Web Analytics
Jump to content

Forsterkerstøy og mangle på jording.


Recommended Posts

Jeg bor i en leilighet fra 70-årene, med dertil mangel på jord i stikkontaktene mine.

Dette medfører dermed også at det blir en viss støy i lyden.

Finnes det noen enkle grep man kan gjøre for å få bukt med dette,

uten å måtte trekke opp nytt elektrisk annlegg?

Edit: "mangle" faktisk. Jaja, får lære meg å skrive snart :)

Edited by Loadinglevelone
Link to comment
Share on other sites

Det er slett ikke sikkert at det er mangel på jord som skaper støy. Jordingen er jo der som en passiv sikring av ting og skal vel egentlig ikke har noen funksjon før alvorlige feil oppstår i spenningsnettet i huset.

Hva slags støy er det du opplever?

Bruker du varmekabler og/eller lysrør i huset? Har du andre elektroniske komponenter i nærheten når du spiller. Siden pickuper og ledninger er ganske følsomme for støyfelter, så kan det være mye rart som skaper støy.

Jeg trodde f.eks. at noe var seriøst galt med Line 6 Pocket Poden min, helt til jeg oppdaget at det var et blinkende lysrør på utsiden av rommet jeg spilte i som støyet. Og lyset er på en annen elektrisk kurs enn den jeg har for stikkene i rommet. Og ja, alt er jordet.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hva slags støy er det du opplever?

50Hz brumming.

Støyen minker/forsvinner når jeg berører jordinga til forsterkeren eller jordet metall på gitaren, så under spilling er ikke dette noe utpreget problem.

Jeg har jorda uttak på do. Skal prøve forsterkeren der for å se, men har en mistanke om at problemet da blir borte.

Hvis det funker så får jeg vel sette meg på do og øve heretter :P

Edited by Loadinglevelone
Link to comment
Share on other sites

Hva slags gitar spiller du (og hva slags pickuper)?

Er det varmekabler i rommet du spiller i?

Er det hele tiden eller hovedsaklig når du kjører med høy gain (overdrive)?

Har du 12V-belysning med dimmere evt. andre dimmere i rommet/tilstøtende rom?

Jeg har også opplevd brumming fra tid til annen, og jeg kjører alltid med jordede stikk (hele el-anlegget i huset er oppgradert i 1999 eller senere). Og ja, det er alltid forskjell om jeg berører strengene eller ikke. Det er ikke så rart, siden strenger og bro er koblet til signaljord og kan fungere som støyantenner.

Og om du skulle velge å spille gitar på do, så er du ikke alene:

July%2025th%202005%20Guitar%20toilet-thumb.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.