Web Analytics
Jump to content

Strat eller Tele


antos

Recommended Posts

Ettersom Straten min måtte leveres inn til den lokale musikkbutikken pga ødelagt truss rod(lot seg ikke justere), fikk jeg valget mellom ny lik gitar eller evt en annen. Har egentlig aldri likt telecastere noe særlig, men i det siste har jeg begynt å lure på om det kan være noe for meg. Stemmer det at lyden i en tele er mer rundere, og ikke så kvass som en strat?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 129
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Synes du får litt mere kraft ut av en Strat en en tele.. lyden er mye større etter min mening.. Har alltid hatt lyst på en Tele, men lyden er for Country / daseband og straten er myye enklere å modifisere.. Bruker den jeg har nå (Fender 1999 mexican) til Funk, blues, rock og metal.. og den er heeelt fantastisk til allt jeg spiller..

Link to comment
Share on other sites

Hadde nøyaktig det samme problemet som deg ang. Valg av gitar. Spilte mye på begge, og prøvde forskjellige versjoner av begge. Straten har en middeltone telecasteren ikke har, men lyden på telecasteren var helt fantastisk.

Jeg syntes den var mer lettspilt på grunn av masse plass på plekterbrettet.

Endte opp med en Fender American Standard Telecaster i 3-tone sunburst.

Har en strat også, men telen liker jeg bedre

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ett spørsmål som ikke har noe fasitsvar, blir jo en smaksak. Men jeg har en epiphone les paul standard og en ibanez sa220fm (2 humbuckere) fra før i samlingen, så er spørsmålet om jeg skal gå for en ny strat eller en tele. Syns gjerne at straten kan bli litt kvass i tonene til tider, er derfor jeg vurderer tele, ettersom den er noe rundere i lyden hvis jeg har forstått det riktigt? Men når det kun kommer til utseende, synes jeg straten ser finere ut :)

Link to comment
Share on other sites

Dette med lyden avhenger veeeldig av type pickups og slikt altså. En Tele med en litt hot bridgepickup låter fort mye "fetere" enn noen strat gjør normalt sett, men en strat trenger ikke å være så lystklingende som mange ser ut til å tro heller.

Begge de gitarene låter fint på hver sin måte egentlig, og det hele ender vel opp i hva man synes låter bra og hva man liker best å spille på.

Link to comment
Share on other sites

Har aldri vært fan av Tele pga utseendet..

Men sist vi spilte på en festival på Verftet i Bergen, så var del andre rocke OG metalband som brukte telecasters. Og jeg må si at lyden var sykt fet. Veldig spesiell på en eller annen måte. Og jeg trodde aldri at man kunne få så fin vreng fra en telecaster. Men høydepunktene var når det kom til cleans. Da fikk jeg et inntrykk av at gitaren kan det meste.

Men kommer nok aldri til å eie en likevel.. =p

Liker personlig fatstrats med humbucker i bridge for feit vreng og coils i neck for cleans og soloer som skjærer litt mer gjennom lydbildet enn humbucker, men det er bare pga musikksmaken min.

Link to comment
Share on other sites

Har både en strat og en tele som jeg har samme pickup-oppsett på.

Har montert midt-pickup på tele'n også og begge har stack-pickup i bridge. Begge har neck-singlecoil.

Disse gitarene går om hverandre. De er like gode å spille på og låter nesten identisk.

Så det er mest for meg å bestemme hvilket utseende jeg vil ha på gitaren jeg skal bruke der og da. Rød tele eller svart strat ;)

Det jeg mener er at du kan få mer eller mindre det samme ut av begge typer.

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en ganske spesiell Tele, en Fender Mexico, med humbucker i neck og single coil i bridge, noe sært kanskje..

Men fytterakkeren for en lyd, tøffeste heavy rock i necken, og faktisk en twangy telelyd fra bridge..

Så man kan nok få alle mulige gitarer til å låte på alle mulige måter.

Så det lureste er bare å ha en haug av gitarer! Hver til sitt bruk :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.