Web Analytics
Jump to content

Er det farlig om jeg lar Floyd Rosen være innstilt sånn?


Ola123

Recommended Posts

Hei! Jeg har en gitar med Floyd Rose, og ser at Floyd Rosen ikke er helt som den var da jeg kjøpte den. Da jeg kjøpte den i vinterferien var bridgen på samme linje med resten av gitaren, på bildene nå kan man se at den av en eller annen grunn har bøyd seg bakover. Har sett litt på filmer for hvordan man kan fikse dette, men for en gutt som meg, virker dette ALT for vanskelig, og lurer på om det er veldig dumt for gitaren at den forblir sånn?

post-5537-127135092822_thumb.jpg

post-5537-127135094895_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har du endret stemming? Er jo ikke verre enn å slakke fjærene i brønnen på baksida av gitaren til brua ligger rett igjen.

Har stemt den ned til E flat, for så å ha stemt den opp til Standard E igjen, og deretter ned igjen til E flat.

Link to comment
Share on other sites

Har stemt den ned til E flat, for så å ha stemt den opp til Standard E igjen, og deretter ned igjen til E flat.

Når du stemmer ned strammer ikke strengene like mye, så da må fjærene på tremoloen slakkes for å kompensere, enkelt og greit.

Link to comment
Share on other sites

Har du tenkt å drive med denne "omstemmingen", så passer ikke en gitarmed FR til det. Den trives best når den er stemt på en måte, med samme type strengesett hele tiden. Ulempene med å la tremoloen være slik, er at den ikke kommer til å fungere skikkelig, og gitaren blir ustemt etter hver gang du bruker den.

Link to comment
Share on other sites

Er bare å finne fram skruhjernet(hvordan faen skrives det egentlig?) og begynne å skru så smått.

Pass på at det er samme retning på begge du skrur. Ta en halv omdreining, så stemmer du gitaren som du vil at den skal være stemt, se om du trenger å skru mer og i så fall gjør det, stem deretter gitaren igjen og gjenta denne prossessen til du har floyden der du vil at den skal være.

Skal veldig mye til for å ødelegge fjærsystemet hvis du ikke skrur mye av gangen.

Husk at du også nullstiller stemmeknottene på floyden(slik at du har like mye å gå på hver retning) og stem med de vanlige stemmeskruene.

Edited by Roar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.