Web Analytics
Jump to content

Er det farlig om jeg lar Floyd Rosen være innstilt sånn?


Ola123
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har en gitar med Floyd Rose, og ser at Floyd Rosen ikke er helt som den var da jeg kjøpte den. Da jeg kjøpte den i vinterferien var bridgen på samme linje med resten av gitaren, på bildene nå kan man se at den av en eller annen grunn har bøyd seg bakover. Har sett litt på filmer for hvordan man kan fikse dette, men for en gutt som meg, virker dette ALT for vanskelig, og lurer på om det er veldig dumt for gitaren at den forblir sånn?

post-5537-127135092822_thumb.jpg

post-5537-127135094895_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har du endret stemming? Er jo ikke verre enn å slakke fjærene i brønnen på baksida av gitaren til brua ligger rett igjen.

Har stemt den ned til E flat, for så å ha stemt den opp til Standard E igjen, og deretter ned igjen til E flat.

Link to comment
Share on other sites

Har stemt den ned til E flat, for så å ha stemt den opp til Standard E igjen, og deretter ned igjen til E flat.

Når du stemmer ned strammer ikke strengene like mye, så da må fjærene på tremoloen slakkes for å kompensere, enkelt og greit.

Link to comment
Share on other sites

Har du tenkt å drive med denne "omstemmingen", så passer ikke en gitarmed FR til det. Den trives best når den er stemt på en måte, med samme type strengesett hele tiden. Ulempene med å la tremoloen være slik, er at den ikke kommer til å fungere skikkelig, og gitaren blir ustemt etter hver gang du bruker den.

Link to comment
Share on other sites

Er bare å finne fram skruhjernet(hvordan faen skrives det egentlig?) og begynne å skru så smått.

Pass på at det er samme retning på begge du skrur. Ta en halv omdreining, så stemmer du gitaren som du vil at den skal være stemt, se om du trenger å skru mer og i så fall gjør det, stem deretter gitaren igjen og gjenta denne prossessen til du har floyden der du vil at den skal være.

Skal veldig mye til for å ødelegge fjærsystemet hvis du ikke skrur mye av gangen.

Husk at du også nullstiller stemmeknottene på floyden(slik at du har like mye å gå på hver retning) og stem med de vanlige stemmeskruene.

Edited by Roar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.