Web Analytics
Jump to content

Fikk meg en ny gitaramp i kveld :-)


Recommended Posts

Ved halv femtida i ettermiddag ringte telefonen min, og det viste seg å være en gammel bekjent og bandkamerat.

Han hadde hatt en opprydning og lurte på om jeg var interresert i en gammel gitarforsterker han hadde. Jeg kjente denne fra tidligere og svarte jo ja.

"da kan du bare ta den, og jeg kommer med den etterhvert." En halv time etter eier jeg en forsterker til gratis, ferdig levert på døra. Det er dette jeg kaller service :D

Det er ikke noe veldig store greier - en italiensk Galianti m.bass.30 fra tidlig '70-tallet, men en amp er en amp! Denne er også kjent som GEM m.bass.30.

Den har 2xEL84 i utgangen og et 12ax7 som fasesplitter. Preampen har transistorer. Germanium tror jeg. Tre pots: Vol. Treble og Bass.

Det sies at den er produsert som en 30W bassforsterker, men 2 stk. EL84 har sjelden gitt mer enn 15W. Da sier det seg selv at den egner seg dårlig til bass.

Men derimot til gitar låter den ganske tøft. Forutsetningen er at man "cranker" opp sluttforsterkeren, og da er jo 15W mer enn nok.

Den vil nok trenge litt rehabilitering, men jeg har faktisk reparert flere slike opp gjennom årene, så det skal gå greit.

Og skal jeg være ærlig har jeg mye mer sans for de gamle skranglete ampene en disse nymotens tinga, så jeg synes det ble en riktig hyggelig tordagskveld :D

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.