Web Analytics
Jump to content

Er det farlig om jeg lar Floyd Rosen være innstilt sånn?


Ola123

Recommended Posts

Hei! Jeg har en gitar med Floyd Rose, og ser at Floyd Rosen ikke er helt som den var da jeg kjøpte den. Da jeg kjøpte den i vinterferien var bridgen på samme linje med resten av gitaren, på bildene nå kan man se at den av en eller annen grunn har bøyd seg bakover. Har sett litt på filmer for hvordan man kan fikse dette, men for en gutt som meg, virker dette ALT for vanskelig, og lurer på om det er veldig dumt for gitaren at den forblir sånn?

post-5537-127135092822_thumb.jpg

post-5537-127135094895_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har du endret stemming? Er jo ikke verre enn å slakke fjærene i brønnen på baksida av gitaren til brua ligger rett igjen.

Har stemt den ned til E flat, for så å ha stemt den opp til Standard E igjen, og deretter ned igjen til E flat.

Link to comment
Share on other sites

Har stemt den ned til E flat, for så å ha stemt den opp til Standard E igjen, og deretter ned igjen til E flat.

Når du stemmer ned strammer ikke strengene like mye, så da må fjærene på tremoloen slakkes for å kompensere, enkelt og greit.

Link to comment
Share on other sites

Har du tenkt å drive med denne "omstemmingen", så passer ikke en gitarmed FR til det. Den trives best når den er stemt på en måte, med samme type strengesett hele tiden. Ulempene med å la tremoloen være slik, er at den ikke kommer til å fungere skikkelig, og gitaren blir ustemt etter hver gang du bruker den.

Link to comment
Share on other sites

Er bare å finne fram skruhjernet(hvordan faen skrives det egentlig?) og begynne å skru så smått.

Pass på at det er samme retning på begge du skrur. Ta en halv omdreining, så stemmer du gitaren som du vil at den skal være stemt, se om du trenger å skru mer og i så fall gjør det, stem deretter gitaren igjen og gjenta denne prossessen til du har floyden der du vil at den skal være.

Skal veldig mye til for å ødelegge fjærsystemet hvis du ikke skrur mye av gangen.

Husk at du også nullstiller stemmeknottene på floyden(slik at du har like mye å gå på hver retning) og stem med de vanlige stemmeskruene.

Edited by Roar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.