Web Analytics
Jump to content

ZOG - strengesett for optimalisert spenn


sarge

Recommended Posts

Hei

Har kommet over denne siden: http://www.zacharyguitars.com/Strings.htm

Det argumenteres for hvordan jevnt spenn i strengene gjør en gitar bedre å spille på, og at mange strengesett ikke er optimalisert for dette.

Om man klarer å se forbi arrogansen i det som skrives (fyren som kaller seg Zachary mener nærmest han har et gudegitt oppdrag om å revolusjonere gitarverdenen), så virker det som dette kan ha mye for seg.

ZOG står altså for "Zachary Optimum Gauges" og er altså noe så enkelt som strengesett med tykkelser som skal gi jevnere spenn i strengene (jevnt stigende spenn fra lyseste til mørkeste streng).

Noen som har testet disse ZOG-strengene?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 100
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Håper ingen her lar seg belære av denne gjøken om hva som er optimal strengespenning for sitt bruk. Påstandene hans om at slik og slik spenning er optimalt har overhodet ikke noe med "physics and science" å gjøre. Men det kan være et poeng i å ikke låse seg til strengetykkelsene i vanlige strengesett, og vurdere om man synes en eller flere av strengene burde vært et hakk tykkere eller tynnere.

Edited by Imaginos
Link to comment
Share on other sites

Du må uansett bruke mer krefter for å bende opp en heltone fra 1. bånd i forhold til 12. bånd. Forskjellene vil være der uansett om hver streng er mer lik den forrige. Til syvende og sist må du bruke øret, og deretter muskelminnet for å bende til riktig tone. Jeg kan ikke se at dette har noe for seg. Men for all del, det er lov å prøve. :)

Kan legge til at vi på en gitar kan spille det samme på ulike steder i samme oktav. Forskjellen i lyd kan være ganske stor. Kan jo høres ut som om han ønsker å viske ut disse forskjellene, og gjøre gitaren mindre dynamisk.

Link to comment
Share on other sites

Fyren er tydeligvis veldig "full of himself"

Noe så ekstremt også.

Vi har tydeligvis spilt på dritstrenger og hatt dritlyd hele livet - uten å vite det. Godt det fins en strengemessias som kan vise veien for oss stakkars uvitende villfarne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke se at det fysisk skulle være mulig med "forskjeller i spenn" i en streng. Dette er antagelig snake oil for gitarister.

Det er helt klart forskjeller. En tynn streng må være slakkere enn en tykk for å gjengi samme tone om du setter dem på samme gitar. Prøv å stemme D-strengen din ned 10 halvtoner til en E, og se hva som skjer med den da.

Så snake oil er det ikke. Det er klart at spennet i strengene spiller inn i forhold til hvordan vi oppfatter strengene og spillbarheten.

Spørsmålet er vel heller om disse strengesettene faktisk skiller seg ut fra "røkla", slik den arrogante fyren påstår. De er faktisk ikke så dyre (5$ for et strengesett er ikke dyrt), så jeg fikk litt lyst til å prøve.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg prøvde disse for noen år siden. Det er gode strenger som jeg mistenker er daddario men dette "optimum gauge" tuller er ikke noe for meg. Liker å ha tynnere strenger i bunn. Settene hans er sikkert fine for 7-strengs gitarister som sutrer over slappe H-strenger. H-strengen i 7-streng settet hans er .066.

Link to comment
Share on other sites

Jeg prøvde disse for noen år siden. Det er gode strenger som jeg mistenker er daddario men dette "optimum gauge" tuller er ikke noe for meg. Liker å ha tynnere strenger i bunn. Settene hans er sikkert fine for 7-strengs gitarister som sutrer over slappe H-strenger. H-strengen i 7-streng settet hans er .066.

Takk for innspillet. Siden du sier de er gode, så tar jeg sjansen på å bestille noen sett, siden de tross alt ikke er dyre. Selv om fyren er superarrogant, så kan det jo hende at han setter samen gode strengesett likevel. ;) Jeg har ihvertfall ofte opplevd at den lave E-strengen låter litt grumsete og slapt når den spilles åpen på min Ibanez Performer, som har 24,75" skala, sammenlignet med A og D-strengene (det beste settet jeg har hatt så langt er ghs David Gilmour-settet med 10.5-50 som sitter på gitaren nå, men heller ikke det er perfekt, synes jeg).

Så jeg vil gi det et forsøk.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har ikke sjekka linken, men jeg syns vanlige strengesett blir for slappe på de tykkeste strengene. Bruker 10-52 eller såkalt "light top heavy bottom" over hele fjøla, mye bedre :)

Skulle likt å hatt tilsvarende i 09-xx på Straten, siden den ofte er stemt i standardtuning.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke se at det fysisk skulle være mulig med "forskjeller i spenn" i en streng. Dette er antagelig snake oil for gitarister.

Dem mener ikke spennforskjeller i en streng, men mellom de 6 strengene på gitaren. På disse "vidundersettene" skal spennet øke lineært fra den tynneste til den tykkeste strengen.

Skulle nesten vært artig å krangle med han der hvis han hadde postet reklame for setta direkte på forumet. :lol:

Edited by smp
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.