Web Analytics
Jump to content

Øver du gitar?


Bajazz
 Share

Recommended Posts

Hvordan? Jeg øver med metronom og timer. og masse TABs. I disse IT-tider har jeg lagt "Guitar Practice desktop"-en min på PC'n. Fordelen er å kunne kutte ut alt som heter papir, batteridrevne metronomer, egge-klokker osv...

En av de verktøyene jeg bruker har jeg laget selv, en metronom med timer. I nærmeste fremtid vil denne komme med muligheter for akkselererende hastighet og lagring av Presets. Eller har du andre ønsker/tips?

Last ned den her:http://home.c2i.net/Bajazz/PracticeTool/setup.zip, gratis selvfølgelig!

PS! Du trenger .NET framework http://www.microsoft.com/downloads/details...&DisplayLang=en

Link to comment
Share on other sites

Tja, bruker vel ikke så vanvittig mye hypertekniske ting, tabs, notebøker og metronom. Til metronom bruker jeg enten keyboardet eller noe tilfeldig fjas jeg finner på pcen (holder på å laste ned/legge inn metronomsaken nå). Vurderer sterkt å skaffe meg en gitarlærer for å få litt mer orden på øvinga, men skal flytte om to måneder så det får vente litt.

Link to comment
Share on other sites

jjeg øver på en bitteliten 10W forsterker, og en Jackson gitar, jeg prøver faktisk og lære meg Wiskhey In The Jar akkurat nå.

jeg bruker ikke noen hypertekniske ting, bare tabs.

ellers så øver jeg i en gymsal på et par 350W høyttalere

Link to comment
Share on other sites

Jeg også bruker "tilfeldig fjas". A la den jeg har programmert selv. BTW: Nå har jeg lagt inn automatisk økning av hastighet. Neste blir Presets.

Til tross for at jeg har klart å kvitte meg med bunker med TAB, så er det ganske rotete i PC'n. Mapper med TAB, ulike programmer, tabeller med øving for hver dag osv... Så det blir litt Browsing for hver økt.

Derfor startet jeg med denne metronomen som i første omgang skulle eliminere timeren. Målet er at alt skal kunne styres fra dette verktøyet, og mest mulig automatisk, slik at jeg slipper og redigere og velge så mye. Altså mest mulig systematisk øving og minst mulig trykking på PC.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

10 Timer om dagen .. Minst -.

Just like God (for de som ikke vet hvem jeg er . så er gud for meg altså Steve Vai)

Neida ..

Man trenger ikke så mye for å øve .. ikke helt kult å sitte ved pcen å øve heller ,, det er en bakdel...

Sett deg ned med en metronom , HELT CLEAN TØRR LYD og gjør KOSTRUKTIVE ØVELSER ...

den klassiske 4-5-6-7 er ikke en konstruktiv øvelse ,.. den lærer deg bare å bli råtten :P

Jeg leste en greie av vai engang som jeg syntes var litt kult ...

Spill en tone , og øv vibrato ... hør tonen klinge helt ut og bruk forskjellige vibratoer hele tida .. gjør dette innimellom , det er veldig lurt ..

Jeg øver 2-3 timer om dagen nå for tida , før mer , men jeg har ikke tid lengre ... Helvetes Skole

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Kian : litt overalt :P hehe .. har vært litt for opptatt til å skrive her .. hehe ..

tilbake til dette med øving ...

Ja , det jeg gjør er å spille ting som er konstruktivt .. drit i øvelsene du leser om over alt i blader og sånnt , det er bullshit ..

Sitt å spill , og når du kommer over en passasje eller noe som inneholder en teknikk eller noe annet som du ikke klarer , så setter du metronomen LAVT LAVT LAVT tempo og starter å terpe det . Lag egne øvelser etter hva du trengervil øve på -.Og det viktigste av alt er å ha tålmodighet . Hehe .. ikke bare ras gjennom ting du egentlig ikke klarer , å ikke la deg selv slippe unna med små feil . Øv så det er 100% på det du spiller i det tempoet du gjør det i før du øker.. det er sinnsykt viktig . Dette med tone er også sinnsykt viktig , og jeg digger den vibratogreia jeg sa i stad . det gjør deg mer bevisst på å høre etter tona di ....

Angående det å bruke ørene og trene gehør og sånne ting , så er jeg en av de heldige i verden som har blitt velsignet med et par gode ører . Jeg har ganske bra gehør fra før , siden jeg har drivi med musikk siden jeg var 3-4 år :P hehe ... Men alt må trenes , og det å ha godt gehør er det viktigste av alt syntes nå jeg ...

For trening av dette har jeg funnetblitt vist et programm som heter Earmaster , vi bruker det på skolen . Det er helt sinnsykt bra , og det lærer deg allt mulig du kan trenge..

Det er et programm som har alternativer som : Rytme-Lesing , Melodi-Diktat , Intervall læring ( det jeg har jobba mest med ) , skala-trening , akkord progresjoner og mye annet som er VELDIG praktisk å ha i huet..

Anbefales for alle å få tak på.. www.earmaster.com tror jeg ...

Håper jeg kom med noen tips som hjelper noen ....

-Nilsefix-

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.