Web Analytics
Jump to content

12 strenger rimelig pris


yeahnz

Recommended Posts

Halla folkens!

Jeg har planer om å gå til innkjøp av en 12 strengers, men er ikke interessert i å bruke mye penger da jeg ikke har så mye penger.

Har noen noen tips til en bra?

Jeg har sett litt på denne: http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/3/productdet.asp?gid=405&subgid=409&wwwalias=nmd&pid=4362

All hjelp settes stor pris på!

-Jens

Edited by yeahnz
Link to comment
Share on other sites

All min erfaring tilsier at en 12-strenger skal prøves in persona! (alle andre instrumenter også, men spesielt en 12'er)

Hvis du ikke er interessert i å bruke mye penger, da du ikke har så mye penger kan det være en ide å gå den ur-kjedelige ruta med å spare til du er interessert i å bruke litt mer penger, da du har litt mer penger.

Og du må gjerne sniffe litt på muligheten for å kjøpe noe brukt. (En ny dårlig 12'er til 1800,- eller en brukt god 12'er til 2 500,-?)

Link to comment
Share on other sites

12strengere er sære vesener. En 12strenger er per definisjon tungspilt, og slik sett et dårlig utgangspunkt for å kjøpe en billig en. På samme tid blir det kanskje ikke hovedgitaren, og det er det ikke nødvendig å hive alle sparepengene sine etter et eksemplar ved første innkjøp.

Samtidig er det en veldig fin gitar å ha- en 12strenger sammen med en seks-strenger er et veldig fint lydbilde, for eksempel. Jeg har eid en rekke rimelige 12strengere, og min erfaring er som følger:

Du må jobbe litt for å få den så lettspilt som mulig. Barrégrep på en tolvstrenger knekker på kort tid de fleste gitaristmuskler. Triks som justering av bånd, noe som ikke nødvendigvis er helt i vater på billige gitarer, samt senking av stol til det klirrer litt over tålelighetsnivået er noe man bør beherske. Hvis ikke ender den rimelige tolvstrengeren opp som en uspillbar sak man ikke orker å klemme ned strengene på. Da er det i hvert fall et bortkastet kjøp.

Ibanez, og faktisk Stagg er kurante kjøp, men ikke forvent deg noe feilfritt i den prisklassen. Vet du hva du driver med, og er villig til å bruke noe tid på å fintune gitaren, kan du få en kurant gitar, faktisk. Den typiske tolvstrengerlyden er ikke nødvendigvis avhenging av så kompleks gitarlyd fra selve instrumentet. Den litt diskantaktige og dissonerende effekten av så mange strenger får du likevel.

Link to comment
Share on other sites

Halla folkens!

Jeg har planer om å gå til innkjøp av en 12 strengers, men er ikke interessert i å bruke mye penger da jeg ikke har så mye penger.

Har noen noen tips til en bra?

Jeg har sett litt på denne: http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/3/productdet.asp?gid=405&subgid=409&wwwalias=nmd&pid=4362

All hjelp settes stor pris på!

-Jens

Ser grei ut den, og Ibanez er jo helt greie gitarer..

Henger meg på den om å prøve.. prøv så mange du bare har mulighet til..

Yamaha, Washburn, Cort er rimelige merker som jeg mener er verdt å sjekke ut

Er du ute etter noe du skal bruke live?? Tenkte da på om du vil ha preamp

Noe som er greit å huske på etter innkjøp, er å ikke la den stå stemt i E hele tida..

Har litt lett for å bli padleårer da. Det beste er egentlig å stemme i D

Har en Jasmine by Takamine 12 str som er helt jævlig etter maaaange år stemt i E.

....en får jo selvfølgelig mere hvis en kjøper brukt, men ha da med en gitarkyndig hvis du ikke er det sjøl..

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.