Web Analytics
Jump to content

Fikk meg en ny gitaramp i kveld :-)


Recommended Posts

Ved halv femtida i ettermiddag ringte telefonen min, og det viste seg å være en gammel bekjent og bandkamerat.

Han hadde hatt en opprydning og lurte på om jeg var interresert i en gammel gitarforsterker han hadde. Jeg kjente denne fra tidligere og svarte jo ja.

"da kan du bare ta den, og jeg kommer med den etterhvert." En halv time etter eier jeg en forsterker til gratis, ferdig levert på døra. Det er dette jeg kaller service :D

Det er ikke noe veldig store greier - en italiensk Galianti m.bass.30 fra tidlig '70-tallet, men en amp er en amp! Denne er også kjent som GEM m.bass.30.

Den har 2xEL84 i utgangen og et 12ax7 som fasesplitter. Preampen har transistorer. Germanium tror jeg. Tre pots: Vol. Treble og Bass.

Det sies at den er produsert som en 30W bassforsterker, men 2 stk. EL84 har sjelden gitt mer enn 15W. Da sier det seg selv at den egner seg dårlig til bass.

Men derimot til gitar låter den ganske tøft. Forutsetningen er at man "cranker" opp sluttforsterkeren, og da er jo 15W mer enn nok.

Den vil nok trenge litt rehabilitering, men jeg har faktisk reparert flere slike opp gjennom årene, så det skal gå greit.

Og skal jeg være ærlig har jeg mye mer sans for de gamle skranglete ampene en disse nymotens tinga, så jeg synes det ble en riktig hyggelig tordagskveld :D

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.