Web Analytics
Jump to content

Til dere som har moddet Fender Champion 600


Recommended Posts

Lurte på om dere som har tatt R19 (mer gain) mod'n har testet på eksterne kabinetter.

Leste om en her inne som hadde moddet og koblet til eksternt kabinett. Da hadde det luktet brent, før forsterkeren døde.

Selv, liker jeg forsterkeren, etter jeg la på en eq og en overdrive boks. Men kunne tenke meg å ha litt mer luft flyttet. Har lurt på å enten kjøpe et 2X12" kabinett, eller å lage selv. Men dumt å gjøre det, hvis det skulle dra såpass mye strøm utav forsterkeren at den dør. Regner med at det er trafoen som da går. Rørene tåler det kanskje ?

Lurer på å lage en "high gain" bryter. Dvs. legge inn en enkel bryter i serie med R19 (hvis jeg har forstått hva r19 står for, da).

Satt oppe i natt og leste om mange som hadde moddet, og flere meldte om at 6"'rn som sitter i originalt, begynnte å kødde, når det ble mer gain. Det fikk jeg også, når jeg la på et par bokser, men justerte enkelt ned den frekvensen som lagde kødd, med eq'n

Link to comment
Share on other sites

http://support.fender.com/schematics/guitar_amplifiers/Champion%20600%20Schematic.pdf

R19 styrer mellomtonen i en FMV-tonekontroll hvor motstandene er gjort faste, i stedet for å kunne varieres. for mer gain kan du øke R8 og R9 (anodemotstander). for mer kompresjon og klipp kan du lage bias-offset ved å øke R2 og R3 (og R23). for mer gass i sluttrinnet kan du ta bort eller redusere R7 (global negativ feedback).

voicingen gjøres av C3 og C10 i gaintrinnene, den faste FMV-tonekontrollen (alt som er mellom TP2 og TP3) og C2.

eksterne kabinett dreper sjelden amper sånn uten videre. er vel heller et tvilsomt utført "mod" som har drept den. det burde være lett å finne ut.

hvis du kobler til en annen last enn hva som er "riktig" vil frekvensgangen endres, og sluttrinnet vil yte mindre. hvis du ikke kobler til noe last kan du drepe utgangstrafoen.

Link to comment
Share on other sites

hvis du klipper bort R19 vil du i praksis ta bort hele tonekontrollen, og du unngår mesteparten av signaltapet i denne. da vil du få ca 15-25dB mer gain.

hvis du endrer verdi på R19 vil du endre mellomtonen. det blir som å skru på mellomtone-knappen på en vanlig Fender.

Link to comment
Share on other sites

Nydelig

:)

Hadde ikke tenkt å endre verdien. Bare sette på en av/på bryter på R19. Dvs med en bryter i serie der, så vil jo motstanden være litt annerledes (høyere), selv om strømmen går rett gjennom. Mulig det vil forandre litt på mellomtonen, da ? Føler jeg at lyden blir annerledes med den ekstra komponenten i serie, så går det an å sette på en variabel motstand og få motstanden lik som den var før. (korriger meg, hvis jeg tenker feil)

Takk for svar

:)

Link to comment
Share on other sites

:)

Stiller tonen ved hjelp at eq boksen. Kunne ikke fordra lyden, før jeg koblet på den. Mulig det er gitaren (ibanez micro). Følte det bare var grøt, tidligere.

Nå gjelder det å finne en passende bryter, som det kanskje står "GAIN" på.

Kiler i magen

:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.