bedre.

Link to comment
Share on other sites

Det du leter etter er en bra rørforsterker :)

Ja jeg vil tro prioriteten heller burde være å skaffe seg en god amp? hehe

Søren jeg hadde håpet det Marshall opplegget her skulle holde en stund til, hmm... ser ut som jeg må teste forsterkere istedet for effekter imorgen da :P

Link to comment
Share on other sites

Er enig i at du bør se på en ny og bedre forsterker. Når det gjelder effekter kan jo TC Electronics Nova System være et alternativ hvis du har lyst å gå for en bedre multieffekt. Den har en analog drive-krets for overdrive og distortion.

Husker ikke hvordan man fikser youtube-videoer i posten, men hvis du trykker på linken under kommer du til en video med Nova System.

Trykk!

Edited by metalhead
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.